+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Antena w Cordobie '97
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2 3 ... 6   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Antena w Cordobie '97  (Przeczytany 56088 razy)
jaca
Gość

« Czwartek, 18.08.2005, 21:50:03 - NIEPRZECZYTANA »

Witam

Mam pytanko odnosnie anteny w Cordobie '97. W Warszawie stacje mi łapie.. pod Warszawa juz zaczyna szumiec... jak dalej odjade to gubi wszystko... antena działa jako tako, bo jak wypne to nawet w Warszawie nic nie znajduje... Na stronce http://www.studio24.prv.pl/ wyczytałem, ze autka VW/Skoda wymagaja dodatkowego zasilania do anteny, jezeli radio nie jest fabryczne. Nasze autka tez sa z tej grupy, wiec czy tez musze szukac jakiegos wzmacniacza ????
Radio Pioneer DEH2300R. W poprzednim autku grało dobrze.

Pozdrawiam
Jacek
Jobski
Użytkownik

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 18.08.2005, 22:26:49 - NIEPRZECZYTANA »

w oryginalnej antenie jest wzmacniacz jest on zasilany z radia przez wyjście do sterowania anteną, zobacz czy załącza się to zasilanie ewentualnie czy nie padł wzmacniacz (mały układ znajdujący się w podstawie anteny) niestety to się zdarza

Były:
Cordoba SXE 1,6 (AEE) 75KM '98
Cordoba SX TDI (AHU) 106KM '97
jaca
Gość

« Odpowiedz #2 - Czwartek, 18.08.2005, 22:33:25 - NIEPRZECZYTANA »

mysle, ze tam nie ma teraz tego zasilania... sa tylko dwie kostki do radia i fajka od anteny.. zadnych dodatkowych kabli nie widziałem... moze za płytko reke włozyłem... :) zasilanie by szło razem z czy po kablu antenowym ??
Jobski
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Czwartek, 18.08.2005, 22:37:33 - NIEPRZECZYTANA »

w  oryginalnej instalacji ISO to jest w kostce zasilania, nie jest to żaden osobn kabelek, sprawdź czy to sie pokrywa z wyjściem z radia

Były:
jaca
Gość

« Odpowiedz #4 - Czwartek, 18.08.2005, 22:40:52 - NIEPRZECZYTANA »

wielkie dzieki :)
j.
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #5 - Piątek, 19.08.2005, 06:35:55 - NIEPRZECZYTANA »

a z tego co ja wiem to przewaznie w seatach antena jest zasilana kablem antenowym tak jak ma blaupunkt czy grundigw swoich radiach ze od razu radio jest przystosowane do zasilania przez złacze pionier takiego wyjscia antenowego(zasilanego) nie ma wiec trzeba ja jakos inacvzej zasilic. ja kupiłem separator do radia i gra o niebo lepiej koszt to ok 25 zł

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
jaca
Gość

« Odpowiedz #6 - Poniedziałek, 22.08.2005, 11:41:31 - NIEPRZECZYTANA »

wiec tak... prad dochodzi do anteny... ale radio stanowczo lepiej działa na zwykłym drucie niz na orginalnej antence.. wnioskuje, że układzik wzmacniajacy poszedł juz.. spac :( ile taka przyjemnisc bedzie mnie kosztowała ?? do wymiany cała antena czy sam układ tylko ?? a moze ten typ tak ma i wszystko jest dobrze ??
Jobski
Użytkownik

« Odpowiedz #7 - Poniedziałek, 22.08.2005, 12:36:11 - NIEPRZECZYTANA »

na pewno ten typ tak nie ma ;)
najlepiej wymienić całą antenę, sama płytka raczej ciężko osiągalna
poszukaj po szrotach, lub można kupić nówkę w MM tye że do Octavii i trzeba przerobić końcówki koszt antenki 60zł
do ASO nawt się nie wybieraj bo cię zabija ceną 350zł albo 450zł

Były:
jaca
Gość

« Odpowiedz #8 - Poniedziałek, 22.08.2005, 13:23:38 - NIEPRZECZYTANA »

od dwóch tygodni jezdze cordoba.. poprzednio jezdziłęm fordem i myslałem, że serwis maja drogi... ale chyba seat jest "lepszy" pod tym wzgledem... chciałem dorobic kluczyk - 650 PLN .. eeehhh...  mam ASO 300 m od biura wiec z ciekawości dzis podjade ;)

dzieki za podpowiedź z MM :)

[ Dodano: 2005-08-22, 20:05 ]
cena z ASO jest juz znana... przeszła moje najsmielsze oczekiwania i co t duzo gadac, byłes blisko Jobski :) 497 PLN  :shock:
zamiennik w media markt (Skoda/VW)- 39,70 :), ale tylko antena, bez dodatków typu wzmacniacz.... jak sprawdzic czy ten mój wzmacniacz padł ?? bo co mi po zamienniku z MM, skoro nadal nie mam wzmacniacza ??
mozna go jakoś naprawic ?? lub moze zastosowac to co pisął uszek ?? ale to nadal nie rozwiazuje problemu tylko go obchodzimy ;)
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #9 - Czwartek, 25.08.2005, 21:43:33 - NIEPRZECZYTANA »

Ja bym na Twoi miejscu zaryzykował Separator antenowy. W mojej Cordobie wcześniejszy właściciel miał wzmacniacz antenowy ale u mnie nowe radio działa bez tego wzmacniacza i łapie wszystko a nawet i więcej.........

--->Separator Antenowy do grupy VAG <---

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

jaca
Gość

« Odpowiedz #10 - Piątek, 26.08.2005, 07:26:57 - NIEPRZECZYTANA »

oki.. przetestuje... :)
zastanawia mnie jedno.. skoro na zwykłym jednometrowym drucie wpiętym bezposrednio w  radio działa zaje*** to czemu nie działa na fabrycznej antenie, nawet ze spalonym układem ?? sygnał jest blokowany przez niedziałajacy układ ?? czy co ... moze wystarczy go wyeliminowac  ??
Kowal 2002 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Skoda Octavia II 1,9 TDI

« Odpowiedz #11 - Piątek, 26.08.2005, 12:14:38 - NIEPRZECZYTANA »

Dokładnie tak. Jeśli wzmacniacz jest spalony to nie tylko nie wzmacnia, ale nawet tłumi sygnał z anteny. Skoro piszesz, że działa dobrze na kawałku drutu, to na początek wywal ten wzmacniacz z anteny i podłącz ją bezpośrednio do radia. Jak będzie dobrze chodzić poza miastem to nie będziesz musiał kupować anteny ze wzmacniaczem...

Była: Silver Cordoba 1.6 8V ALM
Jest: MagicBlack Octavia II 1,9 TDI
jaca
Gość

« Odpowiedz #12 - Piątek, 26.08.2005, 14:04:06 - NIEPRZECZYTANA »

dzieki.. :) rozkrece to dzis popołudniu :) i zobacze czy sie da usunąc sam wzmaczniacz.
Jobski
Użytkownik

« Odpowiedz #13 - Piątek, 26.08.2005, 18:41:58 - NIEPRZECZYTANA »

da się rozbierałem już antenę :ok:

Były:
jaca
Gość

« Odpowiedz #14 - Wtorek, 30.08.2005, 08:16:49 - NIEPRZECZYTANA »

thx :) działa ..  :ok:
Strony: [1] 2 3 ... 6   Do góry