+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Antena w Cordobie '97
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 3 [4] 5 6   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Antena w Cordobie '97  (Przeczytany 56070 razy)
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #45 - Niedziela, 27.04.2008, 19:09:32 - NIEPRZECZYTANA »

do dolu pionowo ciiagnij wyjdzie z zaczepow i bedziesz mial do anteny dostep

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
Semir Mężczyzna
nic dodać, nic ująć
Użytkownik

Samochód: Fiat 126p FL 1987r. 23KM

« Odpowiedz #46 - Niedziela, 27.04.2008, 19:13:03 - NIEPRZECZYTANA »

kurcze, do dołu jeszcze bardziej...? na pewno? Jak ją wypniesz z tych 3 zaczepów od strony tylnej szyby to potem jeszcze bardziej mam w dół ciągnąć?
bo wiesz, ja myślę żeby ją wyciągnąć całkowicie... a może to wystarczy tylko z tych 3 zaczepów, co? To wtedy tak trzeba ją odgiąć,... to wystarczy żeby dojść do anteny?
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 27.04.2008, 19:34:58 wysłane przez Semir » Zapisane
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #47 - Niedziela, 27.04.2008, 21:30:16 - NIEPRZECZYTANA »

http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=42.0

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Semir Mężczyzna
nic dodać, nic ująć
Użytkownik

« Odpowiedz #48 - Niedziela, 27.04.2008, 21:52:11 - NIEPRZECZYTANA »

dzięki raby za linka... też tam w nim pisałem... jednak głównie chodziło o tą "stopkę" i podsufitówke, a i tak nadal mam problem, bo nie wiem jakiej średnicy mam śrubę. Jedne źródła podają, że klucz 22, inne że 10 , no i teraz sam nie wiem, muszę to wymacać w moim aucie jaka jest ta śruba.....
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #49 - Niedziela, 27.04.2008, 21:53:54 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Semir
też tam w nim pisałem...
:nonono:
nie wiem jakiej średnicy mam śrubę
gdyby to bylo jakos trudno sprawdzic to mozna by sie martwic :-X

Semir Mężczyzna
nic dodać, nic ująć
Użytkownik

« Odpowiedz #50 - Niedziela, 25.05.2008, 21:42:31 - NIEPRZECZYTANA »

ok, faktycznie ten plastyk trzeba jeszcze bardziej ciągnąć w dół (bardzo umiejętnie)... są takie mocne plastykowe zaczepy. No i śruba ta większa. Antena ze stopką zamówiona, teraz będzie tylko i wyłącznie wykręcana, nie tam jakaś przechylana do tyłu.

Napisano: Czwartek, 01.05.2008, 08:09:39

no i antena założona!  ;D  Nakrętka ta większa czyli 22. Jeszcze specjalnie musiałem iść kupić do castoramy klucz 22  :P . Antena przypasowała od Golfa (typ VAG). Stopka trochę mniejsza, ale nie ma różnicy. W dachu wycięty jest i tak mały kwadrat, a pod stopką jest guma która idealnie zakrywa otwór. Bardzo musiałem uważać, żeby nie pękła podsufitówka, której nie ściągałem. Wystarczyło użyć trochę klucza, potem łapkami można też sobie pomóc. A sama antena jest teraz tylko przykręcana/odkręcana, nie ma tam jakiś ciągnięć, czy coś w tym rodzaju, no i ma większy kąt przechylenia czyli "stoi" bardziej pionowo.   
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 25.05.2008, 22:07:35 wysłane przez Semir » Zapisane
Shizo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Corolla E12 2.0 D4D 116KM 2004r / była... Cordoba SX '96

« Odpowiedz #51 - Niedziela, 25.05.2008, 21:50:10 - NIEPRZECZYTANA »

A sama antena jest teraz tylko przykręcana/odkręcana, nie ma tam jakiś ciągnięć, czy coś w tym rodzaju, no i ma większy kąt przechylenia czyli "stoi" bardziej pionowo.   
zamiast radiowego opisu - lepsza fotka w odpowiednim dziale  :-X  http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=3842.360
Semir Mężczyzna
nic dodać, nic ująć
Użytkownik

« Odpowiedz #52 - Niedziela, 25.05.2008, 21:58:45 - NIEPRZECZYTANA »

A sama antena jest teraz tylko przykręcana/odkręcana, nie ma tam jakiś ciągnięć, czy coś w tym rodzaju, no i ma większy kąt przechylenia czyli "stoi" bardziej pionowo.   
zamiast radiowego opisu - lepsza fotka w odpowiednim dziale  :-X  http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=3842.360

niestety fotek nie robiłem, wymiana nie jest taka trudna, choć na początku wydaje się być trochę skomplikowana... ale dla dobra naszego forum jestem wstanie czynność tą powtórzyć i udokumentować krok po kroku, jednak już bez wyciągania samej anteny. Chyba warto by wtedy umieścić taki opis w instrukcjach, co nie?
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 25.05.2008, 22:11:29 wysłane przez Semir » Zapisane
daniels81
Gość

« Odpowiedz #53 - Poniedziałek, 26.05.2008, 07:33:28 - NIEPRZECZYTANA »

no to na co czekasz :-X  :?:  wal instrukcje :ok:
zechu Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '97, 1.4 AEX

« Odpowiedz #54 - Wtorek, 26.08.2008, 17:43:20 - NIEPRZECZYTANA »

Witam. Nie mogę sobie poradzic z problemem-(bartdzo słaby sygnał stacji radiowych) antena jest nie orginalna-posiada dodatkowy kabelek zasilajacy jak orginalna-z radia wychodzi niebieskim 12V ale do anteny nie dochodzi napięcie-(domyslam sie że cos gdzies może byc przerwane) wiec podłączyłem ze światła 12V do anteny i zero poprawy :(- co mogę jeszcze sprawdzic? Czy podłaczenie tu separatora ma sens? czy na pewno nic nie pomoże-juz sam nie wiem :) Pomocy :)
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #55 - Środa, 27.08.2008, 21:10:04 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: zechu
Czy podłaczenie tu separatora ma sens?
do oryginalnej anteny...
pokombinuj z ta antena na krotko, moze jest uszkodzona?

zechu Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #56 - Czwartek, 28.08.2008, 14:03:59 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: raby
pokombinuj z ta antena na krotko, moze jest uszkodzona?

Dzis sprawdzilem dokładnie, i okazało się że musi byc grzes przerwany przewod od anteny-sprawdzałem różnymi metodami i zawsze brak przepływu. Jest zato przeplyw na przewodzie zasilajacym wzmacniacz. Dla ciekawosci dodam, że podłaczyłem 12V do niebieskiego kabelka w kostce instalacji i - ciekawa rzecz zapalily mi sie swiatła w samochodzie wraz z podswietleniem deski :) w ten sposob dowiedzialem sie że w moim samochodzie niebieski kabelek to cos innego i po sprawdzeniu okazało się że czarny jest od zasilania anteny:) Fakt faktem, ńie odbiera mi radio- czy ktos używał wewnętrzynych anten ? widziałem takowe na allegro....ciekawe czy chociaz w miescie na takiej odbierałoby....
poandy
Gość

« Odpowiedz #57 - Czwartek, 28.08.2008, 18:05:40 - NIEPRZECZYTANA »

Nie prościej wymienić przewód koncentryczny?
zechu Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #58 - Piątek, 29.08.2008, 05:34:45 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: poandy
Nie prościej wymienić przewód koncentryczny?

Nie chce rozbierac pol samochodu w środku-pozniej bedzie mi wszystko skrzypiec....
poandy
Gość

« Odpowiedz #59 - Piątek, 29.08.2008, 16:39:17 - NIEPRZECZYTANA »

Nie ma dużo pracy i praktycznie nic nie rozbierasz.Antenę wyjmujesz do góry,odkręcasz stary przewód,wyciagasz(idzie przez przeponę w ścience działowej)jak dobrze rozegrasz to wyciągając stary wprowadzisz nowy przewód.A jak ci brak miejsca to zdejmij lewe nadkole i masz dostęp do anteny od dołu.Powodzenia
Strony: 1 2 3 [4] 5 6   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Antena w Cordobie '97
Skocz do: