Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Głośniki, zabudowy, wygłuszenie - montaż/problemy/dylematy  (Przeczytany 150806 razy)
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #75 - Niedziela, 29.06.2008, 01:52:17 - NIEPRZECZYTANA »

A nie dziękuję co by nie zapeszyć:)

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
DzieX
Gość

« Odpowiedz #76 - Czwartek, 03.07.2008, 21:25:50 - NIEPRZECZYTANA »

http://allegro.pl/item390925476_oryginalne_glosniki_philips_gwizdki_.html

Pytanko - czy to się mieści pod oryginalna maskownicą w Toledo 1? Pytanie 2: czy ktoś na forum ma coś takiego do sprzedania? Do tej pory miałem tam fabryczne głośniki, ale nic z tego nie będzie - pierdzą...
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #77 - Czwartek, 03.07.2008, 22:06:46 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: DzieX
Pytanko - czy to się mieści pod oryginalna maskownicą w Toledo 1?
a masz otwory 10cm?
na 99% tak

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
DzieX
Gość

« Odpowiedz #78 - Czwartek, 03.07.2008, 22:21:03 - NIEPRZECZYTANA »

Wydaje mi się że to 10cm jest, ale nie dam głowy. Na spocie ostatnio wojci miał, ale właśnie miał problem z tymi maskownicami.
Tomek_23
Gość

« Odpowiedz #79 - Poniedziałek, 08.09.2008, 08:33:56 - NIEPRZECZYTANA »

posiadam cordobe z 2007 czy ktos wie jak zamontowac glosniki w dzwi :) jak zciagnac boczek zeby nic nie pourywac  :o
aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #80 - Poniedziałek, 08.09.2008, 08:45:07 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Tomek_23
posiadam cordobe z 2007 czy ktos wie jak zamontowac glosniki w dzwi :) jak zciagnac boczek zeby nic nie pourywac  :o
Poszukaj dobrze na forum, bo był temat o boczkach w Ibizie 6L. >>>Tu<<< masz instrukcję do Leona, ale kolega noizo się nią posługiwał przy demontażu boczków w Ibi 6L.
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 08.09.2008, 08:50:50 wysłane przez aboz » Zapisane
jacuś Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #81 - Poniedziałek, 08.09.2008, 10:06:16 - NIEPRZECZYTANA »

Rozkręcałem tylko przednie. Trzeba zdjąć zewnętrzna cześć plastikowego uchwytu (tego na boczku)do zamykania drzwi i pod tym plastikiem masz dwie śruby do odkręcenia. Następnie trzeba odkręcić parę śrubek na dole boczku i zdjąć gałkę od podnoszenia szyb. Jak już to uczynisz musisz pociągnąć za boczek, bo już będzie trzymać się na samych plastikowych zapinkach. W tym momencie boczek masz w ręku i odkręcasz od strony drzwi parę małych śrubek (chyba  3)które trzymają mechanizm regulacji lusterka. Następnie odpinasz linkę, która idzie do wewnętrznej klamki. A przy podłączeniu głośników, jeśli nie będziesz mięć firmowych wtyków musisz pamiętać, że trzeba zrobić mostek żeby zamknąć obwód, bo inaczej nie chcą grać. Ja za dwa oryginalne złączki płaciłem 10 zł i wtedy tylko wpinasz i po sprawie. Wszystko bardzo proste. Krok po kroku dojdziesz do wszystkiego
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 08.09.2008, 10:09:02 wysłane przez jacuś » Zapisane
ProxX Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Citroen Berlingo&Renault Megane

« Odpowiedz #82 - Czwartek, 25.09.2008, 20:34:21 - NIEPRZECZYTANA »

Dzisiaj po zdjęciu obudowy drzwi mym oczom  ukazało się cos co wyglądało a właściwie chyba było styropianem wygłusza to dobrze drzwi czy raczej badziew ? dodam fotkę za kilka dni jak znowu będe zdejmował ;p

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #83 - Czwartek, 25.09.2008, 21:54:12 - NIEPRZECZYTANA »

fotka albo nie pisz bo zaraz zaczna sie glupie pytania :P
(kompletnie nie wiadomo o czym piszesz)

emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #84 - Czwartek, 25.09.2008, 22:04:45 - NIEPRZECZYTANA »

U mnie bylo cos bardziej na zasadzie gabki ktora odziela drzwi od boczku, jezeli o to chodzi to funkcje wygluszajaca jak dla mnie to ma zadna...

aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

« Odpowiedz #85 - Sobota, 18.10.2008, 18:35:55 - NIEPRZECZYTANA »

Przymierzam do małego upgrade-u mojego audio. Jak wiadomo, z audio system w przejściówce niewiele da się zrobić bez rzeźby, dlatego na pierwszy ogień pójdą głośniki. Nie oczekuję niczego poza tym, że przestaną charczeć jak stare Blaupunkty obecnie. I tu moje pytanie do znawców. Chce zrobić system na zwrotnicach, bo mądrzy konstruktorzy połączyli tweetery i średniotonowe razem. Jakie zwrotnice wybrać? Jest tego kilka na alledrogo. Powiem tylko, że nie interesuje mnie inwestowanie w rozbudowę CA, a samo odseparowanie głośników. Czy te są w ogóle godne uwagi:
http://allegro.pl/item456108200_omega_zwrotnice_2sztuki.html
http://allegro.pl/item456109424_arizona_eagle_zwrotnice_2_sztuki.html
http://allegro.pl/item456113292_macrom_zwrotnice_komplet_2_sztuki.html
http://allegro.pl/item459146756_dwudrozne_zwrotnice_samochodowe_car_set_cr2.html.
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #86 - Sobota, 18.10.2008, 19:05:41 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: aboz
Przymierzam do małego upgrade-u mojego audio. Jak wiadomo, z audio system w przejściówce niewiele da się zrobić bez rzeźby, dlatego na pierwszy ogień pójdą głośniki. Nie oczekuję niczego poza tym, że przestaną charczeć jak stare Blaupunkty obecnie. I tu moje pytanie do znawców. Chce zrobić system na zwrotnicach, bo mądrzy konstruktorzy połączyli tweetery i średniotonowe razem. Jakie zwrotnice wybrać?
wymien glosniki i zdaj sie na to co dostaniesz w zestawie (zwrotnice)
aby samemu dobierac zwrotnice trzeba miec spore pojecie i troche sie pobawic
gotowy zestaw jest juz dopasowany

Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #87 - Sobota, 18.10.2008, 19:07:36 - NIEPRZECZYTANA »

Aboz a nie łatwiej i taniej samemu strugnąć zwrotke pierwszego rzędu? Na necie jest mnóstwo schematów jak poprawnie dobrac kondensator, cewkę, jak to prawidłowo podłaczyć. Jesli nie oczekujesz cudów, to chyba bedzie to najtańsze rozwiązanie, a nie najgorsze zarazem.
ewentualnie jak nie chce Ci sie bawić w lutowanie zimowymi wieczórami, to kup takie cudo:
http://www.allegro.pl/item461415252_zwrotnice_intertechnik_uzywane_2_szt_sprawne.html
przynajmniej zrobiona na znakomitych podzespołach, a obudowę do niej mozna zrobic za grosze z pleksy, czy ebonitu.
Sam sie zastanawiałem nad nimi, ale chyba jednak zostane pod zwrotnica aktywna wzmacniacza.
« Ostatnia zmiana: Sobota, 18.10.2008, 19:09:31 wysłane przez Leemarvin » Zapisane

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

« Odpowiedz #88 - Sobota, 18.10.2008, 19:24:29 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: raby
wymien glosniki i zdaj sie na to co dostaniesz w zestawie (zwrotnice)
Głośniki to mam jakieś dwudrożne Panasonica i je chce założyć. Leżą w szafie jakiś czas i się kurzy na nie. Myślę, że na moje pseudo-audiofilskie potrzeby wystarczą. Nie chcę się ładować w koszty, bo z tego "sprzętu" i tak za wiele nie uzyskam. Dlatego, myślałem nad jakimś tanim rozwiązaniem i rozbudową mojego kaseciaka o wejście mp3.
Cytat: Leemarvin
Aboz a nie łatwiej i taniej samemu strugnąć zwrotke pierwszego rzędu?
Pewnie i taniej, ale czy łatwiej? Jestem noga z elektroniki, nawet z lutowaniem mam problem, więc sam tego nie skroję.
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #89 - Sobota, 18.10.2008, 19:28:57 - NIEPRZECZYTANA »

Pewnie i taniej, ale czy łatwiej? Jestem noga z elektroniki, nawet z lutowaniem mam problem, więc sam tego nie skroję.
pogadaj z Abdulem
Myślę, że na moje pseudo-audiofilskie potrzeby wystarczą. Nie chcę się ładować w koszty, bo z tego "sprzętu" i tak za wiele nie uzyskam.
czyli tylko
Cytat: Leemarvin
aboz a nie łatwiej i taniej samemu strugnąć zwrotke pierwszego rzędu?

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Głośniki, zabudowy, wygłuszenie - montaż/problemy/dylematy
Skocz do: