+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Spis przekaznikow i bezpiecznikow (Ibiza/Cordoba 93-99)
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Spis przekaznikow i bezpiecznikow (Ibiza/Cordoba 93-99)  (Przeczytany 251076 razy)
Matysssss Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza, 1999,1.4

« Odpowiedz #30 - Czwartek, 30.08.2012, 16:09:41 - NIEPRZECZYTANA »

Witam Panowie.

Odświerzam temat gdyż poszukuje bezpiecznika lub miejsca gdzie mogę wpiąć zasilanie do modułu przyczepki....
Ibiza '99

rozpiska bezpieczników wyglada imponująco aczkolwiek nigdzie nie moge znaleść opisu kostek z grugiej strony
(chodzi mi o ten las przewodów z tyłu skrzynki) bo goni mi jeden luźny kabelek z kostką i nie mam pojęcia do czego on jest.

Seat Ibiza 1.4 SXE  '99
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #31 - Piątek, 31.08.2012, 11:42:41 - NIEPRZECZYTANA »

Zasilanie przyczepki robi sie w kablach od lamp

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Semir Mężczyzna
nic dodać, nic ująć
Użytkownik

Samochód: Fiat 126p FL 1987r. 23KM

« Odpowiedz #32 - Czwartek, 06.09.2012, 21:16:44 - NIEPRZECZYTANA »

Witam

Patrzę na spis bezpieczników i żaden nie jest odpowiedzialny za wycieraczki przedniej szyby i spryskiwacza przedniej szyby. Czy ktoś z Was wie, który to bezpiecznik ?

Bezpieczniki dobre. Okazało się, że pompka spryskiwacza padła. Jest wymieniona na nową i ładnie działa  ;D

Teraz mam drugi problem.
Jak sprawdzić poprawność działania przekaźnika odpowiedzialnego za pompę paliwa? [142/167]
Pompa mi nie działa. Była zmieniona na nową i nagle zrobiło się cicho przy przekręcaniu kluczykiem w stacyjce. O ile nie padł bezpiecznik to może padł przekaźnik. Jednak jak sprawdzić czy jest dobry nie kupując nowego?
Bucher1983 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Cordoba Vario 1999

« Odpowiedz #33 - Niedziela, 27.01.2013, 12:11:02 - NIEPRZECZYTANA »

Witam
Seat Cordoba Vario 99r Benzyna 1598 ALM

Czy może ktoś wie do czego są przekaźniki 100 oraz 174?

Pozdrawiam
Rafał
rafas92 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: cordoba, 1999, 1.6

« Odpowiedz #34 - Czwartek, 06.11.2014, 19:14:28 - NIEPRZECZYTANA »

może małe odgrzanie robię ale muszę zlokalizować przekaźnik który odpowiada za zasilanie samochodu?
bo od pewnego czasu samochód potrafi mi zgasnąć bez powodu. upatruję przyczyny w przekaźniku który może uszkodzony jest i odcina zasilanie, o ile to w ogóle możliwe...
może opisze w ogóle jak to wygląda:)
podczas jazdy, czy to na gazie czy na benzynie nagle gaśnie samochód, gasną kontrolki od gazu i te pod zegarami, i trzeba czekac kilka sekund nim wogóle da sie ponownie odpalic silnik, przed odpalaniem tylko sie rozrusznik kreci ale silnik nie odpala...
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #35 - Piątek, 07.11.2014, 10:19:18 - NIEPRZECZYTANA »

może małe odgrzanie robię ale muszę zlokalizować przekaźnik który odpowiada za zasilanie samochodu?
bo od pewnego czasu samochód potrafi mi zgasnąć bez powodu. upatruję przyczyny w przekaźniku który może uszkodzony jest i odcina zasilanie, o ile to w ogóle możliwe...
może opisze w ogóle jak to wygląda:)
podczas jazdy, czy to na gazie czy na benzynie nagle gaśnie samochód, gasną kontrolki od gazu i te pod zegarami, i trzeba czekac kilka sekund nim wogóle da sie ponownie odpalic silnik, przed odpalaniem tylko sie rozrusznik kreci ale silnik nie odpala...
Nie ma czegoś takiego jak "przekaźnik zasilający samochód".
Musisz poszukać problemu w przewodach głównych pomiędzy akumulatorem, alternatorem, skrzynką bezpiecznikową.

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
rafas92 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #36 - Piątek, 07.11.2014, 16:34:36 - NIEPRZECZYTANA »

czyli lepiej było by zaprowadzic do elektryka? czy da rade to zrobic samemu? może jakieś sugestie od czego zacząć?
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #37 - Piątek, 07.11.2014, 21:54:10 - NIEPRZECZYTANA »

czyli lepiej było by zaprowadzic do elektryka? czy da rade to zrobic samemu? może jakieś sugestie od czego zacząć?
Można samemu, ale wtedy trzeba mieć chociaż podstawową wiedzę o elektryce, miernik i trochę wolnego czasu, bo trzeba sprawdzać wszystko po kolei.
Może jakiś fachowiec szybciej znajdzie problem - trudno powiedzieć.

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
rafas92 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #38 - Niedziela, 09.11.2014, 14:37:25 - NIEPRZECZYTANA »

udało mi się w tej chwili stwierdzić w jakiej sytuacji wyłącza się elektryka, następuje to w momencie kiedy próbuje ruszyć agresywnie, najprościej tłumacząc ruszyć z piskiem opon:D wtedy murowane że wyłączy się... może to nasunie komuś pomysł gdzie zacząć?
może być to objaw przebicia na przewodach świec?
rydzyn Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza GT 1998 1,9TDI

« Odpowiedz #39 - Czwartek, 27.08.2015, 20:17:48 - NIEPRZECZYTANA »

Witam.
Może ktoś mi podpowiedzieć który przekaźnik/bezpiecznik jest odpowiedzialny za rozrusznik?
Risbar Kobieta
Świeżak

Samochód: audi, 2000. v2

« Odpowiedz #40 - Poniedziałek, 18.06.2018, 09:51:35 - NIEPRZECZYTANA »

O jaki model samochodu chodzi? Widzę, że jesteś nowy więć mogleś napisać z pospiechu ale chodzi o Ibizę 93?
Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Spis przekaznikow i bezpiecznikow (Ibiza/Cordoba 93-99)
Skocz do: