+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Mniejsz moc na ciepłym
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Mniejsz moc na ciepłym  (Przeczytany 4039 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
mariuszseat
Gość

« Wtorek, 27.02.2007, 22:13:56 - NIEPRZECZYTANA »

witam  mam  seata cordobe 1.4 8v   silnik akk   mam  taki  problem  z autkiem   że  ostatni czasu  autko  zaczeło  głosniej  chodzi  noi  moim  zdaniem  straciło  dużą  czesc   mocy  czyli   jadąc  przy wcisknieciu  pedału  gazu maksymalnie  auto iakby  niereagowało   czyli  nie przespiesza  tylko jakby  silnik  buczał  taki dziwny  dzwiek  słycha.

postanowiłem  wymienic;
świece ngk
przewody ngk
filtr  powietrz filtr  paliwa  
filtr  oleju  , olej

noi  nic autko  chodzi  jak  przed  wymiana  częsci  .

wybrałem sie do warsztatu  i okazało sie  na  kompie   3  błedy

4554 sygnał wałka rozrz.i wału korbow
Błod przypisania
noi niemam poiecia oco chodzi z tym błedem co to może by czy czuiniki czy rozrząd jest przestawiony czy co?
44c4 obwód grzewczy czyli sonda lambda
4148czujnik spalania stukowego 1
za wysoki sygnał

odrazu  postanowilem  sprawdzic  ustawienie rozrządu     okazało sie  że  rozrzad  jest  przestawiony o ieden  zabek   chłopaki   wymienili rozrząd   złożyli jak trzeba sam wiidziałem  po znakach   a autko  ku moiemu  zdziwieniu   praktycznie chodzi jak  przed naprawą   niemam poięcia  co może byc  przyczyną   . :sad:

Wyczysciłem  przepływomież     w desperaci  wyciołem kata     .
Niestety  to tez  niepomogło   :sad:

Prosze waz  o   iakieś  podpowiedzi  może  ktoś  już  musiał  sie  uporac  z takimi objawami  ja juz niemam koncepci  coto moze  BYC :sad:   POZDRAWiAM
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 30.05.2011, 23:14:24 wysłane przez KYS » Zapisane
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 27.02.2007, 22:27:05 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "mariuszseat"
44c4 obwód grzewczy czyli sonda lambda
4148czujnik spalania stukowego 1
za wysoki sygnał
moze jednak cos z tym...
A bledy juz sie nie pojawily?
Spalanie nie wzroslo?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #2 - Środa, 28.02.2007, 19:20:56 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "mariuszseat"
odrazu postanowilem sprawdzic ustawienie rozrządu okazało sie że rozrzad jest przestawiony o ieden zabek chłopaki wymienili rozrząd złożyli jak trzeba sam wiidziałem po znakach a autko ku moiemu zdziwieniu praktycznie chodzi jak przed naprawą niemam poięcia co może byc przyczyną .

Nie odpalales z popychu? Czasem przy takim odpalaniu potrafi przeskoczyc rozrzad. No i czy po ustawieniu rozrzadu i wykasowaniu bledow pojawiaja sie na nowo.

mariuszseat
Gość

« Odpowiedz #3 - Środa, 28.02.2007, 20:25:16 - NIEPRZECZYTANA »

nie  odpalałem z popychu .
niewiem  zabardzo  jak  to z tymi  błedami  mechanik powiedział że  wykasował  błedy  ale został  ten pierwży  :czujnik  wałka..........itd .
niezabardzo wiem  z kąd taka przyczyna  mogła wystąpic   od tego  rozrządu  czujniki  sie  zpitoliły  czy  co   .
Noi  tak  autko  by zamulało  od  tego   ?????????????????????/
to  możliwe ???????
Dzunior
Gość

« Odpowiedz #4 - Piątek, 16.11.2007, 11:27:47 - NIEPRZECZYTANA »

Kiedyś kumpel miał opla omege i zepsuty czjnik położenia wałka rozrządu. NIe dało się jeździć tym samochodem: mułowaty i więcej jak 120 mi chciał jechać a pozatym dużo palił. Po wymianie było oki. Ja ostatnio tez podłączyłem pod kompa moja ibize ponieważ bartdzo mi obroty skaczą. Wykazało brak sygnału położenia wałka rozrządu i nie chciało tegobłędu skaswać . Narazie takjeżdże ponieważnie mam kasy na naprawe :( Ale jak cos będe eszcze wiedział to dam znać
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Piątek, 16.11.2007, 15:34:06 - NIEPRZECZYTANA »

Napisałeś w temacie ze słaby na ciepły. To jak się zachowuje na zimnym?? Ma kopa?? Wiem, że nie można katować ale już po niskich obrotach czuć różnicę. Może to jednak jakiś czujnik temperatury??

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Mniejsz moc na ciepłym
Skocz do: