+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» dziwny kabel / przewód
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2 3 ... 6   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: dziwny kabel / przewód  (Przeczytany 55124 razy)
grzesioRZ Mężczyzna
Świeżak

Samochód: seat ibiza FL TDI 110KM

« Piątek, 16.02.2007, 12:19:33 - NIEPRZECZYTANA »

witam. mam pewien problem...Kilka tygodni temu wymieniałem nagrzewnice w moim seaciku ibiza i kazdy już wie, ze aby wymontować nagrzewnice trzeba wymontować wcześniej deske rozdzielczą;/ Wszystko już jest podłaczone, ciepłe powietrze jest i wszystko jest tak jak było...prawie. Interesuje mnie od czego jest jeden przewód. Długośc tego kabelka jest taka,  ze musi być gdzieś podłączony w desce rozdzielczje, tylko do czego? Końcówka czyli to co już jest przy desce rodzielczej jest podobna jak od hmmm anteny interetowej czyli takie malutkie przykręcane do karty sieciowej w kompie;-) a do czego to mam przykręcić w seacie? Chciałem zobaczyć od czego jest ten przewód...jest elegancko ukryty w tunelu i na końcu tunelu znika w podłoge i tam juz przepada. Prosze o pomoc od czego to jest.
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #1 - Piątek, 16.02.2007, 12:28:33 - NIEPRZECZYTANA »

a) możesz zrobić jakąś fotkę poglądową?
b) ilu żyłowy jest przewód?
c) przewód położony jest od tyłu do przodu, czy od przodu do tyłu samochodu?

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
grzesioRZ Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #2 - Piątek, 16.02.2007, 12:32:49 - NIEPRZECZYTANA »

nie wiem czy od tyłu do przodu czy od przodu do tyłu. wiem tylko tyle, ze trzeba gdzieś to przykręcić ponieważ na końcu jest nakrętka. z fotka będzie problem;/ A jeśli chodzi ilu żyłowy jest to przewod to nie mam pojęcia ponieważ przewód jest caly zaizolowany oryginalnie
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #3 - Piątek, 16.02.2007, 12:35:55 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "grzesioRZ"
wiem tylko tyle, ze trzeba gdzieś to przykręcić ponieważ na końcu jest nakrętka. z fotka będzie problem;/ A jeśli chodzi ilu żyłowy jest to przewod to nie mam pojęcia ponieważ przewód jest caly zaizolowany oryginalnie

Hmm z opisu przypomina przewód od anteny CB  ;-)
Nie spotkałem się w oryginalnej instalacji z przewodem, który trzeba przykręcać, ale może jeszcze za mało rozbierałem samochód  :mrgreen:

Może koledzy/koleżanki coś poradzą :?:

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
grzesioRZ Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #4 - Piątek, 16.02.2007, 12:45:45 - NIEPRZECZYTANA »

no własnie to jest coś takiego jak od CB tylko ze od CB na końcu jest troche duża jeśli chodzi o wielkość elemntu który sie wkręca, a tutaj jest to malutkie wielkości anteny internetowej;/ i troche wałek bo nie mam pojęcia co to jest;/ Autko normalnie się zachowuje i nie ma zadnych problemów, ale od czegoś to jednak musi byc. Ja przez ostatnio 3 miesiące rozkręciłem prawie wszystko co się dało w środku  :pub:
kacperix Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: były 6k1/6k2 / e46/ e91,c4; jest fiat 124 spider + subaru forester

« Odpowiedz #5 - Piątek, 16.02.2007, 12:53:26 - NIEPRZECZYTANA »

a moze od zmieniarki która kiedyś była w aucie..??
grzesioRZ Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #6 - Piątek, 16.02.2007, 14:01:07 - NIEPRZECZYTANA »

niestety ale to nie jest kabel od zmieniarki. kabel od zmieniarki mam i jest puszczony po prawej stronie autka, pod progami w środku itd. wiec kabel od zmieniarki odpada;/
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #7 - Piątek, 16.02.2007, 14:04:28 - NIEPRZECZYTANA »

Chyba wiem jak to wyglada... wydaje mi sie ze mam cos takiego, kolo bezpiecznikow sie konczy, nie jest nigdzie podlaczone.
Kabel wyglada jak antenowy a koncowka cos jakby antena do telefonu.
Wyglada na 2 zylowy ekranowany.

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
grzesioRZ Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #8 - Piątek, 16.02.2007, 14:29:12 - NIEPRZECZYTANA »

wiec morał z tego taki, ze ten kabelek jest nie potrzebny....a od czego on w ogóle jest. nie pamietam czy on był gdzies podłaczony czy nie, a teraz mi odstaje od deski i czekam gdzie podłaczyc, ale jesli nie jest az tak istotny to lajtowo. zostawie go w spokoju.

[ Dodano: 2007-02-16, 14:29 ]
wielkie dzieki za dyskusje :pub:
Kajos Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Cordoba SX 1,9 TDI AHU

« Odpowiedz #9 - Piątek, 16.02.2007, 18:37:55 - NIEPRZECZYTANA »

wiec morał z tego taki, ze ten kabelek jest nie potrzebny....a od czego on w ogóle jest. nie pamietam czy on był gdzies podłaczony czy nie, a teraz mi odstaje od deski i czekam gdzie podłaczyc, ale jesli nie jest az tak istotny to lajtowo. zostawie go w spokoju.

[ Dodano: 2007-02-16, 14:29 ]
wielkie dzieki za dyskusje :pub:

Pewnie to bedzie kabel/przewod orginalny od anteny do radia :los:
Tez mam taki w okolicy skrzyki bezpiecznikow.Na zlaczu jest ona obklejona tasma z materialu gabczastego zeby nie obcierala nigdzie :ok:

Dobrzy ludzie ida do nieba,zli dostaja sie wszedzie
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #10 - Piątek, 16.02.2007, 22:03:52 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Kajos"
Tez mam taki w okolicy skrzyki bezpiecznikow.Na zlaczu jest ona obklejona tasma z materialu gabczastego zeby nie obcierala nigdzie  

Dokladnie no ale to musi chyba isc do tylu. Bo mam oryginalna antene w blotniku i ona ma swoj kabel  :niewiem:

grzesioRZ Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #11 - Poniedziałek, 19.02.2007, 14:23:09 - NIEPRZECZYTANA »

hmmmm koledzy ale to nie jest kabel antenowy a przynajmniej nie od anteny radiowej a tym bardziej nie od anteny od CB. Ja mam natene radiową na dachu po środku bardziej z tyłu i wydaje mi się, ze to jest oryginalna antena.
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #12 - Poniedziałek, 19.02.2007, 18:55:45 - NIEPRZECZYTANA »

Ja mam natene radiową na dachu po środku bardziej z tyłu i wydaje mi się, ze to jest oryginalna antena.
to juz zalezy od rocznika, wczesnij byly w blotnikach  :chytry:

KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #13 - Poniedziałek, 19.02.2007, 20:07:22 - NIEPRZECZYTANA »

Ostatnio wkladalem u siebie radyjko i tez mam dwa przewody antenowe. Jeden do anteny w blotniku a drugi gdzies idzie w wiazki (wydaje mi sie ze na dach). Niestety na tym drugim radio nie odbiera.

grzesioRZ Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #14 - Środa, 21.02.2007, 16:49:22 - NIEPRZECZYTANA »

HMMMM ale antena radiowa jest troche inna tzn. ta która jest do radia jest na końcu z takim "bolcem' który wciska sie w radio a ten kabelek / przewód o któ4ry mi się rozchodzi nie ma takiego bolca -  być może to jest od drugiej anteny. ale po co komu 2 anteny radiowe w samochodzie?? w sumie widziałem taką ibize z anteną w błotniku - ale jak dla mnie to jest porażka ;-) wstępnie ten kabelek gdzieś tam się poniewiera w desce i chyba tak pozostanie;-) bo nie mam co z nim zrobić. ale tak sobie jeszcze myśle, ze to raczej nie bedzie od anteny w błotniku....Tą antene radiową której używam w tym momencie jest zamocowana na dach ( z tyłu autka) a jeśli ten przewód byłby od drugiej anteny to nie byłby puszczony w środkowym tunelu w aucie i na końcu tunelu wpada w podłoge, jesli byłby od anteny w błotniku to od razu gdzieś tam by był puszczony w strone błotnika a nie w strone tyłu autka.  :chytry:
Strony: [1] 2 3 ... 6   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» dziwny kabel / przewód
Skocz do: