+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» tłuczenie w desce rozdzielczej
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: tłuczenie w desce rozdzielczej  (Przeczytany 8864 razy)
ArtB
Świeżak

« Czwartek, 08.02.2007, 08:43:44 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,
ostatnio bardzo mocno zacząłem się irytować wyjątkowo mocnym tłuczeniem w desce rozdzielczej. Nie wiem czy to jest spowodowane niskimi temperaturami i fatalną jakością plastików. Nie wiem czy inni posiadacze 6L mają podobne problemy, czy występuje to tylko u mnie? Przy jeździe po nierównościach po prostu trafia mnie szlag.
Nie wiem czy dam radę zdjąć kierownicę i resztę plastików, ale już na prawdę jestem zdesperowany.
Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Pozdrawiam
bart30 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Opel Mokka Cosmo 1.4T 2014 RM2015

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 08.02.2007, 17:08:08 - NIEPRZECZYTANA »

Mh umnie latem coś tez niekiedy brzęczy w zegarach ale jak walne reką to przechodzi na co już zimą nie pomaga  :niewiem:

Obecnie Opel Mokka Cosmo 1.4T  2014 RM2015
Był Seat Ibiza Signo 1.4 2004
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #2 - Czwartek, 08.02.2007, 22:09:52 - NIEPRZECZYTANA »

Zimą plastiki trzeszczą - to moja koncepcja. Wiem, że nie powinny itp, ale kilka km po naszych drogach i muszą trzeszczeć ;) U mnie latem jest duuużo ciszej na nierównościach niż zimą..

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
Miro Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: BMW E91 318D 2009

« Odpowiedz #3 - Czwartek, 08.02.2007, 22:11:28 - NIEPRZECZYTANA »

U mnie o dziwo deska nie skrzypi  :ny:

Czasami coś trzeszczy w drzwiach pasażera,ale jakoś z tym żyje  ;-)
gld
Użytkownik

« Odpowiedz #4 - Piątek, 09.02.2007, 10:38:46 - NIEPRZECZYTANA »

u mnie trzeszczy przy mrozacha, jak puszczę ciepłe powietrze na szybe. Taki pasek gumy (uszczelka??) jest między szybą, a deską i to trzeszczy u mnie.
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Piątek, 09.02.2007, 11:37:46 - NIEPRZECZYTANA »

U mnie przy prędkościach powyżej tak 80km/h coś pykało lekko. Najpierw myślałem, że coś w słupku, potem, że w podsufitce a w ostateczności okazało się że na zewnątrz  :mrgreen:  - ta listwa łączaca/uszczelniająca szybę i plastiki na podszybiu się lekko odkleiła. Potraktowałem ją taśmą dwustronną i jest już cicho

Przy głośniejszym/testowym słuchaniu muzy z tyłu coś się tłukło - pierwsza diagnoza, że półka - w ostateczności 3cia lampa stopu nie była dobrze zatrzaśnięta  :hmm:

A obecnie coś mi lekko cyka w okolicach lewego głośnika w desce - podejrzewam, że lata gdzieś zatrzask od maskownicy bo mi się już tam nie jeden urwał :) - ale wezmę się za to jak będzie cieplej

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
leszekg Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Ibiza, 2003, 1.2 12V

« Odpowiedz #6 - Piątek, 09.02.2007, 20:36:05 - NIEPRZECZYTANA »

W mojej 6L zimą skrzypi bardziej niż  w cieplejszych porach roku. Ostatnio mam problem nawet ciepłym latem z tyłu. Podejrzewam plastikową obudowę pokrywy bagażnika. Kombinuje jak koń pod góre. Gumowe podkładki, taśma obustronna. Chociaż tak do końca nie wiem czy to oby tylko ten plastik. Co można zrobić z tą pokrywą bagażnika, może ktoś poradzi.

leszekg
Marmas Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '94 1.4 ABD CLX

« Odpowiedz #7 - Piątek, 09.02.2007, 22:14:03 - NIEPRZECZYTANA »

A wyciąg ją i pojeździj trochę bez niej i zobaczysz czy dalej trzeszczy jak nie to znaczy że to jej wina i można zastosować jak wyżej taśmę dwustronną metoda prób i błędów.
ptak01
Użytkownik

Samochód: ibiza IV(6L) 1,9TDI 100KM

« Odpowiedz #8 - Czwartek, 15.02.2007, 16:44:35 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "ArtB"
Witam,
ostatnio bardzo mocno zacząłem się irytować wyjątkowo mocnym tłuczeniem w desce rozdzielczej. Nie wiem czy to jest spowodowane niskimi temperaturami i fatalną jakością plastików. Nie wiem czy inni posiadacze 6L mają podobne problemy, czy występuje to tylko u mnie? Przy jeździe po nierównościach po prostu trafia mnie szlag.
Nie wiem czy dam radę zdjąć kierownicę i resztę plastików, ale już na prawdę jestem zdesperowany.
Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Pozdrawiam

witaj w klubie, u mnie tez czasami trzeszczy, czasami nie.  Momentami mnie k.... bierze. Ale tak to jest jak  w samochodzie jest duzo plastikow i to w dodatku marnej jakosci.
a na nierownosciach to chyba jest standardem w ibizie ze cos trzeszczy puka zwlaszcza jak jest zimno
dominik Mężczyzna
SEATpassion
Użytkownik

Samochód: Toledo 1M

« Odpowiedz #9 - Czwartek, 15.02.2007, 17:36:26 - NIEPRZECZYTANA »

To normalne u mnie w 6L też skrzypi w okolicach zegarów ale zimą ,latem nic się nie dzieje chyba że są  zaj...e dziury to wtedy nie ma bata. :pala:
fladra
Gość

« Odpowiedz #10 - Środa, 30.01.2008, 10:34:42 - NIEPRZECZYTANA »

U mnie po małym wypadku również stuka coś w desce. Miejsce to tak jakby pod radiem. Jak sie zrobi cieplej to rozbieram i zobaczę co stuka. Mam wrażenie, że po stuknięciu odpadł jakiś plastik w środku i teraz mi lata pod deską. Mam jeszcze ogólne wrażenie, że wszystko tak nie stukało jak amortyzatory były w lepszym stanie więc nosze się z zamiarem wymiany.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» tłuczenie w desce rozdzielczej
Skocz do: