+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» zamarzla mi odma!
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: zamarzla mi odma!  (Przeczytany 18652 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
klonek
Gość

« Odpowiedz #15 - Poniedziałek, 29.01.2007, 10:26:04 - NIEPRZECZYTANA »

po jakim czasie wskazowka u  was dochodzi do pionu? u mnie jak dojdzie do pierwszej kreski to gorny i dolny waz sa cieple tak samo
i jeszcze jedno szukalem ale nie bardzo moglem znalezc odnosnie podpowiedzi jak wymieniac termostat chcialbym to zrobic sam
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #16 - Poniedziałek, 29.01.2007, 11:01:12 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "klonek"
po jakim czasie wskazowka u was dochodzi do pionu? u mnie jak dojdzie do pierwszej kreski to gorny i dolny waz sa cieple tak samo

No to sa zbyt wczesnie za cieple.

4th_horseman
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.4 AEX '97

« Odpowiedz #17 - Poniedziałek, 29.01.2007, 16:00:13 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "klonek"
po jakim czasie wskazowka u was dochodzi do pionu? u mnie jak dojdzie do pierwszej kreski to gorny i dolny waz sa cieple tak samo

uklad masz caly czas otwarty bo termostat sie nie zamyka. wymien termostat i powinno byc po klopocie.

'With the four horsemen ride...'
klonek
Gość

« Odpowiedz #18 - Piątek, 02.02.2007, 22:22:26 - NIEPRZECZYTANA »

wczoraj wymienilem termostat i jest rewelacja juz po 5-10 min wskazowka stoi na sztorc. sprawdzalem rowniez na postoju elegancko dziala temperatura rosnie wentylator sie wlacza i wskazowka znow opada na pion i tak wkolko

termostat kupilem oryginalny w aso koszt 71 pln

dzieki za pomoc wszystkim co mi podpowiadali w tej szprawie
Kapitan Powolny Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Cordoba Vario 99 r. 1.6 ALM 75KM

« Odpowiedz #19 - Piątek, 01.01.2016, 13:15:56 - NIEPRZECZYTANA »

Panowie podepnę się tutaj bo problem jest w sumie podobny.

Co prawda nie miałem jeszcze sytuacji że przewody od odmy mi zamarzły ale mam w nich sporo syfu, który muszę co jakiś czas usuwać. Szczególnie w tym głównym przewodzie, który idzie do puszki filtra. Syf jest w miarę płynny bo robię codziennie około 60 km w jedną i w drugą stronę ale zastanawia mnie co innego.

Otóż silnik chodzi jakby nieco nierówno (jakby tak twardziej- czuć wibracje na budzie co jakiś czas). I teraz nie wiem czy to może być przez zawaloną odmę czy problem jest gdzie indziej?

Wymienione są świece

Kable nie mają przebicia

Kopułka i palec w porządku

Olej jest do wymiany na dniach

Płyn chłodniczy w normie i nie ma śladów oleju ani spalin

Auto odpala choć wczoraj zdarzyła mi się sytuacja, że zostawiłem je rozgrzane na 5 minut i jak wróciłem to miała problem z ponownym odpaleniem. Trzeba ją było przegazować i wtedy wskoczyła na obroty. Na samej benzynie odpala idealnie.

Ktoś ma pod ręką szklaną kulę i jest w stanie powróżyć?  :-X
hans ik Mężczyzna
Klubowicz

Samochód: 3x 205 z 87r, 91, 96r i peugeot 307 sw HDI 2.0 136KM

« Odpowiedz #20 - Sobota, 02.01.2016, 07:18:55 - NIEPRZECZYTANA »

jest za niska temperatuta na zewnatrz a gaz sie rozpreza w parowniku i tez maznie. niema szans zebys odpalil na gazie i jechal w takiej temperaturze. musisz go zagrzac na paliwie :pub:

En mis venas en vez de gasolina y el corazón de trabajo de la turbina!!!

bylo 2x ibiza 1 gen ,1 fl, 3 marbelki, malaga. to byly seaty a inne marki to juz nie pisze w sumie razem 53szt, twingo 96, fiat doblo 2001 1.9d, 2x arosa tyle przeszlosci a teraz mam 7x peugeot 205, MB A170 oraz peugeot 307 kombi
Kapitan Powolny Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Cordoba Vario 99 r. 1.6 ALM 75KM

« Odpowiedz #21 - Sobota, 02.01.2016, 12:45:25 - NIEPRZECZYTANA »

Sekwencja mi nie pozwoli odpalić na gazie jak parownik nie osiągnie minimum 35 stopni. Wtedy silnik był gorący i auto stało zgaszone maksymalnie 5 minut i trzeba wtedy było dłużej pokręcić.

Bardziej mnie zastanawiają delikatnie wibracje od jakiegoś czasu i pytanie czy któryś z podanych przeze mnie elementów może mieć na to wpływ?

EDIT: 2016-02-03

Sprawa febry się wyjaśniła. Auto dostało nowy garnitur WN wraz z cewką i jest spokój  :P
« Ostatnia zmiana: Środa, 03.02.2016, 14:42:29 wysłane przez Kapitan Powolny » Zapisane
xlukasz12345x Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: ibiza 2003, 1,4

« Odpowiedz #22 - Środa, 17.07.2019, 05:48:38 - NIEPRZECZYTANA »

Witam czy w ibizie 1.4 16v 75km 2003r kod silnika bby problem odmy jest faktycznie rozwiazany i odma nie zamarza ?
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» zamarzla mi odma!
Skocz do: