+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» problem z obrotami na zimnym silniku
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: problem z obrotami na zimnym silniku  (Przeczytany 10413 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tysonq
Użytkownik

Samochód: Seat Cordoba Vario 1.6 ALM 2000

« Odpowiedz #15 - Niedziela, 28.01.2007, 22:19:10 - NIEPRZECZYTANA »

to bylo tak: na poczatku chodzilo mi wszystko ladnie pieknie, komp sterowal instalacja itp, wszystko bvlo podpiete tak jak powinno byc. Z czasem zaczal mi nierowno pracowac na gazie, a na benzynie to juz wogole tragedia, jak podczas jazdy przelaczylem na benzyne i dalem wiecej gazu to czarna chmura byla za mna, tak wiec jazdy na benzynie unikalem jak diabel swieconej wody. Podjechalem do gazownika, on popatrzyl i powiedzial ze pewnie sonda padla. podjechalismy do elektryka zeby sprawdzic sonde, rzeczywiscie sonda zwariowala. ale koles zdjal klemy na 2 min i bylo po sprawie, chodzil jak zegarek. wrocilismy do gazownika i on wstawil mi "srube" zeby eletryka nie miala nic wspolnego z gazem i od tamtej pory tak zostalo. Pytalem sie znajemogo mechanika ktory pracowal w ASO Seata i powiedzial ze ten typ tak ma i ze komp lapie bledy od tego przelaczania z benzyny na gaz i przesyla zle informacje do sondy, rada: reset komp (zdjecie klem) po jakims czasie zaczelo mnie to troche denerwowac, wiec elektryk zrobil mi autoreset.
Co mi radzicie, wrocic do silniczka krokowego? i ustawic wszystko pod kompa?

Seat Cordoba Vario 1.6 ALM 2000,
zostałem w rodzinie....
VW Golf V 1.9 TDI BXE 2008
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» problem z obrotami na zimnym silniku
Skocz do: