+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Seat + rower(y)
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2] 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Seat + rower(y)  (Przeczytany 21319 razy)
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #15 - Niedziela, 21.01.2007, 18:22:08 - NIEPRZECZYTANA »

Jaski z tego morał browar, ????
Jeździj samochodem albo rowerem - nigdy nie pakuj jednego na drugi !!!  :ok:  ;-)

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

Shizo
Gość

« Odpowiedz #16 - Niedziela, 21.01.2007, 18:45:28 - NIEPRZECZYTANA »

Puncho nie masz masz pojęcia jaka przyjemność zawieżć rower na wielką góre żeby sobie później z niej na dwóch kółkach zjechać... tyle że po auto trzeba wrócić albo drugiego kierowce łosia ze soba wozić
peter174 Mężczyzna
niezależny
Użytkownik

Samochód: ASZ

« Odpowiedz #17 - Niedziela, 21.01.2007, 18:51:06 - NIEPRZECZYTANA »

ale zdrowsze jest wjechac samodzielnie rowerem pod tą gorę a potem sobie z niej zjechać ... odpada problem auta lub drugiego kierowcy  ;-)

jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to
krzysiek79`
Gość

« Odpowiedz #18 - Niedziela, 21.01.2007, 21:00:36 - NIEPRZECZYTANA »

bagaznik na tył ayta to nie tylko mocowanie na hak ja mam mocowony do klapy mozna z nim otwierac bez wiekszego problemu bagaznik i pasuje do wiekszosci aut ( sedan hb. vario a nawet do T4 )
Shizo,  jak bedzie ci pasowało podjechac do mnie ( Włocławek nie tak daleko) to moge pozyczyc  :pub:
woj Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Sharan TDI 130KM+VIR + Cordoba Vario 1.6+LPG

« Odpowiedz #19 - Poniedziałek, 22.01.2007, 00:37:58 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "krzysiek79`"
bagaznik na tył ayta to nie tylko mocowanie na hak ja mam mocowony do klapy mozna z nim otwierac bez wiekszego problemu bagaznik i pasuje do wiekszosci aut ( sedan hb. vario a nawet do T4 )
Shizo, jak bedzie ci pasowało podjechac do mnie ( Włocławek nie tak daleko) to moge pozyczyc

mam pytanie czy nie uszkadzają Ci klapy bagażnika (po dłuższej jeździe nie ma optarć na klapie) :pub:  :pub:

VW SHARAN TDI \\\\\\\\\\\\\\\'01 130 KM+vir  :bounce: i SEAT CORDOBA VARIO 1,6 \\\\\\\\\\\\\\\'98 :seat:
krzysiek79`
Gość

« Odpowiedz #20 - Poniedziałek, 22.01.2007, 16:19:09 - NIEPRZECZYTANA »

wszystkie  stycznosci z lakierem sa miękkie i nie ma prawa uszkodzic lakieru
krukowski
Gość

« Odpowiedz #21 - Środa, 24.01.2007, 11:25:49 - NIEPRZECZYTANA »

Hehe siemanko bajkerowcy :D

Jakie polecacie trzymanie rowerka na bagazniku? bo bagaznik juz zakupilem hehe przyda sie na narty w zimie (orginalny vw-seat) udalo mi sie kupic od znajomego za 100zl nowiutki ale teraz musze zakupic na wiosne jakies trzymanie do roweru pozadne!! bo w tamtym roku w ojca nubirze jak jechalem rowerek na dachu, wlecialem w dziure to kola wylecialy z tych rynienek i znalazly sie na dachu dobrze ze lapa go jeszcze trzymala bo moj kochany sprzet by sie uszkodzil hehe :D

Wiecie tak czy siak autko jest na 1 miejscu ale rownoczesnie rower hehe na lato do pracy to tylko rowerem sama przyjemnosc :D :hmm:
krukowski
Gość

« Odpowiedz #22 - Środa, 24.01.2007, 11:54:02 - NIEPRZECZYTANA »

no ja jak juz kupie na wiosne to takie porzadne bo qrde 2 raz jak wyleci mi rower na naszych pieknych polskich drogach to bedzie jazda  :neutral:

Tak czy siak jezdzi ktos po gorach - sleza, sowa, :D hehe jest ktos z okolic??
Gruby
Gość

« Odpowiedz #23 - Środa, 24.01.2007, 21:02:22 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "krzysiek79`"
bagaznik na tył ayta to nie tylko mocowanie na hak ja mam mocowony do klapy mozna z nim otwierac bez wiekszego problemu bagaznik i pasuje do wiekszosci aut

Nie wyobrażam sobie jakoś podnosić klapę np. z dwoma rowerami!!! To bedzie jakieś 20 kg!!! Przydałaby się podpórka z solidnego kija albo rurki (w przypadku Vario) aby cały majdan nie spadł na głowę.
krzysiek79`
Gość

« Odpowiedz #24 - Czwartek, 25.01.2007, 16:44:55 - NIEPRZECZYTANA »

Gruby,  nie jest to moze az tak wygodne ale spokojnie mozna go otwierac
Gruby
Gość

« Odpowiedz #25 - Czwartek, 25.01.2007, 20:00:27 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "woj"
AAA trzeba uważać na ściskanie bo belki relinów są z blachy i jak się za mocno ściśnie to można pogiąć belkę. ja nakładam na belkę otulinę na rury piankową i dopiero przykęcam uchwyty na rowery. Muszę dokupić jeszcze uchwyty na narty ale chyba bez przróbek też się nie obejdzie.

Znalazłem rozwiązanie. Przeróbka jest łatwa w przypadku rynienek na rowery. Pójdę sobie do warsztatu w swojej firmie i wygnę z pręta fi6 nowe obejmy (w kształcie litery C) o rozstawie pasującym pod szerokość belek w Vario. Oczywiście jeszcze nagwintować M6 z obu stron. Wywiercić nowe otwory w podstawie szyny na rower i samej szynie bo są 3 punkty mocowania do belek. Powinno grać.
Doosia Kobieta
Zgaga
Użytkownik

Samochód: już nie :( Ibiza '01, 1.4 MPI/ teraz:Toyota Avensis '05, 2.0

« Odpowiedz #26 - Czwartek, 25.01.2007, 20:29:09 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Gruby"
w przypadku Vario

W przypadku vario, to spokojnie do środka Ci się rowery zmieszczą.

Szukam ósmego koloru tęczy Tosia
piotrwzk
Gość

« Odpowiedz #27 - Wtorek, 10.04.2007, 14:58:11 - NIEPRZECZYTANA »

Witam

Mam ibizke 2005 sport rider cool z 3 stopem nad tylnią klapą. Szukam bagażnika montowanego na tylną klapę ale podobno jest problem z tym 3 stopem. Jaki bagażnik na 2 rowerki (ok 30kg) nadaje się do mojego auta (odpadają takie na hak bo go nie mam).?
krzysiek79`
Gość

« Odpowiedz #28 - Wtorek, 10.04.2007, 17:21:29 - NIEPRZECZYTANA »

piotrwzk,  z tego co wiem jak jest lotka to go nie mozna zamontowac
Gruby
Gość

« Odpowiedz #29 - Środa, 11.04.2007, 06:52:37 - NIEPRZECZYTANA »

Jak napisałem wcześniej tak zrobiłem. Wykonałem nową podstawę pod rynienkę rowerową i 3 nowe uchwyty. Założyłem na belki i przykręciłem. Jest jedno "ale". Połączenie belek z suwakami na relingach nie jest sztywne. Pomimo dokręcenia tych wkrętów od spodu dalej cała konstrukcja jest wahliwa na boki.

Cytat: "woj"
belki można zdiąć, ale spokojnie jak ich się skręci do kupy to całość jest sztywna trzeba tylko przerobić mocowanie. Lepiej dokupić oryginalne adaptery i wtedy nic nie przerabiasz. O ile mnie pamięć nie myli to koszt w ASO to jakieś 60-70 zł za sztukę razy cztery - sporo to kosztuje ale jeszcze jest allegro

WOJ, czy jest sposób na usztywnienie belek?
Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Seat + rower(y)
Skocz do: