+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» problemy z pedalem gazu
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: problemy z pedalem gazu  (Przeczytany 5309 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
krukowski
Gość

« Czwartek, 18.01.2007, 16:09:07 - NIEPRZECZYTANA »

Witam na samym poczatku sie przedstawie poniewaz jestem u was nowym uzytkownikiem.
Mam na imie Michal jezdze juz swoim seacikiem moze dobre 3 miesiace hehe silnik 1600 rok produkcji 1995. Jak na moje 1 auto naprawde super :D aaa i kupiony okazjonalnie z zamontowanym juz gazem!.

Teraz tak moj problem polega na tym ze jezeli jade na gazie bo na benzynie to sie nie zdarza!
Jade sobie wiskam gaz auto rozpedza sie dochodze do 4000tys obrotow, zmieniam bieg jade dajmy na to juz na 4 100km/h puszczam gaz a tu nagle pedal gazu jakby sam chodzil dodaje sobie sam gazu i puszcza zaczyna mnie to denerwowac poniewaz dziesie sie tak przy kazdym biegu jade na 3 70km/h puszczam gaz a auto nagle wyrywa do przodu i pedal gazu sam sie wciska :) hehe tylko nie drzyjcie lacha ze to duchy hehe :P

A tak pozatym autko bardzo fajne na wiosne zapowiada sie maly face lifting :D hehe
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 18.01.2007, 16:36:25 - NIEPRZECZYTANA »

Christine czy co ?
Ale na serio: pedal moze lekko pulsowac ale samochod przyspiesza wtedy?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
krukowski
Gość

« Odpowiedz #2 - Czwartek, 18.01.2007, 16:48:54 - NIEPRZECZYTANA »

No tak jak mowilem na serio jade na tym samym biegu co rozpedzalem auto puszczam gaz a auto jakby np. nieregularnie po 3 sekundach wciska pedal gazu i auto przyspiesza po 1 sekundzie pedal sie zwalnia i np znow po 10 sekundach pedal sie wciska na 1sekunde i puszcza hehe glupia w sumei sprawa bo nie wiem co z tym zrobic :)

[ Dodano: 2007-01-18, 16:49 ]
aaa  no i tak np. czasami 2 razy wciska albo 3 ale nie wiecej niz te 3 wicej razu nie wyczulem pod noga no i autem szarpie jak sie wciska sam ten gaz noe wiem o co w tym chodzi :)
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #3 - Czwartek, 18.01.2007, 16:57:39 - NIEPRZECZYTANA »

Dziwe....
ale napewno powoduje to komputer bo uznaje ze musi podac paliwo lub powietrze...
Sprawdz na PB

U mnie czuc pulsowanie gazu jak hamuje silnikiem ale samochod nie przyspiesza wtedy.

krukowski
Gość

« Odpowiedz #4 - Czwartek, 18.01.2007, 17:47:18 - NIEPRZECZYTANA »

No widzisz ale u mnie to pedal gazu normalnie wciska sie jakby na 1/3 i ty bardziej auto szarpie od razu to tak jakby po wrzuceniu biegu puscic sprzeglo i po jakies chwili dodac gaz!!

A powiedz mi bo mam samochod od niedawna i troszke sie na nim nie znam hehe czarna magia pod maska:P co bys radzil na stacje diagnostyczna i podlaczyc go pod komputer?? i co oni tam sprawdza hehe sorka za glupie pyt,. ale nie znam sie w sumie na tym :P
i w sumie dzieje sie to tylko na gazie bo dzisiaj jadac z pracy przelaczylem na benzyne- 1,2 do 6tys i 130na liczniku puscilem gaz i nic pedal sie nie wciska, przelacze na gaz i czasami tak sie zdarza nie jest to dosc czesty objaw ale praktycznie przy kazdej jezdzie autem sie zdarza :/

Doradzcie co moge z tym zrobic?  :niewiem:
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

« Odpowiedz #5 - Czwartek, 18.01.2007, 20:51:39 - NIEPRZECZYTANA »

Kurde niewiem  :niewiem:  ale na poczatek wypada pod kompa podlaczyc VAG prawde powie (podobno)  :mrgreen:
Musisz jechac do elektro mechanika na diagnoze.

KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #6 - Czwartek, 18.01.2007, 21:56:47 - NIEPRZECZYTANA »

A mnie sie widzi ze do gazownikow.

krukowski
Gość

« Odpowiedz #7 - Piątek, 19.01.2007, 09:42:42 - NIEPRZECZYTANA »

No nic tak czy siak dostane lewa kaske to trzeba bedzie zadbac o samochod bo zaczyna sie to robic denerwujace troszeczke jak tylko cos bede wiedziec co sie tam dzialo to dam znac :)
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» problemy z pedalem gazu
Skocz do: