+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Jak się sprawuje 1.4 60KM na sekwencji?
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak się sprawuje 1.4 60KM na sekwencji?  (Przeczytany 4447 razy)
toper
Gość

« Czwartek, 18.01.2007, 01:22:50 - NIEPRZECZYTANA »

Czy ktoś się może podzielić wrażeniami z eksploatacji i napisać coś więcej jaką ma instalację? Acha, tylko dobrze by było jakby ktoś miał takie trochę dłuższe doświadczenie, bo niestety z tego co wiem, to nawet sekwencja potrafi namieszać w elektronice silnika :( a wychodzi to dopiero po jakimś czasie :(

Pozdrawiam
Toper
incassentodegas Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza 1,4 SXE z 98/99' silnik APQ + lpg: KME Diego z Matrixami

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 18.01.2007, 09:04:12 - NIEPRZECZYTANA »

Posiadam takowy silnik APQ 1.4 (60 KM) - rocznik 99. Od czerwca 2005 przejechałem na gazie prawie 45 tys.km. Żadnych problemów.
Mam polskie Diego KME z listwa matrix - działa bez zarzutu. Wiem, że nie jest to rewelacja wg wielu tutaj użytkowników, ale po co przepłacać, jak ta sekwencja daje sobie radę.
Silnik pracuje w pełnym zakresie obrotów tak jak na benzynie. Obsługa instalacji - co pół roku (15 tys. km) zmieniam filtr gazu fazy lotnej, a co 30 tys. km filtr fazy ciekłej gazu.. Mam nastukane prawie 180 tys.km na liczniku - czynnosci obsługowe w silniku, tak jak przy benzynie (tzn, wymiany świec filtrów i oleju.)

:!:  Instalacja jest ważna, ale najważniejszy jest montaż, serwisowanie oraz kultura użytkowania takiej instalacji!  :!:

Oby tak dalej bezproblemowo.... :hmm:

Radio Barcelona, Radio Madrida......
Radio Bolero
robert786
Gość

« Odpowiedz #2 - Sobota, 20.01.2007, 20:53:20 - NIEPRZECZYTANA »

ja mam sekwencję na silniku 1,4  AEX rocznik 96 , jak była zakładana prawie rok temu licznik 102000 teraz 125000 szczerze to tragedia na benzynie super na gazie wiecznie jakieś problemy. Z początku było bez różnicy, ale po kilku msc. musiałem co jakiś czas na regulację jeździć ;/ dzisiaj też była cordi na regulacji stwierdzili za duże ciśnienie podawane i coś poprawiali, ogólnie występował: spadek mocy, szarpanie, falujące obroty w korku itd. czasem było ok, a czasem różne takie akcje łapała.
Centralka Scirocco
Układ elektroniczny Scirocco
Spalanie ok 9 litrów pół miasto pół trasa.
URBANEK
Gość

« Odpowiedz #3 - Środa, 07.02.2007, 11:47:54 - NIEPRZECZYTANA »

w mojej CORDOBIE AEX 96r. mam zamontowaną sekwencje BIGAS, jedna z pierwszych montowanych w Polsce (zamontowana w 2001roku), przejechałem na niej już 150 000 i jedyną rzeczą jaka się zużyła to listwa wtrysków, troszkę mojemu gazownikowi zeszło zanim do tego doszedł ale się udało, wymienił na nową (350 zł z regulacją), dał 2 lata gwarancji i chodzi jak zegareczek szwajcarski, cichutko i równiutko. Spadek mocy niewyczówalny, "ciągnie" tak samo jak na benz. Spalanie: na 28litrach LPG przy małoekonomicznej jeździe w cyklu mieszanym robie 340 km.
PZDR
raficordoba
Gość

« Odpowiedz #4 - Wtorek, 20.02.2007, 11:44:11 - NIEPRZECZYTANA »

cześć mam seata cordobe z silnikiem 1.4 AEX z przebiegiem 170 000 km i zastanawiam się nad założeniem gazu jaka instalacja by się sprawdziła i jaki by był koszt instalacji
robzon83
Świeżak

« Odpowiedz #5 - Niedziela, 04.03.2007, 17:12:58 - NIEPRZECZYTANA »

ja mam D.T gas system i jak  mi sie spieprzyła tak do tej pory nie moge zrobic ach nie ma to jak benzynka troche kosztuje ale przynajmniej nie ma problemu . Z :niewiem: na ktoś dobrego gaziarza z okolic wyszkowa ?
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Jak się sprawuje 1.4 60KM na sekwencji?
Skocz do: