+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Pęknieta szyba czołowa
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2 3 ... 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pęknieta szyba czołowa  (Przeczytany 57162 razy)
mariposa3000 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Toledo II sport 2004 ASV

« Wtorek, 09.01.2007, 13:48:35 - NIEPRZECZYTANA »

czesc jade sobie i nagle uderzyl kamyk lub cos w szybe pojawilo sie pekniecie  :sad:  po prawej stronie na gorze teraz ma jakies 20 cm dlugosci ale idzie dalej w dol czy jest jakis sposob aby to zatrzymac? moze ktos z was ma doswiadczenie w tym temacie dzieki
« Ostatnia zmiana: Środa, 06.01.2010, 10:04:43 wysłane przez KYS » Zapisane

toledo II 1.9 TDI sport 04 ASV
Miro Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: BMW E91 318D 2009

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 09.01.2007, 14:30:11 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "mariposa3000"
ale idzie dalej w dol czy jest jakis sposob aby to zatrzymac?
Na końcu pęknięcia trzeba wywiercić malutki otwór.To powinno zatrzymać dalsze pękanie,ale i tak czeka cie wymiana szyby(ze wzgledu na przegląd i policje).
SMERU
Gość

« Odpowiedz #2 - Wtorek, 09.01.2007, 15:45:23 - NIEPRZECZYTANA »

http://www.jaan.com.pl/autoglass/pl/uslugi/
mariposa3000 Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Wtorek, 09.01.2007, 17:18:43 - NIEPRZECZYTANA »

dzieki za porade problem jest taki ze nie jestem w polsce (szwecja) i nie wiem kiedy bede :( wiec musze sie na miejscu zorientowac w kosztach a co do wiertla to lepiej diamentowe czy zwykle do zelaza tez moze byc? czy sa jakies specjalne?

miker Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: seat ibiza 1.8 90 ps

« Odpowiedz #4 - Wtorek, 09.01.2007, 21:52:13 - NIEPRZECZYTANA »

popierwsze do teg musi byc specjalna wiertarka
i samemu tak latwo to tego nie bardzo zrobisz

po drugie nie zawsze nawiercanie cos  da pracowalem w firmie ktora wymieniala szyby i wiem cos na ten temat czasami pekniecia te lubia przeskoczyc ten nawiert jezeli zostal on wykonany nawet  dziesiata czesc milimetra za daleko lub za blisko
dlatego najlepiej udac sie z tym do fachowca ktory i tak nie da ci gwarancji na to

a po trzecie to mozesz miec pozniej problemy z odszkodowaniem w razie wypadku odpukac
poprostu ubezpieczyciel moze nie wyplacic kasy za szybe gdyz cos bylo kombinowane
w polsce taki nawiert kosztuje do stu zlotych a nowa szyba jakies 250( w przypadku mojego samochodu) zlotych z montazemtakze nie wiem czy sie to oplaca biorac pod uwage to jak juz wyzej pisali ze istnieje ryzyko zatrzymania przez policje dowodu co wiaze sie z mandatem stu zlotych i zabraniem dowodu

pozdrawiam :)

mariposa3000 Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Wtorek, 09.01.2007, 22:00:32 - NIEPRZECZYTANA »

ciekawe ile kosztuje taka szyba w szwecji? :(  jutro musze popytac dzieki za info bo juz mialem wziasc zwykla wiertare i zadzialac :)

Marlon123
Gość

« Odpowiedz #6 - Środa, 20.06.2007, 14:19:04 - NIEPRZECZYTANA »

Witam. Czy macie moze jakies zrodla skad moznaby bylo nabyc i ewentualnie gdzie zalozyc czolowa szybe do seata Ibiza II z roku 99 gdzies w okolichac Warszawy??
Jestem wsciekly bo wlasnie zmienilem fotele i do tego ubezpieczenie mialem i jeszcze przeglad z rozrzadem mam i jestem juz cholera zalamany kosztmi napraw Ibizki  :sad:
Musze to pilnie naprawic bo mam przeglad techniczny tylko do przyszlego piatku  :sad:
tbazyl Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza 2001r 1,9 SDI

« Odpowiedz #7 - Środa, 20.06.2007, 18:17:01 - NIEPRZECZYTANA »

Wspólczuje, jesli to juz jest "przejsciowka" to koszt przxedniej szyby z zalozeniem bez tego paska czarnego na gorze wynosi 450 zl...

Kiedyś: Honda Concerto 1.5 16V 90KM SUPER autko
Teraz: Ibiza 1.9 SDI daje rade ;-)
Marlon123
Gość

« Odpowiedz #8 - Środa, 20.06.2007, 18:19:52 - NIEPRZECZYTANA »

Wersja II czyli z konca produkcji przed liftingiem.
Koszt jakies 360 pln . Juz sie wywiedzialem  :sad:
1punisher
Gość

« Odpowiedz #9 - Piątek, 22.06.2007, 22:05:10 - NIEPRZECZYTANA »

Słuchaj skoro masz tyle wydatków to może regeneracja??? U nas we Wrocku można uszkodzenie o średnicy 5 zł zregenerować i szyba wygląda jak nowa...koszt zamiast 300 zł jakieś 140 zł. Wiem bo byłem w takim zakładzie i się pytałem tylko, że mnie dopadły na drodze 2 odpryski więc już wolałem założyć nową szybę... No chyba, że ta Ci całkiem pękła albo coś no to już lipa :/
pestkos Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: cordi 1.9 TDi ASV 110km

« Odpowiedz #10 - Poniedziałek, 25.06.2007, 04:35:36 - NIEPRZECZYTANA »

Miałem taki wydatek na początku roku przejsciowka u mnie właśnie kosztowała cos 450 zł z załozeniem. :sad:
Byłem w tedy w Danii i poprostu pekła, na parkingu.
Nie dało sie zregenerowac pekniecie miałem praktycznie wzdłuz całej szyby.Ale zrobiłem na niej przwie 4 tys km. :neutral:
_sobol_
Świeżak

« Odpowiedz #11 - Środa, 27.06.2007, 22:54:10 - NIEPRZECZYTANA »

jeśli ktoś jest ubezpieczony w link4, jest jeszcze jedna opcja - "pakiet szyby". Opowiem krótką historię:
Znajomy, którego personaliów nie podam :-] przedłużał ubezpieczenie w linku (samo OC). Zaproponowano mu "pakiet szyby". Za jakieś 50 pln rocznie, ubezpieczasz dodatkowo wszystkie szyby od jakichkolwiek uszkodzeń. Wstawiają gratis nowe, przy czym bez znaczenia jest, czy masz AC czy nie (jeśli masz, nie wlicza się to do szkodowości w AC). Fenomen tkwi w tym, że znajomy w momencie przedłużania ubezpieczenia i wykupywania "pakietu szyby" miał pękniętą szybę czołową, o czym zapomniał powiedzieć :-]
Za miesiąc zadzwonił mówiąc, że wsiadł do samochodu, patrzy, a tu szyba pęknięta. Okazało się, że (małym druczkiem) napisane jest w ubezpieczeniu "pakietu szyby", że koszt wymiany szyby czołowej w 25% pokrywa właściciel pojazdu. Mimo wszystko, wyszło mu 105 pln za nową szybkę, zielonkawą, z paskiem przyciemnionym na górze (nadroższa opcja).
samb0
Gość

« Odpowiedz #12 - Niedziela, 29.06.2008, 12:09:14 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, wczoraj wieczorem holowalem samochod jakies 60 km do domu bo przegub mi sie rozlecial. No i po sholwaniu samochodu na parking wszystko bylo ok. Dzis rano wstaje i podchodze do auta i widze ze szyba jest peknieta od strony kierowcy i rysa ma jakies 7 cm i idzie ku srodkowi szyby. I teraz mam pytanie co mam robic z tym dalej, dodam że mam AC. Chodzi mi o to co mam dla nich mowic....??

edit by daniels:scalone
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 29.06.2008, 15:03:06 wysłane przez daniels » Zapisane
Fifker
Gość

« Odpowiedz #13 - Niedziela, 29.06.2008, 12:12:36 - NIEPRZECZYTANA »

a nic. dzwonisz i zglaszasz ze bylo tak i tak. nie wiesz kiedy sie to stalo. zostawiles samochod na parkingu i koniec. sprawca uciekl albo cos nie wiadomo co sie stalo. ja tak mialem z przodnią szyba. zadzwonilem i od razy kase oddali. zglosilem aby ze nie wiem kto mi to zrobil, samochod stal na parkingu. dzwon jak najszybciej
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #14 - Niedziela, 29.06.2008, 13:26:58 - NIEPRZECZYTANA »

A jest sens wogóle zgłaszać to? Zniżkę Ci zabiorą na AC, to żadna szkoda, będziesz miał (oby jednak nie) później dzwona z własnej winy i wtedy oni będą robić problemy z wypłatą odszkodowania, obniżą Ci wypłatę kasy, ze względu na wcześniejsze szkody itp. Jak dla mnie to lepiej kupić nową szybę, zamontować i nie zgłaszać nic do ubezpieczalni.

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
Strony: [1] 2 3 ... 7   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» Pęknieta szyba czołowa
Skocz do: