Witam koleżanki i kolegów.
Tak jak obiecałem, daję odpowiedz co zrobiłem względem mojego przecieku wody do bagażnika.
Pozwolę sobie na wklejenie kilku fotek, mam nadzieję,że przyda się to komuś.
1.Na pierwszej fotce widzimy wnętrze bagażnika (prawa strona) -miejsce pod tylna lampą.
Jest tam złącze dwóch elementów blachy.

2.Na tej fotce widać dokładnie co się dzieje jak polewamy wodą z węża zewnętrzną powierzchnię samochodu.
Woda dyskretnie wlewa się do naszego bagażnika

chciałbym zaznaczyć,że ciśnienie z węża było naprawdę niewielkie.
W tym właśnie miejscu (po obu stronach) wlewała mi się woda w czasie deszczu i podczas mycia na myjni.

3.To jest widok z zewnątrz.To właśnie przez te złącze woda dostaje się do wnętrza bagażnika.Jak powiększycie sobie fotkę,widać tam bardzo małe pęknięcie wzdłuż całego rowka.

To by było wszystko jeżeli chodzi o pokazanie miejsca przecieku.
Likwidacja przecieku: Od wewnątrz bardzo dokładnie wcisnąłem w złącze silikon.Trzeba to zrobić bardzo dokładnie,żeby nie powtarzać uszczelniania. W moim przypadku za pierwszym razem uszczelniłem dobrze ,co potwierdziła następna próba wody z węża,z tą tylko różnica,że ciśnienie było już odpowiednio wysokie.
Teraz już mogę śmiało wyjeżdżać moją Cordobą na deszcz i myjnię

.
P.S. Mam jeszcze tylko dwie prośby.Czy ktoś z Was natrafił na jakiś opis lub foto poradę demontażu zderzaków.Mam w moim zderzaku są szpary.Prawdopodobnie są tam zaczepy,które pękły lub po prostu puściły (szparę widać na fotce nr 3).
Jak zwykle chciałbym to zrobić sam.
P.S.2-Na poniższej fotce widać jakiś gumowy korek znajdujący się na dnie bagażnika (na początku myślałem,że tamtędy dostaje się również woda,ponieważ podłoga także była mokra,okazało się jednak,że woda na podłodze spływała po prostu z boków widocznych na fotkach.Te ciemne plamki to wilgotna gąbka od wody spływającej z boków.
Pytanie,czy ktoś wie do czego on służy,bo u mnie jest luźny-czy tak ma być,czy on pełni rolę uszczelki?

Pozdrawiam wszystkich.