+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» 2 wzmacniacze
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 2 wzmacniacze  (Przeczytany 7187 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
heczek Mężczyzna
ponad 200000 i dalej sie kula :-)
Świeżak

Samochód: Ibiza, 96, 1.4

« Czwartek, 30.11.2006, 11:56:57 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,
Mam taki problem, mianowicie mam juz wyciszone drzwi, zamontowane panele a w nich glosniki Helix Espirit 16,5 no i ... :) Dzwiek jest ok, scena rewelacja, ale niestety radyjku brakuje mocy by rozruszac bassowe membrany :/ Gumowe zawieszenie, moc 50 W rms. W bagazniku mam suba, podlaczonego do wzmacniacza, pewnie tu spotkam sie z krytyka ze wzgledu na marke :), jest to Titan TX104. Wzmak ma wyjscie przedwzmacniacza. I tak sobie pomyslalem, zeby kupic drugi wzmak nieduzej mocy do napedzenia przodu i podlaczyc sie do przedwzmacniacza wzmacniacza napedzajacego suba. I teraz tak, na co co by trzeba zwrocic uwage, przy takim rozwiazaniu? Czy mam zrobic jakies pomiary (napiecie na wejsciu wyjsciu)? Czy moze zrobic tak by kupic rozdzielac RCA i sygnal z radia juz podzielic na 2 wzmacniacze? Moje radio ma 1 pare RCA ale narazie nie chce go zmieniac, to juz moje 3 radio, a 2 poprzednie mi ukradli, wiec nie chce za duzo inwestowac w jednostke centr. Pozatym jest nowe. Wiem, ze przy takich rozwiazaniach trudniej bedzie calosc ustawic bo bedzie sie to ograniczac do regulacji na wzmacniaczach.
Z gory dziekuje za wszystkie udzielone odpo i podowiedzi :)
Pozdrawiam
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 30.11.2006, 13:08:39 - NIEPRZECZYTANA »

Proponuje kupic wzmaka 4 kanalowego, powiedzmy 4X50 w RMS tylko firmowy a tamten sprzedac. Nie bedzie zadnego problemu. Suba podlaczysz na mostku.

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #2 - Czwartek, 30.11.2006, 14:45:02 - NIEPRZECZYTANA »

W trimodzie uzyskasz większą moc na suba i głośniki, ale co do jakości to już bedzie gorzej.
Kup 4 kanałówkę, bedzie dobrze, najlepiej u-Dimension Jr4300, bedziesz zadowolony.

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
heczek Mężczyzna
ponad 200000 i dalej sie kula :-)
Świeżak

Samochód: Ibiza, 96, 1.4

« Odpowiedz #3 - Piątek, 01.12.2006, 16:14:22 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Leemarvin"
W trimodzie uzyskasz większą moc na suba i głośniki, ale co do jakości to już bedzie gorzej.
Kup 4 kanałówkę, bedzie dobrze, najlepiej u-Dimension Jr4300, bedziesz zadowolony.

Dzieki za odpowiedz, teraz jeszcze pytanko dot. proponowanego wzmacniacza. Otoz chce zmienic mojego suba na skrzynke zamknieta z glosnikiem Kicx AL300 moc RMS 300w. Kumpel ma wlasnie skrzynke z tym glosnikiem i gra rewelacyjnie, pozatym cena jest dosc ciekawa bo okolo 400 zl, z tego co pamietam to ponizej 400 :) No i czy proponowany wzmak wydoli? Chce miec zapas mocy na wzmaku, bo lubie czasem mocno podkrecic volume :)
Pozdrawiam :)
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #4 - Piątek, 01.12.2006, 16:19:06 - NIEPRZECZYTANA »

No to w takim wypadku ze 200 RMS wymagane a nawet mozna wiecej ale bedzie juz wiekszy problem takiego wzmaka kupic (kosztowniejszy problem)

[ Dodano: 2006-12-01, 16:57 ]
http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=3196.0&highlight=wzmacniacz

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #5 - Piątek, 01.12.2006, 19:46:26 - NIEPRZECZYTANA »

W BR taki głośnik raczej nie bedzie potrzebował aż tyle watów, żeby grac poprawnie, ale w zamknietej 200 na 300 rms głosnika to mało. Powinno być więcej od mocy głosnika, około 350rms, wtedy bedzie dobra kontrola nad głośnikiem. Inaczej może wzmacniacz niedomagać i basik bedzie ci się gubił w muzyce, czyli bedzie sporo buczenia, mało basu. Jeszcze ten Titan to nie wydaje mi się żeby taką mocą naprawde dysponował.
A co do tego wyboru Kick w zamknietą, hmm przeważnie te głośniki dawane są w BR i sobie znakomicie radzą. Ale skoro słyszałes i ci się podoba, może faktycznie jest lepiej.

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» 2 wzmacniacze
Skocz do: