+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Tarcze Indiglo on board - zobaczcie
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Tarcze Indiglo on board - zobaczcie  (Przeczytany 12332 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tominator
Gość

« Poniedziałek, 30.10.2006, 11:48:34 - NIEPRZECZYTANA »

Właśnie założyłem idiglo w mojej Ibizie. Zrobiłem fotki wiec mozecie ocenić, niesety fotki są w robione w dzień tylko trochę przysłowniłem kurtką światło żeby było widać róźnice :mrgreen:
Zajeło mi to w sumie ok 10h roboty i kosztowało ok 220zł ale myślę że się opłacało.

Przed

Po

A to moja Ibi:
SMERU
Gość

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 30.10.2006, 11:57:09 - NIEPRZECZYTANA »

no jak dla mnie REWELACJA to za malo zeby to opisac. widze ze zamowiles u momana z allegro. rozumiem ze 220 l to tarcze z przesylka? 10 godzin roboty - to co trzeba bylo zrobic? trudno bylo?
Tominator
Gość

« Odpowiedz #2 - Poniedziałek, 30.10.2006, 12:07:57 - NIEPRZECZYTANA »

220zł to tarcze,przetwornica(inwerter),farbka uv na wskazówki,3 diody uv,4 diody czerwone do podświetlenia komputera(jeszcze nie zrobione), jest dużo roboty, ciężko wogóle rozebrać, ja mam poduszke i nie chciałem zdejmować kierownicy.
Jak bede montował czerwone diody do kompa to zrobie wiecej fotek i instrukcję montażu.
Acha i jeszcze moje uwagi:
-inwerter jak każda przetwornica trochę piszczy więc trzeba go głęboko upchnać żeby nie słyszeć
-ten typ poświetlenia jest bardzo jasny i trzeba konicznie podłączyć go do rekulacji jasności wyświetlacza - w dzień na max mocy sie fajnie jeździ ale w nocy to już porażka, trzeba zredukować chyba że ktoś wybierze tarcze innego wzoru bez takiej ilości białego.
- kolesie z moman mówili że to jest 2-3h roboty, ale nie powiedziel że nie w Ibizie,bo w moim aucie cięzko jest się dostać do licznika i wszystko zrobić na tip top szybko, także jak ktoś bedzie robił to niech liczy sie z całym dniem.
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #3 - Poniedziałek, 30.10.2006, 14:08:22 - NIEPRZECZYTANA »

Dla "przyszłych" majstrów - żeby wyjąć licznik w aucie z poduchą (ibiza, cordoba 1993-1999) trzeba po odkręceniu i odpięciu kostki obrócić go "wzdłuż" auta i szybką do dołu (do kolumny kierownicy) i dalej delikatnie manewrować - wtedy wyjdzie. Sam siedziałęm kiedyś z godzinę i kombinowałem jak go wyciągnąć i to była jedyna pozycja w jakiej wyszedł zza kierownicy. Włożyć z powrotem jest łatwiej :) Jak się pamięta jak sie wyciągnęło :P

[ Dodano: 2006-10-30, 14:09 ]
Tominator, efekt rewelacja! Wskazówki łądnie świecą? Bo tak na zdjęciu to trochę końcówki blado.. Ale ogólnie SUUUPER!!  :ok:

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
Miro Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: BMW E91 318D 2009

« Odpowiedz #4 - Poniedziałek, 30.10.2006, 17:55:37 - NIEPRZECZYTANA »

Tominator,efekt indiglo super,ale wywal(wyjmij żarówke) od kontrolki świateł mijania...

Bo pasuje "jak pięść do nosa"... ;-)
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #5 - Poniedziałek, 30.10.2006, 19:49:08 - NIEPRZECZYTANA »

Do podświetlenia kompa/licznika i zegarka - użyj diód na Walcach. Ja tak mam i daje zajefajny efekt
Takie cuś: http://www.allegro.pl/item135886582_r5_zarowka_led_w_oprawce_opel_vw_ford_merc_6_kolor.html

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

kacperix Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: były 6k1/6k2 / e46/ e91,c4; jest fiat 124 spider + subaru forester

« Odpowiedz #6 - Poniedziałek, 30.10.2006, 19:58:14 - NIEPRZECZYTANA »

Efekt extra !!

Cytat: "Miro"
ale wywal(wyjmij żarówke) od kontrolki świateł mijania..
---> cenna uwaga :)
heartless Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #7 - Poniedziałek, 30.10.2006, 21:01:11 - NIEPRZECZYTANA »

MAcie jakąś obsesję na punkcie tej kontrolki.. u mnie tak mocno nie świeci :) Zresztą jak się przyjrzałem, to faktycznie nie pasuje.. a jakby tam włożyć kolorową diodę np czerwoną - to coś pod fiolet wyjdzie :)

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
Tominator
Gość

« Odpowiedz #8 - Poniedziałek, 30.10.2006, 21:57:14 - NIEPRZECZYTANA »

Jak wrzucę inny kolor diody to i tak nie wiele mi to da bo zielony kolor to przecież nie żarówka tylko folia. Ewentualnie mogę pokombinować z kolorami.
P.S. Wskazówki świecą fajnie ale na zdjeciu źle wyszło bo zrobiłem sztuczną noc :ok:
heartless Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #9 - Poniedziałek, 30.10.2006, 22:06:41 - NIEPRZECZYTANA »

To właśnie o kombinowanie kolorów mi chodziło :) Wiem, że tam jest folia..  :ok:

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
dobrowola
Gość

« Odpowiedz #10 - Czwartek, 09.11.2006, 00:24:06 - NIEPRZECZYTANA »

Witam
Pierwszy raz jestem na tym forum ( juz mi sie podoba ). Moze dlatego tu nie bywalem bo nie bylem sczesliwym posiadaczem seata  :mrgreen:
Kupilem kilka dni temu Seata Ibize 1.9 TDI z 98' roku.Autko jezdzi miodzio itd. Mniejsza o to bo nie o tym chce pisac ;)
Mianowicie tez "poluje" na tarcze indiglo prawdopodobnie bede u momana zamawial, ale... nie mam zielonego pojecia jak dobrze wymienic te tarcze, jak rozebrac kokpit itd. Jak kolega wyzej mam poduszke i szczerze mowiac boje sie grzebac przy tym zeby czegos nie spiepszyc.Przejde do sedna: ile mnie moze wyniesc wymiana tych tarcz i profesjonalne zamontowanie nowych ? Z tego co czytam do zrobienia jest kilka rzeczy oprocz wstawienia nowych tarcz jakies diodki itd hehe. Gdzie moge to zrobic i za ile. Jestem z Lublina wiec jakby przypadkiem ktos kogos polecil to jestem otwarty :)
Pozdrawiam i sory za kata ^^  :satan:
A i jescze jedno: Mam ten sam silnik co kolega na samej gorze :) A Przynajmniej zegary ;) Tyle ze nie indiglo :]
daniels81
Gość

« Odpowiedz #11 - Czwartek, 10.04.2008, 20:42:23 - NIEPRZECZYTANA »

Odgrzeje troche starego kotleta, no więc tak dzisiaj wpadł do mnie stary ziom del solką i pochwalił nowymi tarczami indiglo. Qrde jak to kozacko swieci to byłem w szoku..fakt że 200 zeta w plecy ale sprzedaje pare gratów walajacych się po garażu i kupuje te tarcze. Moje pytanie jest takie czy wie ktoś czy w golfie 3 ( moze ktoś miał) panel nawiewu jest taki sam jak w cordobie? bo bym odrazu podświetlenie nawiewu zapodał...

Zdjęcie poglądowe tarcz u kumpla niestety telefonem robione...

punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #12 - Czwartek, 10.04.2008, 20:57:49 - NIEPRZECZYTANA »

Tu masz stronę kolesia, który tym handluje na Allegro:

Tarcze Indiglo Cordoba

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

daniels81
Gość

« Odpowiedz #13 - Czwartek, 10.04.2008, 21:00:51 - NIEPRZECZYTANA »

wiem już z nim pertraktuje od 2ch dni żeby mi zrobił takie jak chce czyli całe białe :-X
Shizo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Corolla E12 2.0 D4D 116KM 2004r / była... Cordoba SX '96

« Odpowiedz #14 - Czwartek, 10.04.2008, 21:10:10 - NIEPRZECZYTANA »

białe byłyby zajebiste do tego podświetlenie dodatkowych zegarów: http://www.moman.pl/index.php?a=opis&k=4&id=129
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Tarcze Indiglo on board - zobaczcie
Skocz do: