+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Wskaznik temperatury.... dziwne :-/
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wskaznik temperatury.... dziwne :-/  (Przeczytany 4549 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
jwk
Gość

« Piątek, 20.10.2006, 20:00:33 - NIEPRZECZYTANA »

No i zrobione, wymieniony termostat, p[lyn chlodzacy i wskazowka tez dziala poprawnie  ;-)  Szkoda tylko ze w tym silniku to ustrojstwo schowane jest pod pompa wspomagania, troche sie nameczylem zeby tam dojsc. Za to przy okazji wymienilem olej we wspomaganiu - byl strasznie metny. Jutro wymiana amorkow w tyle :-)  Dzieki za porady,  POZDRAWIAM
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #1 - Sobota, 21.10.2006, 00:53:57 - NIEPRZECZYTANA »

U mnie jest to samo z umiejscowieniem termostatu..

:ok: Super, że isę udało.

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
kacperix Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: były 6k1/6k2 / e46/ e91,c4; jest fiat 124 spider + subaru forester

« Odpowiedz #2 - Sobota, 21.10.2006, 13:27:55 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "jwk"
Jutro wymiana amorkow w tyle :-)

z ciekawości się zapytam na jakie wymieniasz (cena) i ile to będzie kosztowało u mechanika chyba że sam sie tym zajmiesz..

coś mi się wydaje że mnie też to czeka bo auto strasznie rzuca pupą, szczególnie na wybojach i przy większym obciążeniu jest nieciekawie bo mam wrażenie że jade conajmniej na odkręconych kołach (tak mi buja na lewo i prawo) wydaje mi się że przyczyna to amorki (prawy tył wylany :/) a w ciasnych zakrętach auto jakby dostawało uślizgu tylnej osi.. z tego co widze oprócz wylania tylnego jedego amorka to tył nawet jak nie jest obciążony a sprawdze przez ucisk tylnej osi (stane na haku holowniczym) to żeby się przestało gibotać musi się ze 2-3 bujnąć.. dlatego podejrzewam że to amorki

macie jakieś inne pomysły co by to mogło być że tył auta tak buja na lewo i prawo i mam wrażenie że jade na odkręconych kołach?
jak jade po gładkim asfalciku to wszystko jest okej
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #3 - Sobota, 21.10.2006, 15:52:40 - NIEPRZECZYTANA »

na 100% amorki do wymiany

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
jwk
Gość

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 22.10.2006, 08:56:50 - NIEPRZECZYTANA »

Dokladnie - amorki do wymiany. Ja kupilem autko i niestety mam odwrotny problem - jest za twarde. Koles powiedzial ze sa tam amorki z audicy B4. Z tylu jezdzi sie jak w taczkach z  drewnianym kolem  :mrgreen: Jak usiade na belce bagaznika, autko prawie sie nie ugina.  Mialem w domu amorki a golfa 3 ale niestety sa za dlugie. Bede musial cos kupic, najtansze (jakies wloskie) sa od 68zl/szt, gazowka monroe kosztuje okolo 160 zl/szt. Musze znalezc jakis kompromis. Co do wymiany to bede to robil sam, wielkiej filozofii tam nie ma :-)
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #5 - Niedziela, 22.10.2006, 21:32:11 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "jwk"
Ja kupilem autko i niestety mam odwrotny problem - jest za twarde. Koles powiedzial ze sa tam amorki z audicy B4

A sprężyny masz seryjne, czy też jakieś zmieniane?

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
jwk
Gość

« Odpowiedz #6 - Poniedziałek, 23.10.2006, 10:58:28 - NIEPRZECZYTANA »

hmm - dobre pytanie. siodlo w tych zmorlach jest szerokie a sprezyna sie zweza na dole, wiec albo sa oryginalne albo np z bmw  :mrgreen:  :mrgreen:
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Wskaznik temperatury.... dziwne :-/
Skocz do: