Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Lusterko boczne z doklejonym mniejszym?  (Przeczytany 7214 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Shizo
Gość

« Piątek, 29.09.2006, 19:36:44 - NIEPRZECZYTANA »

Do czego służy takie małe lusterko doklejane na taśmę dwustronna do lewego lusterka bocznego? Co powinno w nim być widac?
KrisssK
Gość

« Odpowiedz #1 - Piątek, 29.09.2006, 20:42:40 - NIEPRZECZYTANA »

Takie lusterko eliminuje tzw "martwy punkt". Chodzo o to że jest taki moment że samochód  który Cię wyprzedza juz przestaje byc widoczny w lusterku a jeszcze nie jest widziany z boku przez kierowce. Ładne to nie jest ale w przypadku gdy nie masz odpowiedzniego lusterka to zawsze zwiększy CI to widoczność do tyłu..
heartless Mężczyzna
Moderator

Samochód: Ibiza '94 AAZ

« Odpowiedz #2 - Piątek, 29.09.2006, 20:54:13 - NIEPRZECZYTANA »

Żeby było ładnie to się kupuje szkło ASFERYCZNE na allegro i wygląda jak oryginał. Sam zmieniałem u siebie, bo było płaskie całkiem i lekko obdrapane - to od strony kierowcy i niewiele bylo widać. A potem się nauczyłem parkować na lusterka, bo więcej w nich widać w Ibi niż w tylnej szybie ;)

Ibiza 1,9 TD (AAZ) '94                               
Kant1242
Gość

« Odpowiedz #3 - Piątek, 29.09.2006, 20:58:11 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "KrisssK"
Takie lusterko eliminuje tzw "martwy punkt". Chodzo o to że jest taki moment że samochód  który Cię wyprzedza juz przestaje byc widoczny w lusterku a jeszcze nie jest widziany z boku przez kierowce. Ładne to nie jest ale w przypadku gdy nie masz odpowiedzniego lusterka to zawsze zwiększy CI to widoczność do tyłu..

I moim zdaniem obowiązkowe w lusterkach niedzielonych a na dodatek malutkich  :chytry:
lub u osób które w lusterku lubią widzieć połowę własnego samochodu  :pala:  (tak jakby im to było potrzebne podczas jazdy )
Shizo
Gość

« Odpowiedz #4 - Piątek, 29.09.2006, 21:15:47 - NIEPRZECZYTANA »

no to juz wiem dlaczego odkad zmieniłem lusterko na nie oryginalne (w którym miałem właśnie takie małe doklejone) tak obijam samochód parkując tyłem :mrgreen:

[ Dodano: 2006-09-29, 22:17 ]
a wogóle sie pytałem bo wystawiałem na allegro i nie wiedziałem jak opisać

[ Dodano: 2006-09-29, 22:18 ]
może ktos sie skusi: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=131143795 PROSZĘ SIE NIE ŚMIAĆ Z OPISÓW
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Lusterko boczne z doklejonym mniejszym?
Skocz do: