*ADAM*
Użytkownik
|
 |
« Środa, 27.09.2006, 13:44:18 - NIEPRZECZYTANA » |
|
Witam Czy zderzak przedni od Cupry będzie mi pasował do Ibizy FR 130 PS? (2002-nowa buda) I czy ktoś sie orientuje czy te nowe Ibizy od 2006r czy ich przednie zderzaki będaa pasowały również do mojej Ibizy ??? Z góry dzieki za odpowiedz..... P.s. W Seacie nie umieli mi pomóc :sad: Pzozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
misiu_tdi
Użytkownik
Samochód: Leon TS
|
 |
« Odpowiedz #1 - Środa, 27.09.2006, 13:50:41 - NIEPRZECZYTANA » |
|
www.seat-racing.plZarejestruj sie i zapytaj. Chłopaki tam gruntownie zmieniaja oblicza swoich aut i sporo na te tematy wiedzą... pozdr P.S. Wydaje mi sie ze napewno, bo juz na allegro były 5 drzwiowe Cupry 
|
|
|
|
Seat Leon TS bigT
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 - Środa, 27.09.2006, 16:59:50 - NIEPRZECZYTANA » |
|
Wlasnie dzis dokonalem tej zmiany tzn. wsadzilem zderzak od najnowszej ibizy z 2006r do zwyklej z 2004 r i pasuje bez problemu! trezba tylko wymienic wszystkie kratki oraz o czym sie dzis dowiedzialem halogeny i z tym jest problem! zaczepy w nowym zderzaku sa inne i halogeny nie pasuja niestety a nowy kosztuje 320 za sztuke! na allegro nic takiego nie znajde:( moze ktos ma pomysl jak wcisnac te halogeny:(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 - Środa, 27.09.2006, 21:27:09 - NIEPRZECZYTANA » |
|
w jakiej cenie udalo Ci sie dorwac zdezio od cupry, jesli mozna wiedziec?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 - Środa, 27.09.2006, 22:52:31 - NIEPRZECZYTANA » |
|
moj nie jest od cuprt:) tylko od zwyklej wersji po liftingu w 2006  a pomalowalem go w sposob jaki sie maluje nowa fr- czarny matowy srodek obok tablicy rejestracyjnej. Zderzak zalatwilem za 200 zl z testowki z salonu seata:) no tylko ze teraz mam problem z tymi halogenami... ale tak jestem zadowolony
|
|
|
|
|
|
|
|
misiu_tdi
Użytkownik
Samochód: Leon TS
|
 |
« Odpowiedz #5 - Czwartek, 28.09.2006, 00:18:01 - NIEPRZECZYTANA » |
|
przedni zderzak od Cupry to spokojnie kilkaset złotych. Mysle że nawet cena może wynieść 1000zł. Jest to droga część.
|
|
|
|
Seat Leon TS bigT
|
|
|
|
KYS 
~ KYS ~ ?
Moderator
Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)
|
 |
« Odpowiedz #6 - Czwartek, 28.09.2006, 00:28:00 - NIEPRZECZYTANA » |
|
przedni zderzak od Cupry to spokojnie kilkaset złotych. Mysle że nawet cena może wynieść 1000zł. Jest to droga część. >> TU << jest za 400zł... 
|
|
|
|
ASZ + FJW = TDI 
|
|
|
|
*ADAM*
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 - Czwartek, 28.09.2006, 07:14:48 - NIEPRZECZYTANA » |
|
Zgadza sie nowy zderzk od Cupry w Seacie to 1181zł [ Dodano: 2006-09-28, 08:16 ]jest za 400zł... KYS - też widziałem ten zderzak, nawet dzwoniłem do gościa i sie zastanawiam nad jego kupnem....  . Pozdrawiam Zastanawiam sie tylko czy nie bede mial problemu z halogenami żeby mi sie zmiesciły.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 - Czwartek, 28.09.2006, 09:02:49 - NIEPRZECZYTANA » |
|
ale ten zderzak o ktorym tu jest mowa to nie jest od cupry!!!! to zwykly zderzak od wersji po liftingu!!! a halogeny od zwyklego zderzaka do cupry na 100% nie pasuja!!
|
|
|
|
|
|
|
|
KYS 
~ KYS ~ ?
Moderator
Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)
|
 |
« Odpowiedz #9 - Czwartek, 28.09.2006, 12:16:13 - NIEPRZECZYTANA » |
|
ale ten zderzak o ktorym tu jest mowa to nie jest od cupry!!!! to zwykly zderzak od wersji po liftingu!!! a halogeny od zwyklego zderzaka do cupry na 100% nie pasuja!! Hmmm racje masz... Od cupry powinien wyglądać tak: 
|
|
|
|
ASZ + FJW = TDI 
|
|
|
|
raby 
Klubowicz
Moderator
Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm
|
 |
« Odpowiedz #10 - Czwartek, 28.09.2006, 12:28:08 - NIEPRZECZYTANA » |
|
KYS, a czym sie rozni ten co podales za 400 wczesniej? Przeciez taki sam... tylko bez kratek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 - Czwartek, 28.09.2006, 12:35:05 - NIEPRZECZYTANA » |
|
KYS, a czym sie rozni ten co podales za 400 wczesniej? Przeciez taki sam... tylko bez kratek Popatrz, ze tam przy halogenach jest zaokraglony i polaczony z kratka centralna co oznacza, ze jest z wersji 6L2 tzn tej po lifcie, a fotka z forum to typowa Ibiza 6L Cupra.
|
|
|
|
|
|
|
|
raby 
Klubowicz
Moderator
Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm
|
 |
« Odpowiedz #12 - Czwartek, 28.09.2006, 12:41:07 - NIEPRZECZYTANA » |
|
OK jak dla mnie to roznica nie wielka :p
|
|
|
|
|
|
|
|
*ADAM*
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 - Czwartek, 28.09.2006, 12:59:35 - NIEPRZECZYTANA » |
|
No tak ten zderzak nie jest od Cupry jest od FR najnowszej... I jak Wam sie wydaje bedzie on pasowal do FR mojej (2002r ?) Chodzi mi głównie o halogeny czy w tym samym miejscu sa i czy nie bedzie sie nic nachodzic?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 - Czwartek, 28.09.2006, 13:29:33 - NIEPRZECZYTANA » |
|
FR i zwykle wersje po liftingu maja takie same zderzaki tylko ze inaczje sa malowane- w FR centralne miejsce tam gdzie jest tablica jest malowane na czarny mat a zwykle maja to w kolorze nadwozia- zobacz u mnie na fotce to widac:) Niestety Halogeny nie beda pasowac w zaden sposob!!! Dzis sie pomeczylem i zamontowalem jakas prowizorke ale niestety bede musial kupic nowe bo te troche kiepsko wygladaja i nie trzymaja sie zbyt dobrze! Najgorsze jest to ze jeden halogen do nowej wersji kosztuje 319 zl a nie ma igdzie zamiennikow, na allegro tez nie! A poza tym wszystko pasuje idealnie i bez zadnych problemow wsadzisz do swojej ibi
|
|
|
|
|
|
|
|
|