ja wlasnie tu kupilem te ramki
www.dido.win.pl , pisalem o tym wyzej. czas montazu.. 1-1.5 godzinki i to jest taka robota na spokojnego.
Napisze taka krotka instrukcje co po kolei trzeba robic przy montazu.
1. odkrecasz obudowe kierownicy (sklada sie z dwoch czesci: gornej i dolnej - sa dwie srubki na dole na srubokret gwiazdkowy)
2. okrecamy dwie srubki "na gorze" zegara, aby wyjac plastik; dol wystarczy przysunac w swoja strone i ladnie zejdzie.
3. gdy juz mamy wyjete te plastikowe "okienko" odkrecamy kolejne dwie srubki tym razem od takiego czegos co jest polaczone materialem (skają) z gorna obudowa kierwonicy, wyjmujemy to przez manetke od wlaczania wycieraczek
4. nastepnie wyjmujemy licznik, najlepiej wpierw lewa stroną, z tylu sa wtyki, podwazamy takie zapadki i ladnie same wychodza, podobnie jest z prawej strony
5. Gdy mamy licznik na kolanach

zdejmujemy szybke. Szybka jest przymocowana na zaczepy (gora i boki)
6. nastepnie odczepiamy ten plastik od glownej czesci licznika - takze plastikowe zaczepy dookola
7. Gdy mamy juz to oddzielone, przymierzamy ramki i patrzymy od spodu, ze jedna strona ramki wystaje ponad krawedz. Wtedy bierzemy jakas kredke czy cos, aby nic ostrego i pod katem jedziemy po ramce, w ten oto sposob robi sie nam ladny rant na ktorym trzyma sie cala ramka

8. Na koniec polecam przetrzec ramki szmatka, bo po palcach na pewno pozostana slady.
9. Skladamy wszystko i cieszymy sie wygladem

Mysle ze nawet bez opisu byscie sobie spokojnie poradzili, troche cierpliwosci i ostroznosci, bo wkoncu to jest tylko plastik.
P.S. Jak przyjdzie wam uzywac do tego celu jakiegos kleju. np kropleki (ja tak zrobilem <glupi>

) to powiem jedno ze to nic nie daje, lepiej skupic sie na robieniu rantow za pomoca kredki czy jakiegos pisaka. Ja uzylem troche kropelki i na drugi dzien wyszlo mi takie biale na czarnym plastiku, myslalem ze sie zalamne, ale rozebralem wszystko i sucha szmatka ladnie zeszlo, a jak uzylem jeszcze troche plaka to juz wogole ladnie wygladalo, od razu mi ulzylo

Pozdrawiam i zycze efektownej i efektywnej pracy