Strony: 1 [2] 3 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Alu ramki na zegary - jak rozebrac zegary  (Przeczytany 47255 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tysonq
Użytkownik

Samochód: Seat Cordoba Vario 1.6 ALM 2000

« Odpowiedz #15 - Niedziela, 01.10.2006, 16:14:30 - NIEPRZECZYTANA »

u Ciebie ladnie wyglada, ale wiekszosc na czarne zegary i znacznie lepiej widac te ramki, chodzi przeciez o kontrast :-) ramki juz zamontowalem, jedna troche spiepszylem, ale to kwestia poprawienia, a zeby to zrobic trzeba miec czas, a u mnie jego jak na lekarstwo. Fotki wrzuce w tygodniu, bo mam problemy techniczne z netem przez ostatnia burze. P.S. Montaz jest dosc prosty, tylko trzeba troche cierpliwosci. Niestety nie zrobilem fotek przy montazu, ale jak ktos bedzie potrzebowal to opisze dokladnie co i jak :D

Ramki zakupilem na http://dido.win.pl/sklep/ w srode rano zamowilem a w czwartek byly juz u mnie. Koszt 50zl. Pomoc przy montazu fachowa, wystarczy zadzwonic do kolesia.

[ Dodano: 2006-10-02, 21:10 ]
wlasnie wrzucilem fotki, wszystkich zainteresowanych zapraszam do albumu, dzial seaty. Napiszcie czy podoba wam sie efekt :)

Seat Cordoba Vario 1.6 ALM 2000,
zostałem w rodzinie....
VW Golf V 1.9 TDI BXE 2008
Nightmare Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat ibiza 99 1.4

« Odpowiedz #16 - Wtorek, 03.10.2006, 06:41:42 - NIEPRZECZYTANA »

Ja bym poprosił skrócony opis przebiegu wymiany i szacowany czas.

Wojtas
Gość

« Odpowiedz #17 - Wtorek, 03.10.2006, 10:47:56 - NIEPRZECZYTANA »

ja do swojej fabii kupilem tutaj www.dido.win.pl .. koles robi wszystkie wymiary
Loni
Gość

« Odpowiedz #18 - Wtorek, 03.10.2006, 13:59:18 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Wojtas"
ja do swojej fabii kupilem tutaj www.dido.win.pl .. koles robi wszystkie wymiary

... ale niestety nie wygladaj tak ladnie jak z miloteca  ;-)  i oczywiscie cenowo napewno sa juz troszke drozsze  :sad:
Bulba
Użytkownik

« Odpowiedz #19 - Wtorek, 03.10.2006, 16:11:39 - NIEPRZECZYTANA »

Nightmare: Wezmiesz ze soba czteropacka i smigniemy pod blokiem :)))

Bledy w pisowni sa celowe, zamierzone i chronione prawami autorskimi ®.
Uzywanie podobnych bledow jest zakazane i bezprawne.
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #20 - Wtorek, 03.10.2006, 16:22:54 - NIEPRZECZYTANA »

hoho - Fabianki mamy w Klubie i to 2-ie. A wjednym temacie tak na Fabie nadają , że oślepiają jadących z naprzeciwka  ;-)

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #21 - Wtorek, 03.10.2006, 16:25:53 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "punchoo"
hoho - Fabianki mamy w Klubie i to 2-ie.

I to nawet admin i moderator z fcp - wyższa półka :D

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #22 - Wtorek, 03.10.2006, 16:35:02 - NIEPRZECZYTANA »

Tutaj sa zwykłymi szeregowymi.......... ale do tematu wróćmy ( miło że mamy taką oglądalność i zapraszamy na Spoty SEAT'ów ) :szpieg:

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

Loni
Gość

« Odpowiedz #23 - Wtorek, 03.10.2006, 18:28:17 - NIEPRZECZYTANA »

Nikt na nikogo nie nadaje  :grin: my sie bardzo lubimy  ;-) akurat na ten temat mamy rozne zdanie /Wojtas ma od tego chlopaka co podal link a ja z miloteca i chyba sam przyzna ktore sa lepsze?  :razz: /  ale wiadomo ze wyrazamy tylko swoje opinie w koncu o to chyba chodzi?  :ny:

Ps. slicznie dziekujemy za zproszenie na spociki /napewno skorzystamy jak Nas nie wygonicie  :oops:/ rowniez bardzo goraco zapraszamy na Nasze  :ok: /najblizszy 8.10 godz 15.00 pod Ikea Kraków- w planach kregle w Plazie  :smile: /
Tysonq
Użytkownik

Samochód: Seat Cordoba Vario 1.6 ALM 2000

« Odpowiedz #24 - Wtorek, 03.10.2006, 20:21:21 - NIEPRZECZYTANA »

ja wlasnie tu kupilem te ramki www.dido.win.pl , pisalem o tym wyzej. czas montazu.. 1-1.5 godzinki i to jest taka robota na spokojnego.

Napisze taka krotka instrukcje co po kolei trzeba robic przy montazu.
1. odkrecasz obudowe kierownicy (sklada sie z dwoch czesci: gornej i dolnej - sa dwie srubki na dole na srubokret gwiazdkowy)
2. okrecamy dwie srubki "na gorze" zegara, aby wyjac plastik; dol wystarczy przysunac w swoja strone i ladnie zejdzie.
3. gdy juz mamy wyjete te plastikowe "okienko" odkrecamy kolejne dwie srubki tym razem od takiego czegos co jest polaczone materialem (skają) z gorna obudowa kierwonicy, wyjmujemy to przez manetke od wlaczania wycieraczek
4. nastepnie wyjmujemy licznik, najlepiej wpierw lewa stroną, z tylu sa wtyki, podwazamy takie zapadki i ladnie same wychodza, podobnie jest z prawej strony
5. Gdy mamy licznik na kolanach :D zdejmujemy szybke. Szybka jest przymocowana na zaczepy (gora i boki)
6. nastepnie odczepiamy ten plastik od glownej czesci licznika - takze plastikowe zaczepy dookola
7. Gdy mamy juz to oddzielone, przymierzamy ramki i patrzymy od spodu, ze jedna strona ramki wystaje ponad krawedz. Wtedy bierzemy jakas kredke czy cos, aby nic ostrego i pod katem jedziemy po ramce, w ten oto sposob robi sie nam ladny rant na ktorym trzyma sie cala ramka :-)
8. Na koniec polecam przetrzec ramki szmatka, bo po palcach na pewno pozostana slady.
9. Skladamy wszystko i cieszymy sie wygladem :)
Mysle ze nawet bez opisu byscie sobie spokojnie poradzili, troche cierpliwosci i ostroznosci, bo wkoncu to jest tylko plastik.
P.S. Jak przyjdzie wam uzywac do tego celu jakiegos kleju. np kropleki (ja tak zrobilem <glupi> :P) to powiem jedno ze to nic nie daje, lepiej skupic sie na robieniu rantow za pomoca kredki czy jakiegos pisaka. Ja uzylem troche kropelki i na drugi dzien wyszlo mi takie biale na czarnym plastiku, myslalem ze sie zalamne, ale rozebralem wszystko i sucha szmatka ladnie zeszlo, a jak uzylem jeszcze troche plaka to juz wogole ladnie wygladalo, od razu mi ulzylo :)
Pozdrawiam i zycze efektownej i efektywnej pracy :D

Seat Cordoba Vario 1.6 ALM 2000,
zostałem w rodzinie....
VW Golf V 1.9 TDI BXE 2008
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

« Odpowiedz #25 - Wtorek, 03.10.2006, 21:14:25 - NIEPRZECZYTANA »

Już się niechwal....:P

Ale robić spot w Środku Dnia i z IKEI do Plazy całe miasto się tłuc...... hmmm co marka to obyczaj... :rock:

Cordoba 1.4 '97/98 AEX

Loni
Gość

« Odpowiedz #26 - Środa, 04.10.2006, 16:26:31 - NIEPRZECZYTANA »

Tak tak to prawda DIO mnie zwerbowal  :ok: jak moglabym o tym zapomniec  :oops:  a za mna podarzyl Wojtas z Naszego klubu fabii  ;-)

A co do spociku- spotykamy sie dlatego pod Ikea bo sporo ludzi przyjezdza ze slaska /np. Zabrze Czestochowa Gliwice Rybnik Bytom itd../ oraz nowi klubowicze ktorzy za bardzo Krakowa nie znaja dlatego chcac im ulatwic dojazd jedziemy wszyscy razem do Plazy  :mrgreen:  
Jesli chodzi o godzine to akurat kregle troszke czasu zabieraja a Nasze spociki sa przewaznie czasochlonne  :ny: zreszta co spocik to godzina jest uzgadniana wspolnie tak samo jak miejsce spotkania /nie koniecznie jest to Krakow/  :pub:
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 29.11.2012, 15:05:13 wysłane przez Loni » Zapisane
Misiek_81
Gość

« Odpowiedz #27 - Poniedziałek, 17.09.2007, 14:34:40 - NIEPRZECZYTANA »

Cześć wszystkim
Szukalem takiego tematu ale niestety nie udalo mi sie
A mianowicie-chciałbym zalożyć srebrne obwódki na zegary i moje pytanie wiąże się z tym czy musze wyciągać cały licznik czy da się jakoś zdemontować tylko szybke czołową(Seat Toledo II)?Jeśli się da to w jaki sposób?
Pozdrowionka
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

« Odpowiedz #28 - Poniedziałek, 17.09.2007, 16:25:29 - NIEPRZECZYTANA »

Do Toledo chyba nie było - dlatego trochę Ci zmieniłem temat

Cordoba 1.4 '97/98 AEX

nerwus
Gość

« Odpowiedz #29 - Poniedziałek, 17.09.2007, 16:31:30 - NIEPRZECZYTANA »

Toledo czy ibiza nie ma różnicy  :idea:
liczniki są do zdjecia i nie jest to wcale łatwe :neutral:
Ale efekt wary zachodu :mrgreen:
Pozdrawiam
Strony: 1 [2] 3 4   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Alu ramki na zegary - jak rozebrac zegary
Skocz do: