+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Sygnal dzwiekowy przy odpalaniu
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sygnal dzwiekowy przy odpalaniu  (Przeczytany 32609 razy)
Atom
Świeżak

« Piątek, 15.09.2006, 20:43:29 - NIEPRZECZYTANA »

Witam  :mrgreen:

Wie ktos moze co chce powiedziec mi moja IBIZA poprzez trzy krotny sygnał dźwiękowy zaraz po odpaleniu samochodu?? Nie swieci sie zadna kontrolka na desce, zeby cos bylo nie tak. Dzwiek ten wystepuje co ok 5-10 odpalenie, czyli nie zawsze  :roll:
Dzwiek to cos takiego jak "piiiiii, piiiiii, piiiiii".

Samochod to IBIZA 2004 rok - silnik 1,4 TDI
nieswiec
Użytkownik

« Odpowiedz #1 - Piątek, 15.09.2006, 20:45:50 - NIEPRZECZYTANA »

moze nie zapiete pasy
ja mam identyczny sygnał jak nie zapne pasa jak jest zapiety jest cisza

SEAT IBIZA 1.4 MPi SIGNO (99-02) 2002 AKK
Atom
Świeżak

« Odpowiedz #2 - Piątek, 15.09.2006, 21:02:47 - NIEPRZECZYTANA »

No wlasnie myslalem ze to pasy, ale dzwiek ten wystepuje niezaleznie od tego czy pasy mam zapiete czy tez nie. Poza tym nie mam kontrolki niezapietych pasow  :roll: Nie bylo tego w standardzie?? Macie jakies inne pomysly odnosnie tego dzwieku?  :neutral:
Jurij
Gość

« Odpowiedz #3 - Sobota, 16.09.2006, 17:21:54 - NIEPRZECZYTANA »

Dziwne ja mam taki sygnał zawsze i myślałem, że tak ma być. U ciebie raz na kilka odpaleń? Sam nie wiem co o tym myśleć. Ktoś mi mówił, że to tak ma być - niby test jakiś systemów.
Atom
Świeżak

« Odpowiedz #4 - Sobota, 16.09.2006, 20:21:53 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Jurij"
Dziwne ja mam taki sygnał zawsze i myślałem, że tak ma być. U ciebie raz na kilka odpaleń? Sam nie wiem co o tym myśleć. Ktoś mi mówił, że to tak ma być - niby test jakiś systemów.

No u mnie kiedys wogule nic nie pikalo  :neutral: Od jakiegos czasu zaczelo pikac sobie raz na jakis czas, a dzisiaj juz przy kazdym odpaleniu  :roll: Na poniedzialek jestem umowiony na VAGa, bo podobno to jakis blad w komputerze i dlatego pika. Zobaczymy co powiedza. W kazdym razie nie jest to normalny dzwiek.
DeDeK Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Poniedziałek, 18.09.2006, 14:36:18 - NIEPRZECZYTANA »

sprawdz ilosc plynu w zbironiczku wyrownawczym lub kabelki od czujnika :D

DeDeK
Była CORDI SPORT TDI
Obecnie auto na F - Renault Laguna 2.2 dCi
Staszek
Użytkownik

« Odpowiedz #6 - Poniedziałek, 18.09.2006, 18:44:24 - NIEPRZECZYTANA »

A jaką temperaturę wskazuje czujnik temp.zewnętrznej??  - przy temp. poniżej +5 występuje 3-krotne piknięcie.

Seat Leon 1.6 SPORT (AKL)  - 2000r
Atom
Świeżak

« Odpowiedz #7 - Poniedziałek, 18.09.2006, 21:27:16 - NIEPRZECZYTANA »

Plyn w zbiorniczku wyrownawczym jest na max, a co do temperatury to wskazuje normalnie  :neutral: Dzisiaj w serwisie powiedzieli ze nie wiedza co to jest dokladnie, ale wystepuje czasami w fabiach, polo i wlasnie ibizie. Oni wymienili liczniki na gwarancji i to pomagalo  :roll: Cyrk na kolkach normalnie  :? A mowili ze seaty sie nie psuja, bo niemieckie  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Valgaar Mężczyzna
Animator :-)
Moderator

« Odpowiedz #8 - Poniedziałek, 18.09.2006, 22:00:51 - NIEPRZECZYTANA »

ja tak miałem ale tylko raz. jak auto mi się z górki staczało na luzie i go odpaliłem.. przy odpalaniu własnie piknął 3 razy i kontrolka ABSu świeciła się troszkę dłużej niż zwykle. a pozatym nic
Atom
Świeżak

« Odpowiedz #9 - Wtorek, 19.09.2006, 00:20:42 - NIEPRZECZYTANA »

U mnie raczej nic nie swieci sie dluzej niz zwykle, a mimo to od paru dni wlacza sie ten glu** dzwiek. Podlaczenie pod kompa nic nie wykazuje. Wszystkie kontrolki gasna. No i wszystko dziala normalnie: ABS, wspomaganie, poduszki i inne cuda  :? ASO stwierdzilo ze byc moze procesor licznika lapie bledy ktorych nie ma i piszczy  :niewiem: W internecie znalazlem przypadki osob z fabiami w ktorych jest takie cos od nowosci. Radza sobie natychmiastowym uruchomieniem samochodu po przekreceniu stacyjki. U mnie tez to dziala i wtedy nie piszczy, ale mam diesla wiec chyba lepiej troche poczekac nim swieczki sie troche nagrzeja a nie od razu odpalac  :zakrecony: Ogolnie dostalem polecenie nie przejmowac sie tym i jezdzic. W sumie dzwiek jest tylko na poczatku a pozniej juz nie wystepuje podczas jazdy :roll:
gld
Użytkownik

« Odpowiedz #10 - Wtorek, 19.09.2006, 07:30:27 - NIEPRZECZYTANA »

Ja mam takie piknięcia w służbowej fabii jak rezerwa się zbliża. Taki niby sygnał dla opamiętania się, zęby nie zapomnieć :los: . No ale ibiza może mieć inaczej
DeDeK Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #11 - Wtorek, 19.09.2006, 10:23:03 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Atom"
ale mam diesla wiec chyba lepiej troche poczekac nim swieczki sie troche nagrzeja a nie od razu odpalac

swiece grzeja ponizej 5 st powyzej komputer nawet ich nie zalacza :D

DeDeK
Była CORDI SPORT TDI
Obecnie auto na F - Renault Laguna 2.2 dCi
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #12 - Wtorek, 19.09.2006, 10:23:56 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "gld"
Ja mam takie piknięcia w służbowej fabii jak rezerwa się zbliża. Taki niby sygnał dla opamiętania się, zęby nie zapomnieć :los: . No ale ibiza może mieć inaczej

Ibizy też mają taki "piszczyk", ale jemu musi towarzyszyć zapalenie jakiejś kontrolki...

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
Atom
Świeżak

« Odpowiedz #13 - Wtorek, 19.09.2006, 12:03:38 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "DeDeK"
Cytat: "Atom"
ale mam diesla wiec chyba lepiej troche poczekac nim swieczki sie troche nagrzeja a nie od razu odpalac

swiece grzeja ponizej 5 st powyzej komputer nawet ich nie zalacza :D

A to nie wiedzialem  :mrgreen: W kazdym razie teraz kontrolka zapala sie moze na pol sekundy i gasnie, wiec najprawdopodobniej tak wlasnie jest jak mowisz  ;-)
robertvario Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: cordoba Vario 2000 1.4 AKK

« Odpowiedz #14 - Wtorek, 19.09.2006, 15:29:27 - NIEPRZECZYTANA »

-chyba piszecie o kontrolce rezerwy paliwa pika raz gdy jest mało paliwa ;
 ale cały czas świeci rezerwa może padła żarówka
- jest " chyba " druga rezerwa ale nie jestem tego pewien
Tankuję zawsze po sygnale pierwszej

Rob
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata