+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» klamki w kolorze nadwozia
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: klamki w kolorze nadwozia  (Przeczytany 4684 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
corass
Użytkownik

Samochód: Toledo II, 2000, ASV

« Piątek, 08.09.2006, 00:15:51 - NIEPRZECZYTANA »

Witam wszystkich,
mam takie pytanie czy ktos wie gdzie mozna dostac klamki w kolorze nadwozia np czerwone :)
lub jak takie zrobic? domyslam sie ze polmalowanie standardowych czarnych lakierem odpada poniewaz ten by odpryskiwal itd, wiec chyba zostaje okejenie ich jakas oklina i potem lakierka. Poznalbym chetnie opinie doswiadczonych w tym temacie.

spons Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza TDI+ 170KW

« Odpowiedz #1 - Piątek, 08.09.2006, 01:17:39 - NIEPRZECZYTANA »

chodzi o klamki wewnetrzne?

joker Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6

« Odpowiedz #2 - Piątek, 08.09.2006, 06:06:40 - NIEPRZECZYTANA »

jak dobrze przygotujesz klamki i uzyjesz podkladu do plastiku to niepowinno odpryskiwac

corass
Użytkownik

« Odpowiedz #3 - Piątek, 08.09.2006, 09:55:03 - NIEPRZECZYTANA »

a mozesz cos wiecej napisac co i jak i mniej wiecej ile by to kosztowalo?
bo widzialem ze Ty wlasnie masz zew klamki w kolorze nadwozia.

misiek
Gość

« Odpowiedz #4 - Piątek, 08.09.2006, 13:53:39 - NIEPRZECZYTANA »

normalnie sie maluje i nic nie odpada. Ja malowałem u lakiernika przy okazji malowania zderzaków i innych plastików. Ale samemu też sie da, całość odtłuszczasz benzyną extrakcyjną, matowisz papierem ściernym, odtłuszczasz, kupujesz podkład w sprayu do plastiku, potem malujesz lakierem pod kolor, a jak masz metallic to na to jeszcze bezbarwnym i tyle. Jak dobrze to zrobisz to sie ładnie bedzie trzymać.
Dorabiasz lakier pod kolor i mówisz żeby Ci nabili do spraya bo tak też robią. A co do kosztów to praktycznie cena lakierów bedzie największa ale to sie już dopytasz podkład pytałem sie kiedyś ile kosztuje ale nie pamiętam np firmy BOLL jest dobry, Dorobienie lakieru i nabicie do spraya to koszt około 50-60 zł + rozpuszczalnik papier ścierny ewentualnie bezbarwny.
Zapytaj sie u lakiernika bo może Cie to taniej wyjdzie jakby on Ci zrobił. Tylko nie pierwszego lepszego tylko takiego co dobrze pomaluje.
corass
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Piątek, 08.09.2006, 23:41:20 - NIEPRZECZYTANA »

Dzieki za odpowiedz :)
zobaczymy co z tego wyjdzie...
efektami moze sie pochwale pozniej bo aktulanie troszke banknotow 100 brakuje w porfelu a jestem pod kreska wiec pewnie jakos na nowy sezon. w kazdym razie porada i wskazuwki napewno sie przydadza!

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Nadwozie i wnętrze» klamki w kolorze nadwozia
Skocz do: