Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Magnat Classic 216 kontra fabryczne głośniki w Cordi SX  (Przeczytany 5121 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Shizo
Gość

« Wtorek, 29.08.2006, 17:08:06 - NIEPRZECZYTANA »

Jak  w temacie zakupiłem nowe Magnaty grały w sklepie super a w aucie...no cóż kiepsko Fabryczne 16,5cm z drzwi grają przede wszystkim głośniej i bas jest lepszy tylko szybciej się duszą przy głośnym słuchaniu. Co może być przyczyną. Jedyna rzecz jaka wzbudziła moje obawy to że magnes od Magnatów nie ma za wiele miejsca na obwodzie...i może nie ma czym oddychać? a może w drzwiach nie ma odpowiedniej objętości żeby wyskrobać BAS z 216? Ma ktoś jakiś koncept?
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 29.08.2006, 21:26:37 - NIEPRZECZYTANA »

100% Racja  :!:

Miałem to samo jak kupiłem Hertze EV 165 (oryginalne głośniki niżej schodziły przy cichym graniu ale potem już nie dawały rady - no ale to kwestia mocy)

Bo mocniejsze głośniki kupuje się głównie pod wzmacniacz a o głośniości świadczy SPL a stare moga mieć 1, 2 dB większa skuteczność.

Ale faktycznie daj im się wygrzać (za miesiąc, dwa będą grały inaczej)
No i wytłumienie konieczne  :!:

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
Shizo
Gość

« Odpowiedz #2 - Sobota, 02.09.2006, 09:38:14 - NIEPRZECZYTANA »

Dzieki za rady pomysle nad wytłumieniem i zdejmę gumowe osłony magnesów żeby trochę wiecej "luzu" sie zrobiło.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Magnat Classic 216 kontra fabryczne głośniki w Cordi SX
Skocz do: