Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: regulacja hamulca recznego w ibi 01  (Przeczytany 18571 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tomuus Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibi 2001r 1,9 SDI

« Wtorek, 29.08.2006, 16:46:57 - NIEPRZECZYTANA »

witam mam pytanko jak wyregulowac (podciagnac) hamulec reczny w ibi z 01 (diesel) bo narazie zaczyna mi dzialac dopiero jak jest pionowo miedzy siedzeniami  :niewiem: i stad moje pytanko gdzie sie podciaga linki od hamulca slyszalem ze od spodu auta ale gdzi eone sa w jaki sposob to zrobic prosze o dokladne instrukcjhe z gory dziekuje i pozdrawiam

...ctG team Józefów
4th_horseman
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.4 AEX '97

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 29.08.2006, 17:08:46 - NIEPRZECZYTANA »

zapewne jest regulacja przy kolach oraz dodatkowo na koniec reguluje sie przy dzwigni recznego miedzy fotelami (pod plastikowym tunelem)

'With the four horsemen ride...'
Nightmare Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat ibiza 99 1.4

« Odpowiedz #2 - Wtorek, 29.08.2006, 20:37:10 - NIEPRZECZYTANA »

stego co pamiętam to regulacja znajduje sie zaraz za dźwignią recznego pod plastikowym tunelem. Z tylnego siedzenia widać taką zaślepkę zaraz za dźwignią i pod nią chyba jest regulacja

KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #3 - Wtorek, 29.08.2006, 20:42:34 - NIEPRZECZYTANA »

Cos mi sie obilo o uszy ze reczny reguluje sie po wymianie szczek i to powinno wystarczyc do nastepnej wymiany.
U mnie w cordi 95 regulacja linek jest pod tylna czescia plastiku idacego miedzy siedzeniami. Trzeba go zdjac i pod nim sa dwie sruby regulacyjne, a o ile pamietam przy kolach nie mam zadnej regulacji (chyba ze w bebnach)

tomuus Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibi 2001r 1,9 SDI

« Odpowiedz #4 - Wtorek, 29.08.2006, 21:26:34 - NIEPRZECZYTANA »

tak wiem ze pod tym plastikiem jest jakas regulacja ale podobno to reguluje sie w ostatecznosci  :niewiem: slyszalem ze jest gdzies regulacja pod samochodem ... tylko gdzi eona jest bo dzisiaj wlazlem pod swoja ibi i iczego nie widzialem  :szpieg: czyli co wymienic okladziny w bebnach czy co i jaki to jest koszt?? pozdrawiam

...ctG team Józefów
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #5 - Piątek, 01.09.2006, 15:54:43 - NIEPRZECZYTANA »

Zanim wymienisz okladziny zobacz w jakim sa stanie. Na bebnach od wewnatrz sa takie gumowe zatyczki, wyjmij je i wtedy bedziesz widzial okladziny. Jesli bedzie ich malo to wymien. Niestety nie pamietam jaka jest minimalna grubosc okladzin w bebnach. A co do regulacji to nic mi nie wiadomo aby byla jakas pod samochodem, moze w innych modelach, u mnie nie wystepuje. Co do kosztu wymiany to nie mam pojecia jaki jest.

Nightmare Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat ibiza 99 1.4

« Odpowiedz #6 - Piątek, 01.09.2006, 16:48:58 - NIEPRZECZYTANA »

koszt wymiany okladziny to odrobina zabawy przy samochodzi + koszt samych okładzin stego co pamiętam zaczynały się od 60 zł

nieswiec
Użytkownik

« Odpowiedz #7 - Piątek, 01.09.2006, 21:32:43 - NIEPRZECZYTANA »

ja wymieniłem dzisiaj szczęki i linki ręcznego z robocizną 200pln

SEAT IBIZA 1.4 MPi SIGNO (99-02) 2002 AKK
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Zawieszenie, układ hamulcowy i kierowniczy» regulacja hamulca recznego w ibi 01
Skocz do: