Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak wymontowac prowadnice el. szyb z przodu PILNE  (Przeczytany 7638 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
starfire Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '94 1.6 1F ABS

« Sobota, 26.08.2006, 14:07:42 - NIEPRZECZYTANA »

Witam

Sprawa dosc pilna bo jestem w trakcje rozbierania drzwi ;) Jak wymontowac prowadnice do szyb? da sie jakos bez wyciagania szyby ? bo probowalem 1 prowadniczke wyjac ale jest tam taki "suwak" ktory jezdzi po niej gora dol i on ja trzyma z szyba razem - jego sie jakos sciaga z tej prowadnicy ?

Pozdrawiam
Starfire
KrisssK
Gość

« Odpowiedz #1 - Sobota, 26.08.2006, 14:45:07 - NIEPRZECZYTANA »

Na dole szyby sa dwa uchwyty mocujące. Poluzuj troche te sruby i wysuń z nich szybę do góry (nie trzeba jej całkiem wyjmować). Prowadnice sa przykręcone na 5 srubach. Odkręcasz i wyciągasz całość. Opis dotyczy Cordoby, Ibizy.
starfire Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #2 - Sobota, 26.08.2006, 14:53:17 - NIEPRZECZYTANA »

ok czyli co msuze wyjac caly komplet dwie pionowe prowadnice silnik + pozioma trzymaczka szyby ?

Pozdrawiam
Starfire
KrisssK
Gość

« Odpowiedz #3 - Sobota, 26.08.2006, 16:34:45 - NIEPRZECZYTANA »

jaki masz samochód
starfire Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #4 - Sobota, 26.08.2006, 18:09:06 - NIEPRZECZYTANA »

ibiza 94r. wyciagnalem calosc wyczyscilem nasmarowalem smarem i dupa... jest lepiej ale nie idealnie - chociaz uwazam ze tu juz nic nie zdzialam, poporstu pewnie i prowadnice i ten element jezdzacy po prowadnicy juz sie zuzyly...

[ Dodano: 2006-08-26, 19:44 ]
a tak na marginesie w temacie wygluszania - czy te maty wygluszajace mozna zdjac? :) i potem je przykleic? zalozmy ze padna mi elektryczne szyby i mam to wygluszenie co wtedy? rwe wszystko i kupuje nowe?

[ Dodano: 2006-08-26, 20:53 ]
aa i jeszcze jedno co do wygluszania :

- wygluszanie powoduje wieksza cisze w aucie .. to jasne
- wygluszanie drzwi powoduje ze powstaje komora dla glosnika tak ?

czy ktos mial drzwi nie wygluszone a potem je wgyluszyl i moze napisac jaki efekt jest?

Pozdrawiam
Starfire
xROnx
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Piątek, 01.09.2006, 20:09:03 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "starfire"
ibiza 94r. wyciagnalem calosc wyczyscilem nasmarowalem smarem i dupa... jest lepiej ale nie idealnie - chociaz uwazam ze tu juz nic nie zdzialam, poporstu pewnie i prowadnice i ten element jezdzacy po prowadnicy juz sie zuzyly...

[ Dodano: 2006-08-26, 19:44 ]
a tak na marginesie w temacie wygluszania - czy te maty wygluszajace mozna zdjac? :) i potem je przykleic? zalozmy ze padna mi elektryczne szyby i mam to wygluszenie co wtedy? rwe wszystko i kupuje nowe?

[ Dodano: 2006-08-26, 20:53 ]
aa i jeszcze jedno co do wygluszania :

- wygluszanie powoduje wieksza cisze w aucie .. to jasne
- wygluszanie drzwi powoduje ze powstaje komora dla glosnika tak ?

czy ktos mial drzwi nie wygluszone a potem je wgyluszyl i moze napisac jaki efekt jest?

ciezko sie odkleja te maty.powiedzialbym ze BARDZO ciezko.mozesz przykleic z powrotem te stare ale raczej kiepsko beda sie one trzymac pozniej.wiec jesli chcialbys wygluszyc w pełni z powrotem to proponuje przykleic nowe.
ja ostatnio wygluszalem drzwi ale robilem tzw polwygluszenie tzn przyklejalem maty tylko od str zewnetrznej.Nie chcialem przyklejac od str wew w razie jakby ele podnosnik poszedl czy cos w tym rodzaju.Jaki efekt? polepszyl mi sie bas.nie w duzym stopniu ale polepszyl.Zebym mial jeszcze lepszy musze kupic sobie wzmacniacz:)
ot cała sprawa.

Seat Ibiza '94 1.3 CL i ciagle rosnie:)
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Jak wymontowac prowadnice el. szyb z przodu PILNE
Skocz do: