Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: (Toledo II) Brak informacji o otwarciu drzwi kierowcy - brak masy  (Przeczytany 1815 razy)
kervan Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Toledo Signo '03 1.9 TDI ASV

« Sobota, 13.08.2022, 15:01:39 - NIEPRZECZYTANA »

Witam.
Kilka dni temu zauważyłem że po otwarciu drzwi kierowcy nic się nie dzieje. Tzn. nie zapala się oświetlenie w drzwiach i wnętrza, a centralny się pochwili blokuje. Tradycyjny objaw uszkodzonego mikrostyku w zamku. Zamek wyjęty, mikrostyku sprawny. Wiązka od zamka do modułu silniczka szyb całą. W module komfortu błąd "00928 - Jednostka zamykająca zamka centralnego po stronie kierowcy (F220) 27-10 - Niezrozumiały sygnał - Sporadyczny"
Sprawdzenie wiązki między drzwiami a wnętrzem auta - całą. Podmienione więc jeszcze silniczek szyb i moduł komfortu. Nadal ten sam objaw.
Udało mi się ustalić że brakuje mi masy na żółto -czerwonym przewodzie między silniczkiem szyb a zamkiem (mikrostykiem). Po podaniu na niego masy wszystko działa.

Czy ktoś miał podobny problem i potrafi pomóc w naprawie?
Ewentualnie czy może ktoś przesłać schemat elektryki dla drzwi kierowcy.

Pojazd to seat toledo II 2003 ( 4 elektryczne szyby)

DzieX Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Toledo 1M 4x4 R32 DSG

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 16.08.2022, 02:21:50 - NIEPRZECZYTANA »

Sprawdź do którego elementu idzie ten przewód i masz winowajcę. W zamku jest 5 mikrostyków, silniczek i masa. Ten przewód jest chyba do któregoś z wewnętrznych patrząc po schemacie. Poza tym w tych zamkach robią się zimne luty. W każdym razie szukałbym problemu w zamku.

kervan Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Toledo Signo '03 1.9 TDI ASV

« Odpowiedz #2 - Piątek, 19.08.2022, 22:49:10 - NIEPRZECZYTANA »

Po przejrzeniu schematów też doszedłem do wniosku że ten przewód żółto czerwony to nie przewód do mikrostyku od informacji o otwarciu drzwi. Ponownie wyjęłam zamek aby sprawdzić zimne luty i okazało się że w zamku uszkodzona jest jedną ze ścieżek - odeszła od laminatu i się przerwała. Po naprawie ścieżki zamek zaczął prawidłowo działać
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» (Toledo II) Brak informacji o otwarciu drzwi kierowcy - brak masy
Skocz do: