Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Leon fr 1.8t auq, czujnik uderzenia bocznego  (Przeczytany 2974 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Pietu96 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Leon fr 1.8t auq 2005r

« Środa, 15.09.2021, 10:23:35 - NIEPRZECZYTANA »

Witam Panowie, mam problem z moim fr. Mianowicie ostatnio zapaliła mi się kontrolka poduszek.próbowałem  skasować błąd i z komputera dowiedziałem się że coś jest nie tak z czujnikiem uderzenia bocznego ( ten pod fotelem pasażera pod wykładzina). Kupiłem nowy czujnik, koszt nie duży więc myślałem że szybko rozwiąże problem. Wymienilem i dalej nic... Pojechałem do jednego z najlepszych elektryków samochodowych i tam się okazało że stary czujnik popsuł się nie wiadomo czemu A ten który kupiłem nie pasuje pomimo tego że jest o tym samym numerze. Spec powiedział mi że te czujniki mają jeszcze różne numery w sterowniku i było tyle typów że ciężko będzie trafic.... I tu się pojawia problem bo Chciał bym żeby auto było w pełni sprawne... Słyszałem że jest możliwość zaprogramowania nowego czujnika do sterownika który jest w aucie, tylko nikt do końca nie wie jak... Czy jest tu ktoś kto mógłby mi pomóc lub zna inny sposób na rozwiązanie problemu? Pozdrawiam  :)
havran Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VW Passat B5 FL 1.8T AWT, 2001

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 19.09.2021, 12:11:57 - NIEPRZECZYTANA »

Jeżeli są takie problemy z dopasowaniem czujnika to zamów oryginalny w ASO.
Tam podajesz numer VIN pod ten numer dobierają części.

... a po dodaniu gazu zmysłowy pomruk zamienia się w rasowy ryk!!!
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Leon fr 1.8t auq, czujnik uderzenia bocznego
Skocz do: