Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zamykają się wszystkie drzwi oprócz lewych tylnych. - Seat Leon 3 ST - 110KM - 2  (Przeczytany 1614 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kopciu
Świeżak

Samochód: Leon 2015 1.2 TSI

« Wtorek, 09.02.2021, 16:36:20 - NIEPRZECZYTANA »

Seat Leon 3 ST - 110KM - 2015r.
Zamykają się wszystkie drzwi oprócz lewych tylnych.
Tak z kluczyka jak poprzez przycisk w środku samochodu.
Słychać jakby wszystkie zamki się uruchamiały i od razu otwierały .

3 drzwi pozostają zamknięte lewe tylne otwarte..

Po otwarciu przedniej maski na akumulatorze leżał spory kawałek wygryzionego chleba, nie wiem czy kuny żywią się takim pokarmem, ale możliwe że jakaś zwierzyna dostała się pod maskę.
Możliwe że przyczyną jest przegryziony jakiś kabel ( możliwe że z masy ) ale jak go zlokalizować ????

Akumulator na postoju równe 12 Ja mam podobny problem. Seat Leon 3 ST - 110KM - 2015r.
Zamykają się wszystkie drzwi oprócz lewych tylnych.
Tak z kluczyka jak poprzez przycisk w środku samochodu.
Słychać jakby wszystkie zamki się uruchamiały i od razu otwierały .

3 dzrzwi pozostają zamknięte lewe tylne otwarte..

Akumulator bez uruchomionego zapłonu równe 12 V , z załączonym silnikiem 14,5 V .
Więc ładowanie jest , akumulator raczej też nie jest przyczyną ( ale ekspertem nie jestem ;) )

stawiam na ostatnią możliwą przyczynę o której pisała Mariolka1 " ew. gdzieś zwarcie"

Ponieważ po otwarciu przedniej maski na akumulatorze leżał spory kawałek wygryzionego chleba, nie wiem czy kuny żywią się takim pokarmem, ale możliwe że jakaś zwierzyna dostała się pod maskę.

Jakieś dokładniejsze porady co do rozwiązania problemu ??

« Ostatnia zmiana: Wtorek, 09.02.2021, 16:38:02 wysłane przez kopciu » Zapisane
kineskop Mężczyzna
Świeżak

Samochód: ibiza IV

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 17.05.2021, 00:20:27 - NIEPRZECZYTANA »

Witam serdecznie

Mam dosłownie ten sam problem, jak byś dał informację co było przyczyną tej awarii i jak się z nią uporałeś.. Dzięki
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Zamykają się wszystkie drzwi oprócz lewych tylnych. - Seat Leon 3 ST - 110KM - 2
Skocz do: