+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Naprawa z OC - na nowych czy oryginalnych częściach?
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Naprawa z OC - na nowych czy oryginalnych częściach?  (Przeczytany 2124 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
zelt Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat

« Czwartek, 20.02.2020, 08:47:48 - NIEPRZECZYTANA »

Jak to jest z naprawami z OC? Czy naprawa w warsztacie dokonywana jest na oryginalnych częściach? Czy na takich samych jakie funkcjonowały do tej w samochodzie? Przecież auto po dzwonie traci znacznie na swojej wartości, nawet gdy zostanie naprawione?
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 20.02.2020, 16:21:47 - NIEPRZECZYTANA »

:arrow: https://rf.gov.pl/publikacje/artykuly-pracownikow-i-wspolpracownikow/Malgorzata_Wiecko_-_Wybor_czesci_zamiennych_do_naprawy_pojazdu_z_obowiazkowego_ubezpieczenia_OC_pojazdow_-_Monitor_Ubezp__1839

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
piotrek44 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon II, 2.0 z 2008 roku

« Odpowiedz #2 - Piątek, 21.02.2020, 08:17:47 - NIEPRZECZYTANA »

Tam masz to fajnie opisane.
Dodam jeszcze od siebie, że sprawca przy pomocy swojego OC ma zrekompensować stratę w taki sposób, aby przywrócić do stanu pierwotnego.
Z tego co wiem, to w tym kierunku zmierza też orzecznictwo.
Poszkodowany nie może być stratny w wyniku nieswojego błędu.
Proponuję tutaj jeszcze sprawdzić pod linkiem. Znajdziesz tam trochę więcej info z tego zakresu.
« Ostatnia zmiana: Piątek, 28.02.2020, 07:33:06 wysłane przez piotrek44 » Zapisane
Matehoco2 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Leon II 2006 1,6 cm3 75kw

« Odpowiedz #3 - Niedziela, 23.02.2020, 12:55:56 - NIEPRZECZYTANA »

Czy odbywa sie na orginalnych  częściach czy nie to zależy od wielu czynników i jest to regulowane ustawami ubezpieczyciel będzie dążył do tego żeby wypłacić ci jak najmniejsza kwota bądz  naprawić twoja samochód jak najtaniej.
 Jeśli masz problem z ubezpieczycielem napisz do mnie działam w branży kilka lat i mogę ci pomóc.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» Naprawa z OC - na nowych czy oryginalnych częściach?
Skocz do: