+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Zawieszenie, układ hamulcowy i kierowniczy» Stabilizator Ibiza
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Stabilizator Ibiza  (Przeczytany 4810 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kossof
Gość

« Piątek, 02.06.2006, 22:00:45 - NIEPRZECZYTANA »

Witam Serdecznie Jestem nowym użytkownikiem Seata Ibiza 95 r. 1.4 ABD

Mój nowy nabytek cieszy na razie oko :)) Jak ostro składam się w nierówny zakręt to słyszę
stuki w zawieszeniu. Od razu pomyślałem, że to gumy na drążku stabilizatora. Staję, schylam się, patrzę, patrzę i nie widzę :(  Czy jest drążek stabilizatora w moim aucie, czy ja już ślepy jestem ?

Bardzo dziękuję za odpowiedźi :)

Pozdrawiam Kossof.
joker Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6

« Odpowiedz #1 - Piątek, 02.06.2006, 22:06:05 - NIEPRZECZYTANA »

niema   i nigdy niebylo  dolnego stabilizatora w tych silnikach    ,  stawiam na wybity   swozen   lub galke  podnies auto  do gory na lewarku i  poruszaj kolem i zobacz  czy cos stuka   i czy jest  luz  
stabilizatora   niebyl   w silnikach 1,4

Kossof
Gość

« Odpowiedz #2 - Piątek, 02.06.2006, 22:10:52 - NIEPRZECZYTANA »

Oki wielkie dzieki, to znaczy że jeszcze widzę !!! :)
Jutro go podlewaruję,  i obruszam drania :)

Pozdrawiam Kossof.
balceer
Gość

« Odpowiedz #3 - Sobota, 10.06.2006, 22:36:14 - NIEPRZECZYTANA »

JA założyłem stabilizator do ibizy 1.4 97r, powiem ze super teraz wchodzi w zakręty, prawie sie nie przegina, i jest twardsza, lepiej się prowadzi, stabilizator od golfa II pasuje, koszt okolo 150 zl z lącznikami i gumami, aha spinki do niego można kupic tylko w salonie po pare złotych, zalożyłem jeszcze sprężyny od diesla, podniusł sie o 2 cm, ale efekt jest. Polecam założenie stabilizatora
joker Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '95 2.8 VR6

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 11.06.2006, 18:05:43 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "balceer"
JA założyłem stabilizator do ibizy 1.4 97r, powiem ze super teraz wchodzi w zakręty, prawie sie nie przegina, i jest twardsza, lepiej się prowadzi, stabilizator od golfa II pasuje, koszt okolo 150 zl z lącznikami i gumami, aha spinki do niego można kupic tylko w salonie po pare złotych, zalożyłem jeszcze sprężyny od diesla, podniusł sie o 2 cm, ale efekt jest. Polecam założenie stabilizatora

i o tak kakretna odpowiedz mi chodzilo wtakim razie  kupie sobie z  golfa 2 jesli pasuje  bo  niechcialem  jakos  wczesniej ryzykowac funduszy niewiedzac  czy bedzie pasowac

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Zawieszenie, układ hamulcowy i kierowniczy» Stabilizator Ibiza
Skocz do: