+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Problem z tylnymi głośnikami
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z tylnymi głośnikami  (Przeczytany 4233 razy)
brutalTDi Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza, 2007, 1.9

« Sobota, 10.09.2016, 01:45:33 - NIEPRZECZYTANA »

Wiatm, mam problem z tylnymi głośnikami w Ibizie z 2007 roku (3 drzwi) problem polega na tym ze kupiłem samochód ze wzmacniaczem, głośniki przednie grają, a tylne nie, nie są wgl podłączone do wzmacniacza, chciałbym dostać się do nich i sprawdzić kable ale nie wiem jak zdjąć boczki prosiłbym o pomoc, z góry przepraszam jeśli piszę w złym miejscu, jestem nowy.
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #1 - Sobota, 10.09.2016, 07:25:17 - NIEPRZECZYTANA »

Tylne powinny być podłączone do radia, pewnie podobnie jak tweetery z przodu. Obawiam się się, że jak tylne podłączysz pod wzmacniacz, to albo on, albo głośniki nie wytrzymają. Najprędzej ktoś odpiął ISO od radia i zamiast tego podłączył RCA do wzmacniacza, później do niego przednią parę.

brutalTDi Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza, 2007, 1.9

« Odpowiedz #2 - Sobota, 10.09.2016, 11:23:30 - NIEPRZECZYTANA »

To co teraz zrobić żeby grały i przednie i tylne?
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #3 - Sobota, 10.09.2016, 11:28:10 - NIEPRZECZYTANA »

Sprawdzić jak jest wszystko podłączone, wyjąć radio, zobaczyć, zobaczyć jak idzie instalacja do głośników itp

AdamoA Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza 03, 1.4 16V

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 18.09.2016, 17:37:55 - NIEPRZECZYTANA »

- chciałbym dostać się do nich i sprawdzić kable ale nie wiem jak zdjąć boczki prosiłbym o pomoc, z góry przepraszam jeśli piszę w złym miejscu, jestem nowy.

Witaj. Wczoraj demontowałem boczki ze swojej Ibizy 3D. Nie jest to trudne. Delikatnie łapiesz szarpiesz za przód boczku. Przód, środek jest na kołkach, uważaj żeby nie połamać. Odchylasz oparcie i tam masz wkręt na śrubokręt krzyżakowy, od razu go zobaczysz. Później poniżej jakby na nadkolu masz dwie jakby miseczki plastikowe  i je po prostu palcami odkręcasz. Boczki powinny dać się już wyjąć. Niektórzy piszą że demontują oparcie, ale zapewniam Cię że normalnie da się bez większych problemów wyjąć boczki bez demontażu oparcia, siedzenia. Ja złożyłem oparcie na maksa i delikatnie manewrowałem. Wszystko rób delikatnie, bo później montujesz  z powrotem na te same kołki.

« Ostatnia zmiana: Niedziela, 18.09.2016, 19:22:04 wysłane przez AdamoA » Zapisane

Sprzedam blachy montażowe z głośnikami do Ibizy 3D 02 - 08
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Problem z tylnymi głośnikami
Skocz do: