Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zapalają się lampki po wyłączeniu silnika.  (Przeczytany 3803 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tomkis Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Toledo 3 2006, 1.6 LPG

« Poniedziałek, 04.07.2016, 18:02:55 - NIEPRZECZYTANA »

Witam
Mam następującą zagadkę:
Po wyłączeniu silnika zapalają się na pomarańczowo 2 lampki:
"Immobilizer elektroniczny aktywny" (samochodzik z kluczem) czasem nawet mruga
"Usterka napinaczy pasów lub poduszek powietrznych, poduszki powietrzne wyłączone" stale się świeci
A na czerwono ale lekko podświetlona "Elektromechaniczna usterka układu kierowniczego".

Przynajmniej ta pierwsza świeci się nawet po zamknięciu samochodu (a może powinna bo to immobilizer, ale czemu zapala się już po przekręceniu kluczyka off?).
Czerwona na tyle słabo się świeci że wydaje mi się iż to ogólna usterka układu podświetlania lampek, zresztą ułamek sekundy po przekręceniu kluczyka (off) pali się dużo więcej lampek ale stopniowo płynnie gasną. Czy awaria systemu lampek może się tak objawiać?

Samochód mam od 4 miesięcy i nie kupiłem go od handlarza a zwykłego użytkownika, raczej wykluczam nurka/składaka, samochód przeszedł dość dobry przegląd w trakcie zakupu.

Trzy dni temu włączało się radio po zamknięciu samochodu ale już to "naprawiłem" ustawiając off w Prog ign radia, wyjmowałem też bezpiecznik radia, nakrętki (jakaś elektryka chyba LPG dokręcona na wieczku skrzynki) spadły mi do skrzynki bezpieczników ale gdyby było zwarcie to problem pojawiłby się chyba od razu a nie po dwóch dniach.
Seat Toledo III 2006r 1,6LPG wersja wyposażenia podstawowa chyba najbiedniejsza ;).
Pozdrawiam i przepraszam za referat ;)
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Poniedziałek, 04.07.2016, 19:03:58 - NIEPRZECZYTANA »

co mowi vag?
wyglada na usterke licznika

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Zapalają się lampki po wyłączeniu silnika.
Skocz do: