+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie głośniki??
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 79   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie głośniki??  (Przeczytany 667434 razy)
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #105 - Poniedziałek, 13.11.2006, 17:45:42 - NIEPRZECZYTANA »

Tych co są na alle dostepne to akurat nie słyszałem, ale kilka razy miałem okazje posłuchać w profi instalacji QSD 216, grały swietnie, dokładnie, klarownie, a zarazem dynamicznie i mocno i najważniejsze szybko, bez mulenia, średnie tony bardzo wyrażne, czyste, bez podpić basowych, tweeter ciekawy, takiego bym się nie powstydził, ale ich cena nie zachęca do kupna.
Niskie serie też pewnie zle nie grają, swego czasu były montowane jako seryjne nagłośnienie w mesiach, zamnim na Bose nie przeszli,  więc coś tam prezentują sobą.
Trzeba by posłuchać konkretnego modelu na dobrych klockach, dopiero oceniać.
Firma ogólnie jest jedną z lepszych, a przynajmniej kiedyś była, teraz coś cicho o jej wynalazkach.
A jaki model dokładniej cię interesuje?

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
marko
Gość

« Odpowiedz #106 - Poniedziałek, 13.11.2006, 17:49:56 - NIEPRZECZYTANA »

MB Quart DSF 216
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #107 - Poniedziałek, 13.11.2006, 17:52:45 - NIEPRZECZYTANA »

A wracając do tych PSC to jakiś czas temu ten system kosztował blisko 800plnów, wiec to też o czymś świadczy, a jego poprzednik bodajże PC165.20 to były jedne z lepszych głośników w swojej klasie.
Nie będziesz Tominator żałował zakupu tego systemu.

haszek
Gość

« Odpowiedz #108 - Niedziela, 19.11.2006, 18:11:11 - NIEPRZECZYTANA »

Siemano. Mam pytanko o sub-a. Planuje kupic jakis fajny bas. Z tego co sie orientowalem po kumplach polecono mi 3 firmy: JBL, Magnat i Infinity. Jakie jest wasze zdanie na ten temat, ktora z tych trzech, a moze jeszcze inna. Jezdze ibi 95 i nie chce basu ktory wytrzaska mi okna, ale lubie czuc przyjemny masaz plecow :D
Pozdro.
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #109 - Niedziela, 19.11.2006, 22:00:38 - NIEPRZECZYTANA »

Polecam Magnata (pewnie dlatego bo mam i sie nie zawiodlem) haszek, zapraszam na PW

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #110 - Niedziela, 19.11.2006, 23:48:32 - NIEPRZECZYTANA »

Powerbass!!!
Przy tych subach JBL, Infinity i cudo techniki Magnat wypadają mizernie, zeby nie powiedzieć kompromitacja, oczywiście wszystko w klasie budżetowej do 500plnów za sztukę.
Jesli basik ma być miękki, odczuwalny, miły dla ucha, bez zbędnego dudnienia i drżenia lusterka wstecznego, to polecam również Intertechnik MDS08 w bassrefleksie, ewentualnie MDS10. Jak na tyle co te suby kosztuja grają cudnie, a powinny kosztować 3 razy tyle.
Z JBL to tylko seria POwer, lub GTI, ale to inne pieniądze, w 1000 się nie zamkniesz, równiez Infinity, na przykład Kappa, ale też droga.
Czym masz zamiar to napedzić, jaki wzmacniacz? Co bedzie grało z przodu?

haszek
Gość

« Odpowiedz #111 - Poniedziałek, 20.11.2006, 00:00:48 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Leemarvin"
równiez Infinity, na przykład Kappa, ale też droga.

Czyli TO ---> http://cgi.ebay.co.uk/INFINITY-KAPPA-PERFECT-12-1-12-1400W-CAR-SUBWOOFER_W0QQitemZ330050218109QQihZ014QQcategoryZ18805QQrdZ1QQcmdZViewItem

znaczy tanio???

Cytat: "Leemarvin"
Czy masz zamiar to napedzić, jaki wzmacniacz? Co bedzie grało z przodu?

W drzwiach mam 2 Pionierki 110 W a na polce 2 Xplod-y 6x9 i wlasnie sie zastanawiam czy kupic jakis lepszy wzmacniacz i wszystko przez niego puscic. Tak chyba bedzie najrozsadniej.
Pozdro.
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #112 - Poniedziałek, 20.11.2006, 00:38:47 - NIEPRZECZYTANA »

Za trochę ponad 300plnów to akurat tanio, szczególnie że w Polsce ten głośnik jest za około 600plnów, ale to jest nowa seria, więc ciekawe jak ona gra.
Wiem że MDS08 to sprawdzony sprzęt i sporo osób zdecydowało się na niego, osób które znacznie wiecej słyszą, niż tylko mocne wrażenia basowe połączone z drżeniem samochodu.
Ten MDS08 ma trochę ponad 150 watów rms-u, więc łatwo go napedzić, ale potrafi się odwdzięczyć ciekawym brzmieniem i dynamiką, do ibizy byłby dobry, gdyż nie ma żadnych ograniczeń w postaci blaszanych półek, czy blach za tylnym oparciem.
Ale znów do takich głośników jak już posiadasz to trochę pomyłka klasowa dawać IT.
Może rzeczywiście będzie dobry ten Infinty Kappa, ale będzie trzeba znaleść wzmacniacz z 350 watami rmsu na mostku, bo tyle ta kappa prawdopodobnie będzie potrzebować.

Nawias
Gość

« Odpowiedz #113 - Czwartek, 07.12.2006, 22:21:40 - NIEPRZECZYTANA »

Co myślicie o tych głośnikach? http://www.swistak.pl/aukcje/1202155,Pioneer-TSA171C-16cm-tweeter-Nowe-29zl-GRATIS.html
Moze ktos jest w ich posiadaniu i moze sie o nich wypowiedzieć!...
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #114 - Piątek, 08.12.2006, 00:03:09 - NIEPRZECZYTANA »

Nie słyszałem ich nigdy, ale słyszałem wiele innych pioneerów i moge szczerze powiedzieć, że niewiele sobą prezentują.
Za te 350plnów jest pare ciekawych propozycji zamiast tych pionków, bo coś nie mam przekonania co do nich.
Ogólnie pioneery też są bardzo wymagające co do zasilania, więc pod radio słabo je widzę.
Poza tym średnica ich wynosi 170mm, więc mogą być problemy z zamontowaniem w oryginalne miejsca w drzwi, a w półke się nie nadają, bo to nie gree air.
Również nie widzę w nich zwrtonicy, a to ważny element systemu.

Nawias
Gość

« Odpowiedz #115 - Piątek, 08.12.2006, 01:18:13 - NIEPRZECZYTANA »

Za 350 to masz racje mona wybrac cos lepszego ale moge kupic je za 149zł ze slepu tylko sa z wystawy... (jeszcze sie musze dowiedziec czy sa podłączone do prezentacju czy tylko leża na półce)  A co bys mi innego zaproponował najlepiej odrazu ze zwrotnica... Chce głośniki w dzwi i moga byc 17 bo najwyzej kupie dystans.:) pozdr.
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #116 - Piątek, 08.12.2006, 01:51:33 - NIEPRZECZYTANA »

A masz ibizę starą wersję jeszcze, czy przejściówkę?
Jeśli starą to nie łatwo bedzie 17 włożyć w drzwi, chociaż może się uda.
Skoro za te głośniki chcą 150plnów, to posłuchaj jak to gra, jesli bedzie Ci odpowiadało, to bierz, tyle to są warte. Ale często wystawowe głośniki grały sporo, więc mogą być już zużyte i wymęczone, więc to trochę też zakup ryzykowny.
Powiedz jaki budżet, preferowana muzyka, pod czym będzie to grać, czy bedzie teraz bądz kiedyś wzmacniacz pod te głośniki, a coś się dobierze.

Nawias
Gość

« Odpowiedz #117 - Piątek, 08.12.2006, 13:11:30 - NIEPRZECZYTANA »

Na początku bedzie raczej sony gt200 lub 300 (chyba ze jest cos lepszego w tej cenie) a z czasem to sie zobaczy... pozneij chciałem zrobic jakąś zabudowe w bagażniku ale to z czasem. wic napewno na początku bedzie tylko radio. Powiedz mi jeszcze czy warto bydo nich wamacniacz kupować i mniej wiecej jaki miął by to byc i po ile takie stoją :los:
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #118 - Piątek, 08.12.2006, 17:19:37 - NIEPRZECZYTANA »

Sony sobie odpuść, są kiepskie, lepiej kup jakiegoś Pioneera używkę, lub JVC, ewentualnie Clariona.
Jeśli ma być pod radio narazie, to bierz śmiało Helix Blue 62, ale szczerze to warto dołożyć do wzmacniacza pod przedni system, całkiem inny poziom grania dostaniesz wtedy.
Tylko, że dokładając wzmacniacz konieczne jest wytłumienie i uszczelnienie drzwi, inaczej bedzie się wszystko tłukło. I to tak właśnie się rozwija, kupuje się jedno lepsze, to znów trzeba coś poprawiać, coś przerabiać, i inwestować pieniądze w następne rzeczy.
Najlepiej byłoby kupić wzmacniacz 4-kanałowy, dwa na przedni system, dwa w mostek na suba i jest ok.
Na allegro dosyć tanio chodzą Helixy Blue 4, porządne wzmacniacza, mocne, ale klasowo są również niczego sobie.
Tylko pojawia się następny problem znów, gdyż żeby podłączyć wzmacniacz, trzeba wydać kolejne pieniądze na kable, około 120plnów, i tak w kółko.
Co do radia, to warto objerzeć się za sprzetem, który bedzie miał 2 pary wyjść RCA, ważne gdy chce się mieć suba.
Jeśli zdecydujesz się na wzmacniacz, to lepszym wyborem od tych Helixów Blue 62 bedzie Phase PCS, ewentualnie coś z Powerbass, S-6C, L-6C.
Pod system przedni na wzmacniaczu przydało by się zrobic panele z mdfu, więc to kolejny koszt. Nie żebym Cię zniechęcał, ale chcę Ci poprostu uświadomić, że to dosyć droga zabawa.

Nawias
Gość

« Odpowiedz #119 - Sobota, 09.12.2006, 04:10:16 - NIEPRZECZYTANA »

Dzieki za odp dobrze to wszystko ująłeś teraz mam pewny zarys kosztów. Zdziwiło mnie tylko to co mówisz o sony wydawało mi sie ze to dosyć dobry wybór np. dlatego ze maja osobne sterowanie na sub. Zaproponowałes mi pioneera clariona lub jvc mozesz jeszcze podac dobre modele tych sprzętów? chodzi mi o radio tak max 600zł. Dlaczego mi odradziłes serie sont gt przeciez modele gt wychodziły juz dosyc i są sprawdzone. pozd.
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 79   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie głośniki??
Skocz do: