+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie głośniki??
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 79   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie głośniki??  (Przeczytany 667251 razy)
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #90 - Niedziela, 12.11.2006, 17:46:08 - NIEPRZECZYTANA »

Helixy powinny być ok, napewno lepiej grają od esk, a przynajmniej góra jest lepsza.
Kick znów w esk wypada lepiej, ale różnica w mocy to powoduje.
Pod samo radio Helixy są znacznie lepszym wyborem.
A mam lepszą propozycję:
http://www.allegro.pl/item141656244_phase_pcs_165_20.html
tylko tu już konieczny byłby piecyk na poziomie tego Helixa co wcześniej podałem, ale za taką cenę, a może nawet byś się  zchłopem dogadał jeszcze na niżej to warto je wziąć, bo niezle grają, porównywalnie do PB L-6C i wcześniejszych CK6.
Myśle że te PCS będą najlepszym wyborem, jeśli planujesz rozbudowę audio, chociażby o wzmacniacz.

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
Tominator
Gość

« Odpowiedz #91 - Niedziela, 12.11.2006, 19:15:28 - NIEPRZECZYTANA »

Wzmacniacz na pewno dokupie taki za ok 350zł,ale dopiero za jakiś miesiąc,więc raczej skłonny jestem kupić ESK.A co do tej aukcji to jakiś przekręt- koleś ma 3 tygodnie głosniki w BMW i sprzedaję z powodów finansowych :mrgreen: Ja tam chce nowy zestaw i tyle. Wzmacniacz też dobrze byłoby gdyby był nowy nawet jeśli przyjdzie mi dopłacić.
Doradźcie tylko taki który w pełni wystarczy na ESK + te jajka sony z tyłu.
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #92 - Niedziela, 12.11.2006, 20:52:42 - NIEPRZECZYTANA »

No to masz nowe:
http://www.allegro.pl/item139853246_nowosc_2006_phase_pcs_165_20_najlepszy_bas_od_ss.html
a poza tym biją na głowę ESK, ale skoro sie uparłeś, nie będę cię przekonywał.
ESK sa cholernie prądożerne, więc nowy piecyk za 350 plnów to sobie możesz podpiąć pod te jajka co już msz, a nie pod esk. Wiesz co to jest 100 watów na kanał na piecu do 350plnów? Tak to tylko Blaupunkt, Lanzar i MAgnat, ale to syF.
Twoja kasa, twój wybór
Pozdro

abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #93 - Niedziela, 12.11.2006, 20:59:24 - NIEPRZECZYTANA »

Tominator, ja mam takie Hertze w drzwiach i kick jest nawet niezły ale o gwizdkach też słyszałem, że piskliwe niczym piezoelektryki ;)

A co do mocy to 100W ma cały zestaw bo sam dół ma 70W w RSM ale i tak wzmak zalecany.

A co do wzmaka to to za 350 kupisz już jakąś prawie wypaśną użwkę.

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
Tominator
Gość

« Odpowiedz #94 - Niedziela, 12.11.2006, 21:20:08 - NIEPRZECZYTANA »

To czy są prądozerne mnie nie interesuje, jak będzie trzeba to się moge szarpnąć troszkę i kupić wzmaka za 450zł oby tylko był dobry i wszystko dobrz grało. Nie uparłem się na ESK tylko wszyscy mi je polecaja oprócz Ciebi dlatego się zastanawiam, poza tym pierwszy az słyszę o PHASE. Dobre to jest?
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #95 - Niedziela, 12.11.2006, 21:57:40 - NIEPRZECZYTANA »

Jakby było złe, to bym nie polecał!!!
To jedna z lepszych niemieckich firm, mało znana, ale czy na przykład Sinfoni jest takie znane? albo McIntosh? To że firma jet mało znana, o niczym nie świadczy, liczy się to jak to gra. a PCS zamiata ładnie.
Może jednak nie warto kupować nowego pieca? Za 450 zełków bedziesz miał juz całkiem niezły piecyk w używce, coś na alledrogo byśmy znależli ciekawego.
Ludzie polecają ESK bo nie słyszeli innych systemów, mój CK6 jest o niebo lepszy, a mam juz zakupione 2XL-6, i nawet nie moge sobie wyobrazic jak to zagra.
Woofer z ESK jest w tej cenie dobry, ale potrzebuje sporo mocy z końcówki żeby grał, inaczej tylko pyka, a nie gra.
To że woofer ma 70 watów to żadna różnica, bo i tak dojdą wysokotonowe, które cos tam watów mają, więc w sumie wyjdzie 100watów, a to dużo na zwykłe piece.
Zobaczysz że zejszczysz się przy głośniejszym słuchaniu tego tweetera z ESK, wiem bo miałem i nie biore tego z kosmosu.

Tominator
Gość

« Odpowiedz #96 - Niedziela, 12.11.2006, 22:31:38 - NIEPRZECZYTANA »

Dobra Leemarvin zaufam ci całkowicie. Jakie głośniki,jaki wzmacniacz?Ja sie na wzmacniaczach nie znam i wogóle na car audio. Chcę żeby dobrze charatało i czysto. Wzmacniacza nie chciałbym używanego bo jeszcze mi ktoś wciśnie skopanego, napawianego gniota.
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #97 - Niedziela, 12.11.2006, 23:04:00 - NIEPRZECZYTANA »

No to system PCS phase, wzmak hmm, no tu jest problem.
Bo ja bym zrobił tak na twoim miejscu, przód podpiął pod piec, a tył zostawił na radiu, bedzie fajny efekt, ale z drugiej strony nie będziesz miał żadnego suba w kufrze, więc troche basu by się przydało z tyłu, a te jajka będą się tłukły nawet pod piecem.
Zostaje Carpower HPB-604, ciekawy klocek jak za takie pieniądze i nowy co najważniejsze, blaupunkty wymiekają przy nim.
Ewentualnie pogadaj z tym sprzedawcą, czy jest jakaś gwarancja na tą Alpinę:
http://www.allegro.pl/item141610798_alpina_4_kan_360_wat_nowy_gwarancja_.html
Jeśli by była, i nie chciał dużo to warto by ją kupić.
Albo:
http://www.allegro.pl/item140310615_signat_onyx_4050_super_wzmacniacz_od_ss.html
ale trochę słaby do PSC, natomiast byłby dobry do Helixów BLUE 62.
A to by było idealne:
http://www.allegro.pl/item141034404_wzmacniacz_xetec_vector_v_200_4.html
ale nie chcesz używki, szkoda, bo to już szlachetny piecyk z dobrej stajni, który prezentuje sobą całkiem wysoki poziom w takiej cenie.
No i to by było na tyle, nie podaję żadnych Blaupunktów, Magnatów, czy Mac Audio, bo mnie to nie podchodzi. Tymbardziej piece Sony.
Można by pomyśleć nad czymś z Sinus Live, ale w 450 pewnie się nie zamkniesz za nówkę.
Chyba że nie zalyży ci na jakości, tylko na mocnym uderzeniu, to któryś z Blaupunktów też by był.
Ale jeśli nówka, to ten Carpower HPB-604 będzie ok.
W początkowych stadiach rozwoju choroby car audio wystarczy, później zacznie ci brakować, wiem z autopsji.
Napisz, jeśli na coś sie zdecydujesz
Pozdro

Tominator
Gość

« Odpowiedz #98 - Niedziela, 12.11.2006, 23:53:00 - NIEPRZECZYTANA »

Zdecydowałem się na ten zestaw Phase, na  wzmacniacz będę musiał poczekać z 1-2 tygodnie jak sie kasa znajdzie, a potem kolejne 1-2 tygodnie na wygłuszenie drzwi.
SMERU
Gość

« Odpowiedz #99 - Poniedziałek, 13.11.2006, 08:27:45 - NIEPRZECZYTANA »

Widzę u Ciebie niekonsekwencję Leemarvin. Najpierw piszesz źe 50Watt na kanał w RMS to mało, a potem sam takie proponujesz.
abdul
Klubowicz
Użytkownik

« Odpowiedz #100 - Poniedziałek, 13.11.2006, 09:33:52 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: "Leemarvin"

Zostaje Carpower HPB-604, ciekawy klocek jak za takie pieniądze i nowy co najważniejsze, blaupunkty wymiekają przy nim...

Jak się ktoś zdecyduje na Monacora (Carpower) to walić na priva. Jest szansa na upust ok 30% :)

Na co dzień Mazda6 2.0 LF, w weekendy RDR Full Team, kiedyś Cordoba SX 1.6 AFT
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #101 - Poniedziałek, 13.11.2006, 15:52:32 - NIEPRZECZYTANA »

Pisałem że 50 wat na kanał to mało w wypadku ESK, natomiast dla innych głośników, na przykład Helixów, czy Phase, to już jest ok, jakbyś siedział w tym dosyć często i się tym inetresował, to nie byłoby dla Ciebie żadnej niekonsekwencji w mojej wypowiedzi.
PCS już przy 50 watach grają niezle, natomiast ESK przy 50 watach gra słabo, bo są to głośniki które potrzebują sporo mocy do prawidłowego brzmienia.

A skoro możesz jeszcze dostać Monacora z 30% rabatem to bierz smiało, nie bedziesz żałował. Podstawowa klasa wzmacniacza, ale daje rade w niezbyt ambitnym graniu.
Zmień kolejność, najpierw wygłusz drzwi, a potem kup piec, po wygłuszeniu usłyszysz różnicę.
Tylko sprawa wygląda tak, ze koniecznie będziesz musiał zobić dystanse pod te głośniki i przykręcić je do blachy, a głośniki do dystansów, bo inaczej rozniesie ci tapicerkę, bedzie wszystko drżeć, a basu nie usłyszysz wcale.
Wtedy PCSy odwdzięczą się mocnym uderzeniem i będziesz HAPPY.

marko
Gość

« Odpowiedz #102 - Poniedziałek, 13.11.2006, 17:14:27 - NIEPRZECZYTANA »

ponawiam pytanie czy ktos zna lub ma MB Quart
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #103 - Poniedziałek, 13.11.2006, 17:27:56 - NIEPRZECZYTANA »

Ja znam, ale nie mam, za drogie urządzenia robią jak na moją kieszeń!!!

marko
Gość

« Odpowiedz #104 - Poniedziałek, 13.11.2006, 17:30:17 - NIEPRZECZYTANA »

jak znasz to co o nich powiesz, jakosc brzmienie....
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 79   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie głośniki??
Skocz do: