+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie głośniki??
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 79   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie głośniki??  (Przeczytany 666286 razy)
kremien Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: ibiza 98 1.4 MPI AKV

« Odpowiedz #735 - Sobota, 07.08.2010, 17:50:40 - NIEPRZECZYTANA »

efmk, Jeśli o CA chodzi to raczej cieńki sprzęt robią. Z tego co wiem to JBL ma inną markę dla sprzętu lepszej jakości - Infinity. Ja się zraziłem do JBL jakoś. Z drugiej strony jeśli chodzi o audio do domu to mój kumpel ma 2 kolumny podłogowe JBL i muszę przyznać, że wymiata. Naprawdę te kolumienki to wysoka półka. No i widziałem markę JBL w wielu pismach branżowych chwaloną oczywiście za home audio :)
efmk Mężczyzna
Master Of Silence
Użytkownik

Samochód: była: Ibiza FL - 1.4 MPI [Power]

« Odpowiedz #736 - Sobota, 07.08.2010, 19:47:08 - NIEPRZECZYTANA »

Miałem właśnie możliwość zakupu skrzynki + wzmaka JBL (ale modelu nie pamiętam) + głośniki właśnie Infinity po dobrych pieniądzach. Odsłuchałem i powiem tak: Infinity i wzmak - dają radę :ok: natomiast skrzynka chyba już lata świetności miała za sobą. Chłopak sprzedawał komplet, więc odpuściłem.

Samochód: ibiza 2001 1.9tdi

« Odpowiedz #737 - Sobota, 07.08.2010, 19:51:48 - NIEPRZECZYTANA »

co myślicie o tak CA.
fabryczne radio (seat ibiza 2001r fl) z niego wyprowadzone kable na jacka i wzmacniacz,
 głośniki Hertz DCX 165, wzmacniacz PEIYING PY2000. do tego wygłuszanie drzwi.

będzie się to jakoś zgrywać?
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #738 - Niedziela, 08.08.2010, 13:00:57 - NIEPRZECZYTANA »

Jbl jak dla mnie bardzo dobry sprzet. Jak szukalem glosnika to sluchalem ten sam model z jbl i infinity i jbl gral zdecydowanie lepiej.

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
efmk Mężczyzna
Master Of Silence
Użytkownik

« Odpowiedz #739 - Niedziela, 08.08.2010, 13:09:12 - NIEPRZECZYTANA »

Gdyby nie to, że skrzynka (JBL) charczała przy mocniejszym basie to wziąłbym tego sprzęta. Chciałem wziąć sam wzmak (JBL) + Głośniki ale gość się nie chciał zgodzić. (zostałyby mu i skrzynka (JBL) - szukałbym innej, i zmieniarka na CD (Kenwood) - która to mnie absolutnie potrzebna nie jest)

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #740 - Niedziela, 08.08.2010, 17:55:26 - NIEPRZECZYTANA »

Ogolnie skrzynie JBL nie sa do grania, tylko do grzmocenia i buczenia, powiedziec o tym sprzecie ze jest dobry moga tylko osoby ktore nigdy nie sluchaly porządnego subwoofera. JBL robi dobry sprzet, ale nie sa to produkty sprzedawane w marketach, a jego najwyzsze serie a za te niestety trzeba troche zaplacic. To wszystko co sprzedaja w marketach to najzwyklejsza komercha i w tych pieniadzach mozna miec o niebo lepszy sprzet.

Kolego gumacz100 zamiast tych hertzow kup sobie helixy, kasa prawie ta sama, a sa duzo przyjemniejsze dla ucha (chodzi glownie o gore). Z tym wzmacniaczem to tez bym sie zastanowil, bo jezeli ma to napedzac tylko zestaw przedni to za niewielkie pieniadze (~150zl) trafisz na allegro jakas duza lepsza dwu-kanalowke.

efmk Mężczyzna
Master Of Silence
Użytkownik

« Odpowiedz #741 - Niedziela, 08.08.2010, 19:35:02 - NIEPRZECZYTANA »

To jeszcze dla wyjaśnienia, to oczywiście używany sprzęt, ale nie wyglądał mi na taki 'marketowy', tym bardziej, że w komplecie właśnie był z głośnikami infinity, i przyjechał zza naszej zachodniej granicy. szkoda że nie mam zdjęć, ani nazwy modelu. Nigdzie nie było takiego oznaczenia  :-\

Samochód: Seat Cordoba I FL, 2002r., 1.4 MPI

« Odpowiedz #742 - Poniedziałek, 16.08.2010, 15:52:46 - NIEPRZECZYTANA »

Witam!
Chłopaki jest taka sprawa, że chciałbym wymienić uszkodzony głośnik w lewych drzwiach. Tata (właściciel) miał wypadek parę lat temu i cały lewy bok był bluzg. Auto wyklepali, ale plastik w głośniku jest złamany, głośnik charczy itp. Pomyślałem sobie, że wymienię głośniki na jakieś lepsze niż seryjne oraz kupie głośniki na tył, bo z tyłu nie mam. Radio mam zabudowane, te z dużym wyświetlaczem. Teraz moje pytanie: czy to radio da rade uciągnąć te głośniki? na przód chcę REGENT RPWX-165 ( http://allegro.pl/item1185368801_glosniki_i_dystanse_mdf_seat_ibiza_cordoba_99_02.html#gallery ) na tył zaś ( http://allegro.pl/item1174479776_phonocar_4_x6_9x15cm_vw_seat_ford_skoda_fiat.html ). Co o tym myślicie? I czy nie spale radia? Nie chce niczego zepsuć...

Jaką kasą dysponujesz  :?: - góra 300zł
W jakim składzie najczęściej jeździsz  :?: - najczęściej sam, ale zdarza się, że w 4, 5
Jakiej muzy słuchasz  :?: - elektroniczna oraz rap
Jak głośno słuchasz  :?:  (dla własnej potrzeby czy dla ludzi na przystankach :?:   :hmm:  ) - głośno, ale nie sądzę, by fabryczne radio zagrałoby dla ludzi na przystankach

Dziękuje:)

« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 16.08.2010, 20:20:05 wysłane przez daniels » Zapisane
emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #743 - Poniedziałek, 16.08.2010, 18:05:50 - NIEPRZECZYTANA »

Te na przod mozesz spokojnie zakupic, nie jest to jakis high end, ale jezeli ma to grac tylko pod radiem to w sumie nie ma sensu sie wykosztowywac... te na tyl sobie odpusc bo glosniki z tylu to rzecz zbedna..

MAGIC87 Mężczyzna
320 Nm przy 1800 i 160 KM przy 3200
Użytkownik

Samochód: Byla ibiza Fl, jest Audi A4+, Fiat Ducato

« Odpowiedz #744 - Poniedziałek, 16.08.2010, 19:12:54 - NIEPRZECZYTANA »

Ogolnie skrzynie JBL nie sa do grania, tylko do grzmocenia i buczenia
to moje tez tak tylko buczy a nie gra?: :P
emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #745 - Poniedziałek, 16.08.2010, 19:27:07 - NIEPRZECZYTANA »

A nie?? Lomot to to moze i robi, ale zeby to gralo to niestety powiedziec nie mozna...:P oczywiscie sa gusta i gusciki ale dla mnie o niebo lepsza sprawa jest szybki dynamiczny i w miare mocny bass niz grzmiacy JBL ktory moze i trzesie calym autem ale gdy tylko zapuscisz jakis kawalek gdzie bas jesz szybszy to sie juz po prostu nie wyrabia... oczywiscie nie krytykuje nikogo bo jeden lubi jedno a drugi zupelnie co innego, ale gdybys posluchal np swojego JBL (nie pamietam czy masz 10 czy 12") i IT w tych samych rozmiarach na jakims piecu ktory potrafilby go zasilic to wiedzialbys o jaka roznice mi chodzi ;) W polsce niestety przyjelo sie ze sub ma byc duzy i robic lomot, zeby wszyscy inni slyszeli ze jedziesz, malo komu natomist zalezy na jakosci. Ja za to co wydalem na swoje niby az dwa suby i piecyk pod nie moglbym kupic jakiegos jbl 12" do tego piecyk z 40A zabezpieczenia i pewnie pol bloku wiedzialoby ze wrocilem do domu, ale nie po to przeciez skladam audio zeby jezdzic w stoperach ;)
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 16.08.2010, 19:30:19 wysłane przez emtezet » Zapisane

ArO Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza '01, 1.4 MPI AUD

« Odpowiedz #746 - Czwartek, 26.08.2010, 18:15:29 - NIEPRZECZYTANA »

mam pytanie co bedzie lepsze:
HELIX DB 52.1 czy
Powerbass s-6c?
Glosniki pojda pod radio (bez wzmacniacza) pioneer 4x52W, oczywiscie z dystansem.
Cena w sklepie to roznica 4 zl pomiedzy helixem a powerbassem.
Slucham glownie techno.
dzieki za podpowiedz bo ja sie nie moge zdecydowac :P

skiba Mężczyzna
Klubowicz

Samochód: Leon

« Odpowiedz #747 - Piątek, 27.08.2010, 07:04:25 - NIEPRZECZYTANA »

tylko Helix-y,Powerbassów nie uciagniesz radiem,tych Helixow tez ale mniej beda charczec...

rodzimy się goli,mokrzy,głodni i wściekli...a to dopiero początek...
proximo Mężczyzna
skator
Użytkownik

Samochód: Ibiza 00 AKK

« Odpowiedz #748 - Wtorek, 31.08.2010, 19:31:55 - NIEPRZECZYTANA »

sluchalem obu na tym samym radiu i uwazam ze pb ma lepsze brzmienie :) wieksza wyrazistosc i nie "kłujące" wysokie tony.

Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #749 - Wtorek, 31.08.2010, 19:52:20 - NIEPRZECZYTANA »

Słuchałeś w szafie wystawowej, w aucie na samym radiu, czy w aucie na wzmacniaczu? Bo to ważne.

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
Strony: 1 ... 48 49 [50] 51 52 ... 79   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie głośniki??
Skocz do: