+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie głośniki??
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 79   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie głośniki??  (Przeczytany 667071 razy)
aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #585 - Sobota, 28.11.2009, 11:37:34 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Gringo77
Niby te radia mają 20W RMS ale coś mi się zdaje, że to dużo mniej.
Wersja MID ma 7 W RMS, więc high będzie miało niewiele więcej ale napewno nie 20 W.
mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon MY10' 2.0 TDI FR

« Odpowiedz #586 - Sobota, 28.11.2009, 15:22:08 - NIEPRZECZYTANA »

Tzn... z tego co wiem w sumie radio (niekoniecznie to o którym mowa, ale tego też sie może to tyczyć) moze osiągnąć moc 20W czy tak jak u mnie 27W (deh 2900) ale przy wysokiej głośności i to już będą takie zniekształcenia że się nie da słuchać.
aboz Mężczyzna
Music my saviour
Prezes

Samochód: Była Cordoba Vario '01 AUA 1.4 16V DXK, jest VW Jetta 07 BLS

« Odpowiedz #587 - Sobota, 28.11.2009, 18:25:08 - NIEPRZECZYTANA »

mac456x9, ale tu mowa i nieszczęsnym radio z przejściówki. Tego syfa nie ma co porównywać  nawet z najtańszymi pionkami, soniakami itp.
mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon MY10' 2.0 TDI FR

« Odpowiedz #588 - Sobota, 28.11.2009, 18:44:51 - NIEPRZECZYTANA »

ok, ale ja uogólniam, że daną moc mozna uzyskać przy dużej głośności = wysokie zniekształcenia  :)
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #589 - Wtorek, 01.12.2009, 01:40:38 - NIEPRZECZYTANA »

Tak jak mowi aboz, wersja mid ma 7 a high zdaje sie 9w rms, w high mozna bylo wymienic koncowke na mocniejsza ale z tego co wiem efety tez nie powalaly, dlatego najlepiej jezeli juz ktos chce to radio zostawic, to zrobic z niego decka i podlaczyc pod jakis wzmak..

Gringo77
Gość

« Odpowiedz #590 - Sobota, 05.12.2009, 10:25:28 - NIEPRZECZYTANA »

Co powiecie Szanowni driverzy o głośnikach u-DIMENSION El Comp 6? Pytam tych, którzy słuchali, bo właściwie zdecydowany już jestem w 99%. Mam zamiar zasilić je piecem tej samej marki ?-Glow 2075 v.2. Muzyka to rock/metal. (Wybór pieca to mały budżet połączony z chęcią jednak nowego sprzętu-używki nie wchodzą w grę)
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #591 - Sobota, 05.12.2009, 11:37:22 - NIEPRZECZYTANA »

Głośniki są bardzo ciekawe, grają naprawde ładnie jak na taką cenę. Z tym wzmacniaczem to akurat powinno się to zgrać dość dobrze. Przy dobrym wygłuszeniu drzwi i dystansach bedziesz napewno zadowolony.

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
Gringo77
Gość

« Odpowiedz #592 - Sobota, 05.12.2009, 11:57:46 - NIEPRZECZYTANA »

Maty miękkie przyniósł mi kurier parę dni temu, dystanse to  ''oczywista oczywistość'' ;) Muszę jeszcze tylko zapytać czy mi to wejdzie w fabryczne dziury do ibizy z 2001r (przejściówka)? Wydaje mi się, że tak ale pewności nie mam (szczególnie dotyczy to syków, bo 16'ki w drzwi chyba problemu mieć nie będą)
Jak to wygląda?
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #593 - Sobota, 05.12.2009, 21:00:44 - NIEPRZECZYTANA »

!6-tki wejda Ci bez problemu, jezeli chodzi o syczki to nie wiem jak duze sa te z tego zestawu (ciezko okreslic po zdjeciu), ale jezeli chcialbys je wkladac w miejsce fabrycznych to na 99% bez dobrej rzezby sie nie zmieszcza, wiec albo przerobka trojkatow, albo syczek w slupek...

Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #594 - Sobota, 05.12.2009, 21:42:38 - NIEPRZECZYTANA »

Są małe, ale bez obudowy, czyli tych ramek mocujących, więc napewno wejdą pod trójkąty. Grubośc bez ramki to około 15mm, więc spokojnie. Trochę gluta na gorąco i będzie dobrze.
Jakie maty kupiłeś?
« Ostatnia zmiana: Sobota, 05.12.2009, 21:44:38 wysłane przez Leemarvin » Zapisane

Gringo77
Gość

« Odpowiedz #595 - Sobota, 05.12.2009, 22:30:03 - NIEPRZECZYTANA »

Kupiłem 16 mat APP miękkich. Dokupię jeszcze chyba z jedną puchę blachogumy. Ale zastanawiam się też nad Dynamat Dynaxorb Speaker Kit + Dynamat Original Speaker Kit. Jest to jedna z opcji, bo teraz cięzko będzie mi wygłuszyć drzwi z uwagi na to, że mieszkam na osiedlu a garaż mam nieogrzewany. Jeżeli nie znajdę żadnej ciepłej dziupli to wezmę się za wygłuszanie furtek około kwietnia- plus to ma taki, że do tego czasu dozbieram na te porządniejsze wygłuszenie. No ale to świeży pomysł i właściwie jest w trakcie ''googlowania''. Natomiast na same maty dynamata szkoda mi było kasy to raz, a dwa- to moja pierwsza przygoda z car audio więc chyba nie mam co przesadzać.
Ma ktoś jakieś doświadczenie z tymi ''speaker kit'ami''? warto wyłożyć za to te prawie 170 zł?
MAGIC87 Mężczyzna
320 Nm przy 1800 i 160 KM przy 3200
Użytkownik

Samochód: Byla ibiza Fl, jest Audi A4+, Fiat Ducato

« Odpowiedz #596 - Niedziela, 06.12.2009, 10:04:05 - NIEPRZECZYTANA »

warto wyłożyć za to te prawie 170 zł?
Chyba najlepiej jak Lee wypowie sie... Ja ze swojego doswiadczenia powiem ze wazne ze wygłuszone. bedziesz odczuwał duza róznice
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #597 - Niedziela, 06.12.2009, 12:04:52 - NIEPRZECZYTANA »

Dynaxorb`a sobie odpuść, jedno że zaraz za głosnikiem na drzwiach jest wzmocnienie drzwi w postaci jajkowatej belki i ciężko będzie Ci nakleić matę. Dynaxorb powinien być naklejony gładko i równo za głosnikiem, to wtedy moze byś coś usłyszał na "plus". Drugie, do tej klasy głosników nie warto :eye:
A co do Speaker Kit`a to podobno jest dobry i działa, ja nie uzywałem, nie mam, podaję tylko opinię innych, którzy użyli.
Szkoda że wpakowałeś kasę w App, za te pieniądze mogłes mieć STP M1, lub nawet GMS-01, a to już porządne towary.
Nie chce mieszać, ale może warto sprzedać te APP i pomyśleć o czymś lepszym? Jakby co, to mogę załatwić w dobrej cenie STP M1 :eye: .

Zagadaj też może do Emtezet`a, on wykonuje jakieś przeróbki tych grajków seryjnych, lub najlepiej byłoby zamontować porządne radio, wtedy elcompy zagrały bardzo fajnie.
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 06.12.2009, 12:06:13 wysłane przez Leemarvin » Zapisane

Gringo77
Gość

« Odpowiedz #598 - Poniedziałek, 11.01.2010, 10:15:41 - NIEPRZECZYTANA »

No z tym Dynaxorb'em też doszedłem do wniosku, że nie warto. Poza tym jest dedykowany za głośniki ale 13'ki. Z matami myślę, że się pośpieszyłem . Te 16 mat swoje waży.. Póki co mam czas na kombinowanie do czasu wygłuszenia (czyli prawdopodobnie do wiosny, żeby zrobić sobie to dobrze w ciepełku z piwkiem w ręce) Jeżeli skapnie do tego czasu jakas dodatkowa kapucha to kto wie co mi odbije :eye: Do tego czasu jednak maty poleżą spokojnie w szafie, bo i tak już budżet nadwyrężony  :-\

Napisano: Niedziela, 06.12.2009, 14:48:20

Witam po krótkiej przerwie.
Chciałem się podzielić wrażeniami z zestawu odseparowanego u-dimension el Comp 6 (& u-Glow 2075 v2). Zaznaczam, że recenzję tą znajdziecie także na innych forach mniej lub więcej powiązanych z tematem i uprzedzę pytanie: to ja jestem autorem ;) Pozwalam sobie kopiować moje wypociny, mam nadzieję że nikomu to nie przeszkadza.
W tym temacie chciałbym podzielić się wrażeniami po zamontowaniu w/w zestawu. Być może komuś się przyda.
Zacznę od tego, że szukałem czegoś w miarę uniwersalnego, a ponieważ jestem posiadaczem ibi z radiem/panelem w wersji high, byłem właściwie zmuszony zakupić także wzmacniacz. Co do pieca- szukałem czegoś nowego, nie chciałem używek, a więc wybór padł na tą samą firmę co głośniki. To mój pierwszy piec w życiu i nie mam do czego go porównać, więc zajmę się wyłącznie zestawem (napiszę tylko, ze jak dla mnie piec jak i jego moc wystarcza) A więc do rzeczy:
Słucham głównie rock/metal ale jak mnie najdzie ochota to i elektro, a czasem trochę muzy poważnej, popu. Dlatego też szukałem jakiegoś uniwersalnego brzmienia. Pod tym względem zestaw ten zdaje celująco i jest złotym środkiem.
Jeżeli ktoś słucha techno czy hip hopu niech sobie odpuści ''u-dimy''. Bas Was chyba tutaj nie zadowoli. Nie jest zły, trochę stonowany lecz jednak wyraźny. Moim zdaniem nie nada się na typowe ''bum bum bum".
Tu stop: drzwi mam jeszcze nie wygłuszone ze względu na pogodę- czekam na wiosnę- więc zestaw ten po wygłuszeniu jeszcze dostanie kicka, ale nie spodziewam się, ze fani mocnego basu rodem z techno imprez byliby zachwyceni.
Tony średnie- mocny punkt zestawu. Tutaj jest czysto i bez żadnych zastrzeżeń. Gra równo na całej ''linii'' i właściwie nie mam się do czego doczepić.
Tony wysokie- gwizdki nie męczą uszu, są w sam raz jak dla mnie. Oddają to co mają oddać w sposób dość łagodny.
Chcę tutaj podkreślić, że szukałem czegoś co niekoniecznie musi być słyszane na zewnątrz samochodu, a w środku będzie miło. Czasem jednak poza miastem lubię podkręcić. Myślę, że dobrze wybrałem i to z Waszą pomocą. Dzięki 
Poczekam do wiosny, wygłuszę drzwi i wtedy skrobnę różnicę między grającą gołą blachą, a wygłuszoną furtką. Lecz i tak jest dobrze, czuć że zestaw ma ochotę do grania.
Minus, którego nie wziąłem pod uwagę (który jednak nie ma nic wspólnego z u-dimension):
posiadam adapter zmieniarki Xcarlink. Z uwagi na to, że jedne utwory są na 192 kbps, a inne na 320 kbps- jest duży problem z wyregulowaniem/wycentrowaniem brzmienia. Gdy juz fajnie ustawisz na utworze 320 kbps, to następny utwór o przykładowych 192 kbps już trzeba ustawiać od nowa... Dlatego muszę do jednego folderu pakować muzyczkę 192kbps, do drugiego 320kbps etc etc... - Osoby, które planują dopiero przygodę z Xcarlink niech to wezmą pod uwagę.
Bartek Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Ibiza

« Odpowiedz #599 - Poniedziałek, 11.01.2010, 23:45:31 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, mam pytanie jakie głośniki są lepsze dwudrożne czy trójdrożne?
Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy dwoma typami:
 PIONEER TS-G1002i a  PIONEER TS-G1003i
Strony: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 79   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie głośniki??
Skocz do: