+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie głośniki??
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 79   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie głośniki??  (Przeczytany 666377 razy)
widget Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: VC 2.0 T

« Odpowiedz #435 - Wtorek, 25.11.2008, 21:13:05 - NIEPRZECZYTANA »

Leemarvin wiem ale z drugiej strony jest to inwestycja, którą zawsze można wyciągnąc z auta (dobrym przykładem na to jest Raby) - uzbierał przyzwoity sprzęcik, który zawita w nowym autku  :)
Nie tak dawno kupiłem kupiłem nówkę skrzynię i wzmaka Blaupunkta na początku byłem zadowolony - teraz czegoś brakuje  :o  Lubię muzykę, w domu też skompletowałem w miarę niezły zestaw jak na moje możliwości finansowe  :eye:  Teraz czas zając się Cordi przez zimowe wieczory, później kaska pójdzie w zderzaki i lakier, więc dopóki można trzeba rozbudowywać. Całe szczeście, że na forum znajdują się osoby, które mają pewne doświadczenie w budowaniu CA - można dzięki temu uniknąć niepotrzebnych stresów przy podłączeniu, rozczarowań itp. Dzięki Rabemu uniknąłem zakupu radia, w którym brakowało jednego przewodu ale jakże istotnego w podłączeniu.. uff... pozdrawiam  :pub:
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 25.11.2008, 21:14:49 wysłane przez widget » Zapisane

skiba Mężczyzna
Klubowicz

Samochód: Leon

« Odpowiedz #436 - Wtorek, 25.11.2008, 21:17:33 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Leemarvin
Opanuj emocje i przemyśl to jeszcze z 5 razy, bo to dziura bez dna i można ciężką kasę w tym utopić, wiem coś o tym:(
nooo...mnie tez to chyba dopadlo bo juz kombinuje na co by tu moj "piecyk" JBLa zamienic :ok:

rodzimy się goli,mokrzy,głodni i wściekli...a to dopiero początek...
Arrek Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza 95r ABD 1.4 + LPG

« Odpowiedz #437 - Wtorek, 25.11.2008, 21:20:43 - NIEPRZECZYTANA »

tak czytałem od początku jednak wiele głośników jest za drogich dl mnie i wiele linków szlag już trafił
skiba Mężczyzna
Klubowicz

Samochód: Leon

« Odpowiedz #438 - Wtorek, 25.11.2008, 21:23:10 - NIEPRZECZYTANA »

to podaj jeszcze przedzial cenowy to cos pomozemy :ok:

rodzimy się goli,mokrzy,głodni i wściekli...a to dopiero początek...
Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '99, 1.4 AEX + Gofer BMN

« Odpowiedz #439 - Wtorek, 25.11.2008, 21:27:56 - NIEPRZECZYTANA »

Dziura cholerna bez dna, a najgorsze że nie tak łatwo się wyplątać z tego, gdy się polubiło zabawę sprzętem :(. Lipa jest jeszcze z tym, że chce się coraz lepiej jakościowo, a to coraz więcej kosztuje :(
Skiba tego swojego JBl`a zamień na coś co nie szumi :eye:
Polecam piecyki Emphaser, miałem ostatnio możliwość posłuchania w sumie dość prostego pieca tego producenta, ale gra to świetnie, dużaaa kontrola nad głośnikami, żadnego szumienia :eye:

Nowe części do Seat`a i innych aut, tel. 500-48-10-10
ProxX Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Citroen Berlingo&Renault Megane

« Odpowiedz #440 - Wtorek, 25.11.2008, 21:28:49 - NIEPRZECZYTANA »

bez przegięć z tym jak gra to poco kombinować rozumiem jak głośniki zaczynają trzeszczeć czy coś albo radio już nie domaga. Ale jak gra to nie widzę sensu w tym. Lepiej kupić coś innego bardziej przydatnego

Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #441 - Wtorek, 25.11.2008, 21:31:47 - NIEPRZECZYTANA »

Ale przychodzi taki moment, że przestaje Ci się podobać jak to gra i wymieniasz na nowe i tak w koło macieju.

mac456x9 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Seat Leon MY10' 2.0 TDI FR

« Odpowiedz #442 - Wtorek, 25.11.2008, 21:32:24 - NIEPRZECZYTANA »

tak czytałem od początku jednak wiele głośników jest za drogich dl mnie i wiele linków szlag już trafił

~ 100zł - http://www.allegro.pl/item483836961_golf_passat_astra_phonocar_165mm_sopran_zwrotnica.html
~ 200zł - http://www.allegro.pl/item482111984_helix_dark_blue_62_1_krakow_polska_gwarancja.html
Te helixy to jedno z lepszych wyjść jeżeli będą grały bez wzmacniaczem pod samym radiem
~ 250zł - http://www.allegro.pl/item483452991_hertz_dsk_165_gw24_sklep_lodz_kurier_gratis.html
             http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,179&kid=179&pid=1094
~ 400zł - http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,179&kid=179&pid=1096
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #443 - Środa, 26.11.2008, 11:13:07 - NIEPRZECZYTANA »

Zdaje sie rowniez ze ktos z klubu ma na handel phonocary Y-line jezei chcesz przyoszczedzic

MAGIC87 Mężczyzna
320 Nm przy 1800 i 160 KM przy 3200
Użytkownik

Samochód: Byla ibiza Fl, jest Audi A4+, Fiat Ducato

« Odpowiedz #444 - Środa, 26.11.2008, 17:07:18 - NIEPRZECZYTANA »

Opanuj emocje i przemyśl to jeszcze z 5 razy, bo to dziura bez dna i można ciężką kasę w tym utopić, wiem coś o tym
Wczoraj moj kolega pokazał mi co potrafi zrobic orion 2500 D + na suby ... masakra.... ci co wiedza jak gra u mnie to mówie ze przt nim wymiekam z 2  razy... i teraz sam mysle czy nie sprzedac mojego i nie zabrac sie za przebudowe
emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #445 - Środa, 26.11.2008, 18:51:38 - NIEPRZECZYTANA »

No tak, tylko po co? Wszytsko fajnie, tyle ze gdzies trzeba sie zastanowic czy to naprawde jest potrzebne...ja na swoj sprzecik tez troche wydalem, nie powiem zeby byl byle jaki, choc zapewne do np Focala i innych tego typu firm troche mu brakuje ale mi w zupelnosci wystarczy. Moj sub na glosniku 10" gra jak dla mnie bardzo ladnie, dopelnia mi basikiem to czego nie da sie wycisnac z moich drzwi (choc i w nich glosniczki sobie radza) i mimo ze slyszalem sprzety ktore po odpaleniu zdmuchnely by mi czapke z glowy to w zyciu bym sie nie zdecydowal na zakup bo i tak nie slucham tak glosno podczas jazdy. Dla mnie wygluszenie drzwi, dobre glosniki na przod i jakis subik do bagaznika to wszystko co jest potrzebne...u siebie brakuje mi zasadniczo tylko jakiegos albo procesora dzwieku albo equalizera ktorym moglbym to wysterowac...na pewno nie potrzebuje wiecej mocy...

Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #446 - Środa, 26.11.2008, 19:32:46 - NIEPRZECZYTANA »

I właśnie dlatego ja się chce pozbyć skrzynki i pieca z bagażnika, bo mam już dość:)
Pora na przejście klasę wyżej:), lepszy front, na 4 wooferach:)

emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #447 - Środa, 26.11.2008, 19:52:56 - NIEPRZECZYTANA »

Ja mam 1 woferek, 1 mid i 1 wysoki w drzwiach i powiem ci ze w zupelnosci wystarcza, do tego skrzynka wlasnie zamknieta bo gra a nie buczy i jest w zupelnosci OK

Leemarvin Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #448 - Środa, 26.11.2008, 22:46:08 - NIEPRZECZYTANA »

A ja mam zamiar przerzucić się na dodatkową parę wooferów, a jako system wrzucić dego, tylko kwestia kasy ma tu znaczenie, czy PO-650, czy coś taniej.
Piec na woofery i system zostanie napewno, bo za drogi był i zbyt dobrze gra, żeby kombinować:), może pokuszę się o zmianę kart zwrotnicy, ale to dalsze plany, pewnie już nie na to auto:) 

przemoolkusz Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Cordoba SX '97 1.6 75KM

« Odpowiedz #449 - Czwartek, 18.12.2008, 18:15:10 - NIEPRZECZYTANA »

Witam,
tak czytam i czytam i sam już nie wiem co wybrać... Dlatego prosze szanownych kolegów z pewnym doświadczeniem o podpowiedź i może jakieś linki do głośników. Mam zamiar wydać max 500zł na głośniki, chodzi tylko o zmiane seryjnych głośników w aucie. Radyjko to już jakieś wybiore za osobną kwotę (chociaż jeśli macie jakieś ciekawe propozycje - tanie to piszcie, ok. 350zł). Nie jestem w sumie też pewnien jak rozmieścić głośniki a aucie. Miejsce jest na 6 głośników, ale gdzieś czytałem że lepiej wsadzić tylko 2 na przód i 2 do tyłu... Chce uzyskać w miare ładny, czysty dźwięk i bas, choć wiadomo, że za takie pieniądze nie zaszaleje. Muzyka jakiej słucham to przeważnie techniczne brzmienia, ale słucham na prawde różnej muzy (Hip-Hop, Pop, Dance nawet zdarza się jakiś Hans Zimmer) zależy od nastroju. Także bardzo proszę o jakieś podpowiedzi kompletnego zestawu.
Strony: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 79   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Car Audio» Jakie głośniki??
Skocz do: