Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kontrolka ciśnienia oleju po wymianie licznika  (Przeczytany 1955 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
mniejszy Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza 1,9 TDI 130km 2002r.

« Środa, 27.04.2016, 17:15:56 - NIEPRZECZYTANA »

Witam.
Jak w temacie wymieniłem zegary 6L z TRW na VDO i po wymianie licznika mruga i piszczy kontrolka oleju.
Dziś bylem wymienić czujnik ciśnienia oleju, który znajduje się pod filtrem oleju. Błąd nie wynikał z czujnika ( była próba ominięcia komputera, na odłączonym czujniku te same objawy. Ciśnienie w silniku jest książkowe. Wychodzi na to ze piny w nowym liczniku są inaczej ustawione niż w TRW.
Kontrolka zaczyna migać dopiero przy dodaniu gazu mniej więcej przy 2tyś obrotów, jeśli na wolnych obrotach go zostawię to kontrolka znika i ponownie przy 2tyś obrotów się zaświeca, Tak jak i podczas jazdy na 1biegu nic ale na 2biegu powyżej 1,5tyś obrotów zaczyna migać.
Licznik stary TRW mam o numerze 6L0920(830K.041) i tu jest moje pytanie czy dobierając inny licznik mam sugerować się pierwsza częścią numeru czy całym? Chyba że to nie jest wina nowego(używanego) licznika VDO?

PS. Ewentualnie jakiego licznika mam szukac żeby to działało?
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Kontrolka ciśnienia oleju po wymianie licznika
Skocz do: