+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Problem z czujnikiem Temperatury płynu chłodniczego
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z czujnikiem Temperatury płynu chłodniczego  (Przeczytany 1936 razy)
olusia136 Kobieta
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza 6k2 2001 rok 1.9tdi

« Środa, 06.04.2016, 18:21:27 - NIEPRZECZYTANA »

witam mam problem . Miałem padnięty czujnik temperatury płynu chłodniczego który wchodzi do bloku silnika na kompie wyszedł błąd i szwankował raz pokazywał temperaturę nie raz opadał 2 dni temu całkowicie padło coś bo ani drgnie wiec kupiłem czujnik oryginalny wymieniłem i to samo anni róż z pozycji 60st sprawdziłem vagiem błędu nie ma. wiec wyciągnąłem go znowu włożyłem do szklanki z gorącą wodą i zapaliła się dioda czerwona przy wskazówce od temp czyli musiało być min 100st a wskazówka jak leżała tak leży , zrobiłem test wskazówek i wskazówki chodzą  od temperatury tez chodziła ale temp nie pokazuje jak sie jeździ autem .. Co to może być ktoś może pomoże ?
Usterka jest w ibiza II fl 1.9tdi
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #1 - Środa, 13.04.2016, 09:06:42 - NIEPRZECZYTANA »

Ile pinów ma czujnik? Sprawdz kable od czujnika podejrzewam że dwa piny ida do kompa a dwa na wskazówke licznika. I te dwa drugie nie łączą dobrze/

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Problem z czujnikiem Temperatury płynu chłodniczego
Skocz do: