+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Problem z zakodowaniem drugiego kluczyka ibiza 1.9tdi
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z zakodowaniem drugiego kluczyka ibiza 1.9tdi  (Przeczytany 1728 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kartur90 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: ibiza III FL 1.9 tdi

« Czwartek, 18.02.2016, 21:47:10 - NIEPRZECZYTANA »

Witam

Zakupiłem ibize 6L FL 1.9tdi z jednym kluczykiem i chciałem dorobić drugi kluczyk, udałem się do fachowca który dorabia klucze do samochodu itp. po 5 godzinach starań i prób nie udało się. Fachowiec miał problem z odczytaniem numeru pin za pomocą złącz bo jak twierdził otrzymywał tylko skrócony numer pin. Postanowił odczytać ręcznie z komputera i z licznika jednak nie był w stanie zaprogramować nowego klucza. Następnym krokiem było udanie się do ASO Seat, po 7 godzinach walki w ASO również się nie udało otrzymałem informację ze jest problem z odczytam danych z licznika, a drugą kwestią jest blokada w liczniku która uruchamia się na 4 godziny przy próbie jakiejś ingerencji. Panowie z ASO zaproponowali zostawienie samochodu na parę dni to może znajdą rozwiązanie.
Moje pytanie do was czy ktoś miał taki problem lub zna kogoś kto pomoże go rozwiązać.
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 21.02.2016, 10:52:43 wysłane przez kartur90 » Zapisane
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Czwartek, 18.02.2016, 22:10:03 - NIEPRZECZYTANA »

moze wypelnij profil to kogos sie poleci

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Problem z zakodowaniem drugiego kluczyka ibiza 1.9tdi
Skocz do: