+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Moduł komfortu , domykanie szyb
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Moduł komfortu , domykanie szyb  (Przeczytany 232214 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #105 - Wtorek, 22.06.2010, 20:43:02 - NIEPRZECZYTANA »

Kolego, czy modul komfortu masz sprawdzisz w bardzo prosty sposob, ktory juz ci opisalem, jezeli w przyciskach po twojej stronie masz funkcje zamkniecia/otwarcia szyby do konca poprzez jednokrotne nacisniecie przycisku(bez trzymania caly czas) to twoj samochod ma opcje komfortu, domykanie musialbys doprogramowac, jezeli w przyciskach po twojej stronie nie ma takiej opcji to gwarantuje ci ze chocby nie wiem jak sie staral to modulu komfortu nie uruchomisz.

Marian Mężczyzna
Jam Vario't
Użytkownik

Samochód: Vario '01

« Odpowiedz #106 - Wtorek, 22.06.2010, 20:46:08 - NIEPRZECZYTANA »

nie wejdziesz w kanal 46 bo nie masz modulu komfortu. Modul komfortu  funkcja komfortu to dzien a noc. To co podajesz to jest sterownik domykania do ktorego nie ma dostepu po diagnostyce. Ale mozna na alledrogo dokupic taka kastke za 30zł i zalozyc na przewodach od szyb. Nacisniesz zamkniecie drzwi/alarm z pilota i szyby same sie domkną

Tam gdzie kończą się pomysły, ja zaczynam tworzyć
emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #107 - Wtorek, 22.06.2010, 20:48:19 - NIEPRZECZYTANA »

Juz pisalem o tym koledze ale "jego to nie satysfakcjonuje".... :-X

p14c3k Mężczyzna
Adam
Użytkownik

Samochód: Cordoba Vario SPORT - 1.9 TDI (ASV) - 2001

« Odpowiedz #108 - Wtorek, 22.06.2010, 22:28:41 - NIEPRZECZYTANA »

Rozumiem ze mój 'sterownik domykania' nie ma funkc ji komfortu. Czy w tym wypadku moge wymienic na taki z obsługą ?? o co juz pytałem wcześniej. Chodzi mi także o funkcje zamykania samochodu po przekroczeniu predkosci.

emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #109 - Środa, 23.06.2010, 22:59:46 - NIEPRZECZYTANA »

Nie nie rozumiesz, jezeli twoje przelaczniki nie maja tzw 2 sekcji, czyli wcisnij troche - opuszczam, wcisnij do konca, opuszczam do konca to zalozenie modulu ci nic nie da, dlaczego?? Bo elektronika odpowiedzialna za ta funkcje nie tkwi w tym module, a w samych silownikach szyby, to przy nich jest elektronika, skad wiem?? Bo mam ta funkcje a szyb elektrycznych nie mialem w ogole, kupilem podnosniki od cupry, zasilanie tam gdzie trzeba i funkcja komfort dziala, bez podlaczania sie do czegokolwiek innego poza zasilaniem. Domykanie dorobilem sobie sam na uniwersalnym sterowniku, z tej prostej przyczyny ze moj zamek, podobnie jak i twoj nie ma funkcji ryglowania zdaje sie i wchodzi do niego o jedna wtyczka mniej z tego co pamietam niz w cuprze od ktorej wiazki mialem. Malo tego nawet jezeli kupisz podnosniki, modul, przelaczniki (bo je tez trzeba wymienic) i wiazki z drzwi, to i tak ci to nic nie da, bo z wtyczki twojego modulu nie masz wyprowadzonych wiazek do komunikacji z zamkiem.... czy taka odpowiedz jest dla ciebie wystarczajaca ??

p14c3k Mężczyzna
Adam
Użytkownik

Samochód: Cordoba Vario SPORT - 1.9 TDI (ASV) - 2001

« Odpowiedz #110 - Czwartek, 24.06.2010, 07:28:52 - NIEPRZECZYTANA »

Jest wystarczająca. Jednak zastanawiał mnie fakt że w tych samych rocznikach, czasami nawet z uboższym wyposażeniem ta funkcja działa. A nie widziałem zeby ktoś w 6k miał dwustopniowy przycisk zamykania (mogę się mylić, za wiele ich nie widziałem). Sam alarm uzbraja się i rozbraja po przekręceniu kluczyka w zamku, i wydaje mi się że z elektrycznego punku aż takich zmian nie powinno być. Jednak się nie będe upierał.

W takim wypadku faktycznie pozostaje sterweonik uniwersalny domykania drzwi.
Dzięki

firefighter Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: IBIZA '03 1,2 12V (6L)

« Odpowiedz #111 - Piątek, 10.06.2011, 15:59:47 - NIEPRZECZYTANA »

Autko niedawno kupione wiec pomału dochodze róznych ciekawostek znajdujących się na pokładzie.
Parę dni temy dostałem Polską instrukcję i patrze a ja mam domykanie szyb. Niestety urodxził sie problem. Osoba od której kupiłem Ibe zgubiła oryginalny klucz z pilotem i dorobiła zwykły montując jednocześnie autoalarm.
Używając oryginalnego klucza z pilotem domykanie szyb po zamknięciu działa tylko manualnie  :'( po przytrzymaniu kluczyka w zamky, natomiast używając pilota autoalarmu działa bez problemu z guzika.Jednocześnie użycie pilota z kluczem nie włącza autoalarmu.Zauważyłem jeszcze, że po całkowitym otwarciu szyby, naciśnięciu guzika pilota alarmu centralny zamyka ale, szyba jedzie tylko do połowy i trzeba ją domykać kluczem w zamku.
Jak to rozwiązać by działało na oryginale? :-\

« Ostatnia zmiana: Niedziela, 12.06.2011, 07:05:05 wysłane przez firefighter » Zapisane
KYS Mężczyzna
~ KYS ~ ?
Moderator

Samochód: był -> Seat Ibiza TDI (6L)

« Odpowiedz #112 - Piątek, 10.06.2011, 16:03:31 - NIEPRZECZYTANA »

firefighter, może jednak przed zadaniem pytania sprawdź co jest na forum :!:
Np.: http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=1617.msg24972#msg24972

:tazior:   ASZ + FJW = TDI  :los:
firefighter Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #113 - Piątek, 10.06.2011, 16:09:55 - NIEPRZECZYTANA »

OK ale moje pytanie nie dotyczy  modułu komfortu lecz  działania autoalarmu, jego pilota i oryginalnego klucza z pilotem. Myslę więc, że długo będe czekał w tym wątku na odpowiedź
Sorry :-[
« Ostatnia zmiana: Sobota, 11.06.2011, 07:37:39 wysłane przez firefighter » Zapisane
emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #114 - Niedziela, 12.06.2011, 10:18:17 - NIEPRZECZYTANA »

Kolego żeby odpowiedzieć na twoje pytanie musiałbyś napisać po pierwsze jaki masz typ autoalarmu. Jeżeli szyba podnosi się tylko do pewnego momentu to albo impuls domykania jest za krótki albo szyba ma za ciężko i przeciążeniówka ją odłącza...

firefighter Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #115 - Niedziela, 12.06.2011, 10:46:49 - NIEPRZECZYTANA »

Autoalarm to LANGEFORD i tak jak piszesz chyba impuls za krótki bo jak jest opószczona do połowy to domyka całą.
Czy da się zwiekszyć impuls?
emtezet Mężczyzna
Moderator

« Odpowiedz #116 - Niedziela, 12.06.2011, 16:29:13 - NIEPRZECZYTANA »

Poszukaj schematu, większość alarmów ma albo zwrokę, albo jest programowalna, twojego jeszcze w ręku nie miałem.

firefighter Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #117 - Niedziela, 12.06.2011, 18:25:10 - NIEPRZECZYTANA »

Znalazłem ale troche inny model, zworki odpowiedzialnej za domykanie brak a i opis alarmu nic nie wspomina o domykaniu szyb.

Napisano: Niedziela, 12.06.2011, 18:04:22

Napisano: Niedziela, 12.06.2011, 19:22:47

Autko niedawno kupione wiec pomału dochodze róznych ciekawostek znajdujących się na pokładzie.
Parę dni temy dostałem Polską instrukcję i patrze a ja mam domykanie szyb. Niestety urodxził sie problem. Osoba od której kupiłem Ibe zgubiła oryginalny klucz z pilotem i dorobiła zwykły montując jednocześnie autoalarm.
Używając oryginalnego klucza z pilotem domykanie szyb po zamknięciu działa tylko manualnie  :'( po przytrzymaniu kluczyka w zamky, natomiast używając pilota autoalarmu działa bez problemu z guzika.Jednocześnie użycie pilota z kluczem nie włącza autoalarmu.Zauważyłem jeszcze, że po całkowitym otwarciu szyby, naciśnięciu guzika pilota alarmu centralny zamyka ale, szyba jedzie tylko do połowy i trzeba ją domykać kluczem w zamku.
Jak to rozwiązać by działało na oryginale? :-\

Kolejny problem
Klucz nieoryginalny (bez pilota) po wyjęciu ze stacyjki nie otwiera centralnego pasażera tylko kierowcy
KKKKris Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon '04 ASZ, Grand Vitara 2007 DDiS

« Odpowiedz #118 - Niedziela, 26.06.2011, 13:51:15 - NIEPRZECZYTANA »

Wie ktoś czy jest możliwe doprogramowanie VAGiem  domykania szyb z pilota?
Narazie znalazłem tylko tyle:
http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=1617.msg131548#msg131548

Ewentualnie jest jakiś czeski programik pod okienka.

raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #119 - Niedziela, 26.06.2011, 14:49:35 - NIEPRZECZYTANA »

A masz domykanie kluczem? Zobacz jeszcze filmik w instrukcjach

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Elektryczne szyby, lusterka» Moduł komfortu , domykanie szyb
Skocz do: