Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Seat IBIZA 1.4 2005r. - Komputer pokładowy  (Przeczytany 21248 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mariusz1.4
Gość

« Wtorek, 17.11.2015, 21:38:57 - NIEPRZECZYTANA »

Witam.
Czy Seat ibiza 1.4 TDI 2005r. posiada komputer pokładowy? Niby jest wyświetlacz i suwak przy drążku wycieraczek, ale jeszcze od zakupu auta nie widziałem żeby świecił.
Gizmo Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Leon ST FR 2018

« Odpowiedz #1 - Wtorek, 17.11.2015, 21:58:01 - NIEPRZECZYTANA »

popatrz na wyświetlacz pod różnym kątem, może podświetlenie wskazań zdechło, jeśli oczywiście jest podłączony. VAG powinien to stwierdzić.

Była:Cordoba 1.4 AEX, małe, ciche, szybkieeee...
Jest: Toledo 1.6 SR AKL duże, ciche, a czy szybkie... się okaże
Jest też: Leon ST FR
Mariusz1.4
Gość

« Odpowiedz #2 - Środa, 18.11.2015, 18:15:43 - NIEPRZECZYTANA »

Nie podłączałem jeszcze auta pod komputer.
W załącznikach dałem zdjęcia FISu.
http://zapodaj.net/db6d939bfb5c5.jpg.html
http://zapodaj.net/499c7a8dafe86.jpg.html
« Ostatnia zmiana: Środa, 18.11.2015, 18:17:08 wysłane przez Mariusz1.4 » Zapisane
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #3 - Środa, 18.11.2015, 21:19:58 - NIEPRZECZYTANA »

Masz zje..... wyswietlacz

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

Samochód: Audi A8 4.2 40V 310KM+2x Seat Cordoba 1.4 AEX

« Odpowiedz #4 - Środa, 18.11.2015, 23:14:33 - NIEPRZECZYTANA »

E tam moj tesc w cordobie 6l ma tak samo całe nic od nowośc prosto z salonui!! Całe jedno wielkie G...o!! Tak to jest jak sie kupuje auto bez niczego za najniższe pieniadze żeby pokazać się sąsiadom którzy maja 10 letnie golfy, a tu nowe z salonu. Dobrze ze wspomaganie bylo w standardzie bo nic nie ma poza tym nawet centralnego czy szyb elektrycznych czy lusterek. Pomijam fakt ze od 12 lat nie zmienił opon, no ale auto ma przejechane 60 tyś, ale niestety wygląda gorzej niż mója pełnoletnia cordoba. Dlaczego? Bo jak się nic przez 12 lat nie robi w aucie to jest tragedia, olej był zmieniany 2 razy, auto ciągle brudne i moja szwagierka, no własnie szwagierka, wjechała w płot, w busa, w sciane w garażu oraz wyrwała całą antene z dachu bo jej sie nie chciało do końca bramy w garazu otworzyc uchylnej. Generalnie auto malowane z kazdej strony albo wyklepane żeby nie było widac bardzo.  Aaa i szyba od pasażera podparta drewnem żeby nie opadała bo mechanizm się urwał, no ale nie trzeba otwierac tego okna to sie tego nie robi. Tak to jest kupic auto od starszego pana z niskim przebiegiem
« Ostatnia zmiana: Środa, 18.11.2015, 23:22:52 wysłane przez uszek » Zapisane

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
jacuś Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #5 - Czwartek, 19.11.2015, 19:49:00 - NIEPRZECZYTANA »

W tym modelu dane komputera są wyświetlane na tym małym wyświetlaczu tam gdzie zegarek a nie pośrodku. Pośrodku jest miejsce na kontrolki np.: ładowania , oleju itp.
Mariusz1.4
Gość

« Odpowiedz #6 - Czwartek, 19.11.2015, 20:05:46 - NIEPRZECZYTANA »

Uszek, no wiadomo jak auto używa się tylko jako transport do pracy to nawet nie ma co o tym myśleć. Pierwsza myśl jaka mi przychodzi to szacunek jak do cudzego. Ja auto kupiłem dosyć w dobrej cenie. Oczywiście wiem że jest parę wad, ale jakoś mimo wszystko się na ją skusiłem. Przypomnę że jest to też moje pierwsze auto i myślę że nie było takiej sytuacji żeby dziewczyna wstydziła się wsiąść u mego boku :D

Jacuś, Jeśli masz racje to trochę bieda. Dziwne że jest wyświetlacz, ale jednak go nie ma.
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #7 - Czwartek, 19.11.2015, 21:51:02 - NIEPRZECZYTANA »

Jak dziewczyna patrzy na samochod jakim jeździsz to chyba coś nie tak.

A auto nie ważne jak sie używa czy do pracy czy wogóle, proste przysłowie jak dbasz tak masz. Jak nie dbasz to pozniej jezdzisz badziewiem, jak moj tesc

Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem....<br />CCCO A8 4.2 40V 310KM<br />
jacuś Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #8 - Piątek, 20.11.2015, 09:16:37 - NIEPRZECZYTANA »

Uszek mam taką Cordobe z 2009 roku i Ibize z 2011 roku i jakoś nie narzekam. Mam wrażenie ze wyżej sr..z niż pupę masz. Jakoś doniedawna jeździłaś wiekową cordobą i cieszyłeś się jak przysłowiowy głupi do sera : http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=4290.0

Mariusz1.4 ten model tak miał i trzeba pamiętać ze początek produkcji tego modelu to 2002-2003 rok a w tym czasie nikt nie zwracał uwagi na wyświetlacz skoro klimatyzacja była luksusem. Teraz w nowych samochodach wyświetlaczy musi być dużo a samochód  bez klimatyzacji zamawiać trzeba na specjalne zamówienie bo wszystkie mają w standardzie. A tak w ogóle jak ktoś kupuje nowy samochód to kieruje się innymi przesłankami i większości razy wcale nie jest tak do końca ze można dopasować samochód z wyposażeniem do tego co się chce. Tak ładnie wygląda to na reklamach a w salonie jest zupełnie inaczej. No chyba ze chce się czekać na samochód od 4 do 6 miesięcy i też nie do końca bo np. z pewnymi silnikami pewnego wyposażenia nie dostaniesz a silnika takiego nie chcesz. Wiem co mówię bo do tej pory miałem przyjemność kupować 4 nowe samochody i zawsze ten sam problem.
uszek Mężczyzna
OOOO
Użytkownik

« Odpowiedz #9 - Piątek, 20.11.2015, 11:15:31 - NIEPRZECZYTANA »

Dalej jezdze ta cordoba i ciesze sie jak głupi, ma nalatane 460 tys prawie w tym 320 na gazie. Przejezdziła budowe i dalej wyglada jak wygladała 10 lat temu. Wiec nie widze powodu do srania. Sprzegło było raz zmienione, ale to przez budowe bo ciąganie przyczepki przez 2 lata temu pomogło. Poza tym auto bezawaryjne.

Teraz tez jezdze też A8 4.2 i dalej powtarzam jak dbasz tak masz. :pub:
Wiekszosc wychodzi z załozenia że nie robie bo bedzie jakoś bo to mi nie potrzebne itp. Tym sposobem wychodzi że auto samo staje się wrogiem użytkownika.
« Ostatnia zmiana: Piątek, 20.11.2015, 11:18:18 wysłane przez uszek » Zapisane

jacuś Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #10 - Piątek, 20.11.2015, 14:33:50 - NIEPRZECZYTANA »

A co ma wyświetlacz lub jego brak do dbania o samochód? Pochwal się z którego roku jest to Audi o które tak dbasz.
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #11 - Piątek, 20.11.2015, 15:08:39 - NIEPRZECZYTANA »

bez sensu ten licznik  :o

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
jacuś Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #12 - Piątek, 20.11.2015, 17:44:23 - NIEPRZECZYTANA »

Zgadzam się ze wygląda to trochę nijak ale podejrzewam ze miejsce było zrobione na ewentualne udoskonalenie po lifcie. Zamysł pewnie był dobry a wyszło jak zawsze. Prawdę mówiąc kupując ten model trzeba mieć świadomość kiedy był projektowany i jaką miał cenę początkową.
Marek88Zabrze Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza 1.4 2006

« Odpowiedz #13 - Poniedziałek, 18.12.2017, 08:22:55 - NIEPRZECZYTANA »

Witam mam następujący problem. Gdy włączam auto zapalam światełka - Wszystko jest Ok. Jednak przy małych, krótkich skrętach kierownicą  podświetlenie panelu gasnie, zapala się , gasnie zapala się. W czasie jazdy przy skręcaniu tego problemu za bardzo nie mam - wystepuje on gdy auto stoi bądz jedzie bardzo powoli ... Jest to mój pierwszy post także Przepraszam z Góry jeżeli napisałem go w złym miejscu. :(  Bardzo Proszę o jakąkolwiek Pomoc ! HELPPP
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Seat IBIZA 1.4 2005r. - Komputer pokładowy
Skocz do: