Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Seat Altea 05r opóźnione działanie nawiewu  (Przeczytany 3127 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
darek995 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: ALTEA 05r 1.9TDI@140KM

« Niedziela, 11.10.2015, 11:46:33 - NIEPRZECZYTANA »

Witam !
Chłopaki nie mam już sił na auto mojej żony :o  Kupiłem jw Seata Altea 05r 1.9 TDi 105KM i od samego początku jest problem z nawiewem. Jak wygląda problem: Po uruchomieniu silnika dmuchawa włącza się po ok 5 min lub po przejechaniu 10km żeby było śmieszniej wraz z nią nie działają wycieraczki i spryskiwacze. Gdy tylko się załączy wszystko inne działa.
Co więcej 3 razy miałem sytuację że nawiew działał nawet po wyjęciu kluczyka i rozładował mi akumulator na 1 biegu - nawiew zaczął działać od razu bez względu na czy jest kluczyk czy nie.
Dysponuje VAG 3.11, V-scan iVAG Bluetooth i mogę w każdej chwili mieć VAG CAN Pro.
Auto technicznie sprawne robiłem w niej soft i wszystkie podzespoły 100% nawet pompki fabryka ale to bardzo denerwuje.
Błąd jaki występował to jakieś zwarcie do masy z jakiegoś złącza/konektora z końcówką X ale nie pamiętam co to było.
Będę w domu to sprawdzę, jakieś pomysły?

na co dzień audi quattro..
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 11.10.2015, 12:00:57 - NIEPRZECZYTANA »

kostka stacyjki lub przekaźnik tych obwodow, zaczol bym od rozebrania przekaznika

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
darek995 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: ALTEA 05r 1.9TDI@140KM

« Odpowiedz #2 - Środa, 14.10.2015, 08:09:27 - NIEPRZECZYTANA »

Przekaźniki są po lewej stronie pod kierownicą ? tam gdzieś w okolicy złącza OBD ?

Napisano: Niedziela, 11.10.2015, 13:58:23

Wyjęcie i sprawdzenie przekaźnika 404 i 406 pomogło.

na co dzień audi quattro..
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogrzewanie, klimatyzacja. wentylacja» Seat Altea 05r opóźnione działanie nawiewu
Skocz do: