+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» wymiana przelacznika zespolonego wycieraczek i swiatel
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: wymiana przelacznika zespolonego wycieraczek i swiatel  (Przeczytany 31923 razy)
Dura Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba 1.6 ABU/ Octavia 1.9 TDI

« Odpowiedz #15 - Sobota, 11.07.2009, 10:36:39 - NIEPRZECZYTANA »

musisz podwarzyc powoli srodkowa czesc (z klaksonem) sa 3 zatrzaski - 2 na gorze po bokach i 1 na dole (trzeba troche sily urzyc ale z wyczuciem zeby wyskoczyly, jak juz zdejmiesz to w srodku gleboko kryje sie sruba w rozmiarze 24 ale zeby sie do niej dostac potrzebny jest klucz podobny do odkrecania swiec (plaskim kluczem i kopytkiem nie podejdziesz ) tylko zanim odkrecisz to sobie zaznacz dokladne polozenie kierownicy bo jest w niej taka lopatka co odbija kierunkowskaz po wyprostowaniu i jak zle zalozysz to albo bedzie za wczesnie wylaczac albo za pozno  :P

kuczy Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba '94 1.8i GLX 90KM

« Odpowiedz #16 - Sobota, 11.07.2009, 14:47:02 - NIEPRZECZYTANA »

Dura, dzieki... zrobiłem jak w znalezionej instrukcji  - sposób 2:

przy pedałach rozmontowałem kolumne kierownicy, odczepiłem przewody i wszystko wyszło razem.
(chodziło mi tylko o kostkę stacyjki więc na moje potrzeby to najprostszy sposób).

Aktualnie mam rozebraną kostkę stacyjki i próbuję ją regenerować - robię zdjęcia, więc jak się uda, to powstanie foto-instrukcja - ale nie zapeszam - okaże się czy działa. - DZIĘĘKI za pomoc !

Byłe autko: Cordoba '94 1.8i GLX 90KM benzyna A.D.94 - ETRT/ET 18,139 / 17,873 - II Miejsce w klasie A2  - Borsk 2009
Tworzenie stron internetowych
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #17 - Sobota, 11.07.2009, 14:55:37 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: kuczy
Aktualnie mam rozebraną kostkę stacyjki i próbuję ją regenerować - robię zdjęcia, więc jak się uda, to powstanie foto-instrukcja - ale nie zapeszam - okaże się czy działa.
jak mi padla ta o ktorej byla instrukcja to zreanimowalem stara i dzialala do sprzedania ibi

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
pawiotr Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba 96r. 1,4 AEX LPG od czerwca 2010

« Odpowiedz #18 - Wtorek, 29.09.2009, 06:45:41 - NIEPRZECZYTANA »

Witam serdecznie
Włacznik wycieraczek zacioł mi sie na poziomie pierwszego biegu i nie moge właczyć wycieraczek idą deszczowe dni a czasowe wycieranie nie zdaje egzaminu. Kiedyś juz zacieły mi się, ale teraz na pierwszym biegu załapały ale dźwignia od nich zaraz opadła na pozycje "zero". Co może być przyczyną tej usterki. Nadmienię jeszcze, że jak przyczymam gałke w pozycji pierwsego biegu to po krótkim czasie zaczyna leciec dymek.
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogólne» wymiana przelacznika zespolonego wycieraczek i swiatel
Skocz do: