Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z wycieraczką prawą nie dochodzi do końca seat altea  (Przeczytany 4993 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
maly924 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: altea 2004 1.9TDI

« Wtorek, 03.02.2015, 21:23:36 - NIEPRZECZYTANA »

Witam posiadam problem z prawą przednią wycieraczką w seat altea 2004r mianowicie zatrzymuje sie z 15 cm przed słupkiem a jeżeli dojdzie do końca to uderza o słupek jest takie wrażenie jak by sie blokowała w jednym miejscu ale wymieniłem silniczek ramie oraz pióro i nic .Moje pytanie jest takie czy szukac przyczyny w elektronice czy dalej wymieniać silniczki
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #1 - Środa, 04.02.2015, 08:33:02 - NIEPRZECZYTANA »

a na frezach prawidlowo zamontowana?

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
Stan Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Toledo '96, 1.9D

« Odpowiedz #2 - Środa, 04.02.2015, 09:23:13 - NIEPRZECZYTANA »

:-\ Czy sprawdziłeś również oś ramienia? Ten element na ktory zakładasz ramię wycieraczki. Często potrafi się zacierać w tej przelotowej tulejce.

stan
maly924 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #3 - Środa, 04.02.2015, 13:45:34 - NIEPRZECZYTANA »

mysle ze tak bo poprzednie ramię nie miało zniszczonego frezu  zmieniłem tylko zeby miec pewność.Dokrecane też z głową bez wielekiego nacisku. Efekt ten sam co po zmianie albo sie ztrzymuje duzo przed słupkiem albo z oporem przechodzi ale aż uderza w słupek.Czy jest jakis moduł albo przekaznik  sterujący tym?Gdzie szukać?
Stan Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Toledo '96, 1.9D

« Odpowiedz #4 - Środa, 04.02.2015, 18:02:26 - NIEPRZECZYTANA »

Chyba się nie zrozumielismy.  Chodzi mi o oś, ten wyfrezowany element wychodzący z maski pojazdu, a od dołu napędzany dźwignią od silnika, obraca się swobodnie bez zacięć. Dawno temu w skodzie tak mi się zatarł, że ciężko mogłem go obracać. Może masz to samo. Co do pytania o moduł, nie ma czegoś takiego do sterowania wychyłem ramion. wszystko to mechanika. Sprawdź jeszcze dźwignie napędzane przez silik. Może gdzieś nity na na łączeniach elementów puszczają i robi się luz.

stan
maly924 Mężczyzna
Świeżak

« Odpowiedz #5 - Środa, 04.02.2015, 19:41:02 - NIEPRZECZYTANA »

Jak wezmę ramię do rąk to bez większego wysiłku obrócę tak samo jak lewym. Własnie co do spraw mechanicznych to wszystko sprawdzone juz jest trzeci silniczek i dalej to samo.Zatrzymuje sie w tym samym miejscu co poprzednie.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Problem z wycieraczką prawą nie dochodzi do końca seat altea
Skocz do: