Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Podświetlenie przełączników do szyb Ibiza FL  (Przeczytany 4350 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
marek.o
Użytkownik

Samochód: Ibiza 1.4

« Sobota, 28.06.2014, 18:05:54 - NIEPRZECZYTANA »

Czy mógł by mi ktoś sprawdzić czy przełączniki szyb są podświetlane przy wyjętym kluczyku ze stacyjki ale z włączonym przełącznikiem świateł.
Zakładam elektrykę do szyb i nie bardzo wiem jak je podłączyć aby się podświetlały  bez przekręconego kluczyka w stacyjce a zarazem nie działały.
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #1 - Sobota, 28.06.2014, 21:03:52 - NIEPRZECZYTANA »

Jak chcesz, to mogę sprawdzić u siebie w Toledo, ale u mnie chyba światła i podświetlenie przycisków jest niezależne od kluczyka

marek.o
Użytkownik

« Odpowiedz #2 - Niedziela, 29.06.2014, 09:03:11 - NIEPRZECZYTANA »

Jeżeli byś mógł to sprawdź mi czy podświetlenie działa bez kluczyka w stacyjce ale z włączonym przełącznikiem od świateł .
Może ktoś kto posiada Ibizę albo Cordobę FL 99-02 (najlepiej bez modułu komfortu) sprawdzi mi w którym momencie również działa  podświetlenie przełączników szyb. Oraz czy jest taka pozycja że podświetlenie przełączników szyb działa a szyby nie działają .

-stacyjka pierwsze położenie podświetlenie szyb jest czy nie ma -jeżeli jest to czy działają
-bez kluczyka włączone światła podświetlenie szyb działa czy nie - jeżeli tak to czy szyby działają
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 29.06.2014, 09:05:16 wysłane przez marek.o » Zapisane
irocket Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: 1996 Toledo 1L 1Z 90KM

« Odpowiedz #3 - Niedziela, 29.06.2014, 12:46:36 - NIEPRZECZYTANA »

Sprawdziłem, u mnie w 1L przyciski od szyb są podświetlane po włączeniu zapłonu, niezależnie od włączenia świateł (jak włączę światła to pojawia się podświetlenie nawiewu, niezależnie od pozycji klucza w stacyjce oraz od jego obecności). Szyby / szyberdach też działają dopiero po włączeniu zapłonu.

marek.o
Użytkownik

« Odpowiedz #4 - Niedziela, 29.06.2014, 13:58:50 - NIEPRZECZYTANA »

Dzięki irocket za odpowiedź. Prosił bym jeszcze użytkownika modelu FL jak to jest tam rozwiązane.
logosik Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Ibiza,2002,1.9 TDI 131 KM

« Odpowiedz #5 - Czwartek, 03.07.2014, 15:04:46 - NIEPRZECZYTANA »

siema. Przerabialem ten problem z tym ze u mnie bylo odwrotnie. Szyby dzialaly ale podswietlenie nie. Raz dzialalo a raz nie.
A odnosnie podswietlenia sterownika szyb w seri fl dziala nie zaleznie od kluczyka z tego co sie orientowalem na prosbe kolegi. A jezeli masz problem z funkcjonowaniem szyb to pierwszo rzednie sprawdz sterownik ktory znajduje sie za tapicerka przy silniczku odpowiadajacym za regulacje szyb gora,dol. Po wyjeciu tego sterownika zwroc szczegolna uwage na luty tych micro procków, na oko wyglada ok, ale jak sie dobrze przyjrzysz to moga byc ponadrywane nozki lutowane ktore ulegaja uszkodzeniu po przez napier... Drzwiami xd. Pzdr.
emtezet Mężczyzna
Moderator

Samochód: IBIZA '99 G60, Audi A6 Avant 2.4 '03, Fiat 500e

« Odpowiedz #6 - Piątek, 11.07.2014, 10:06:03 - NIEPRZECZYTANA »

Kolega pisał że ma wersję bez komfortu czyli silniki bez modułów w tapicerce. Z podświetleniem jest tak jak kolega napisał, włączasz światła, guziki się podświetlają, niezależnie czy jest zapłon czy nie. W przełączniku świateł jest przewód odpowiedzialny za to podświetlenie.

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» Licznki i lampki kontrolne» Podświetlenie przełączników do szyb Ibiza FL
Skocz do: