+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» CB oraz Nawigacje» Mapa On-Line / Nawigacja satelitarna
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Ankieta
Pytanie: Co o tym sądzisz ???  (Głosowanie skończone: Środa, 12.07.2006, 17:11:37)
Dobre - 15 (45.5%)
Wolę Atlas - 4 (12.1%)
Mam nawigację satelitarną - więc na co to komu ???!!! - 12 (36.4%)
SPAM - 2 (6.1%)
Głosów w sumie: 22

Strony: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 36   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Mapa On-Line / Nawigacja satelitarna  (Przeczytany 331552 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tomek Mężczyzna
Świeżak

Samochód: cordoba, 1998 APQ 1,4i

« Odpowiedz #405 - Czwartek, 11.02.2010, 22:28:21 - NIEPRZECZYTANA »

koledzy nie znalazłem takiego tematu wiec napisałem tutaj  mam problem jak włączam GPS to radio mi szumi i CB też gorzej działa co możne być powodem słyszałem o filtrowaniu ale jak to się robi czy powodem może być tylko ładowarka doradzali żeby podłączyć się bezpośrednio do akumulatora  z góry dziękuje

od KYS: A jak szukałeś, skoro ten temat wyskakuje jako pierwszy po wpisaniu do szukajki słowa "nawigacja"?
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 11.02.2010, 23:11:38 wysłane przez KYS » Zapisane
Qba Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #406 - Czwartek, 11.02.2010, 22:33:02 - NIEPRZECZYTANA »

kup porządną ładowarkę do GPSa, rozumiem, że po wyciągnięciu ładowarki z gniazda zakłócenia ustępują?

Spiders Mężczyzna
Administrator

Samochód: Toledo '01 1.9 TDI AHF / O2 FL

« Odpowiedz #407 - Czwartek, 11.02.2010, 22:42:59 - NIEPRZECZYTANA »

Spotkałem się z takim problemem w pożyczonej navi. Zaczynało delikatnie szumieć w momencie ładowania, czyli wpięcia kabla ładowarki do navi i zapalenie sie diody ładowania . Sama ładowarka w zapalniczce, nie podłączona do navi nie szumiała. Ale to było tylko przesz ok 30 sek, później radio wycinało szumy.
Po za tym temat o navi jest tu. http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=1512.0
Używaj szukajki, i zapoznaj się z regulaminem.

Komputer jest tak mądry jak osoba która na nim pracuje ... 

zobacz Toledo by spiders
raby Mężczyzna
Klubowicz
Moderator

Samochód: Leon Cupra 4 2002 1.9 ARL+++ 240KM/460Nm

« Odpowiedz #408 - Piątek, 12.02.2010, 10:42:16 - NIEPRZECZYTANA »

Zastojuj ładowarke nokii tylko zmien wtyczke. Jak ręką odjol :D

>>> Sprzedam <<< >>> Ibiza <<< >>> Foka <<< >>> Leon <<<
?Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #409 - Poniedziałek, 15.03.2010, 19:32:56 - NIEPRZECZYTANA »

No i mamy kolejne dziecko spod znaku AM:

wersja 6.2, mapa 1001

Wersja 6.2 zawiera pełną aktualizację mapy (10-01) oraz program niezmieniony funkcjonalnie w stosunku do wersji 6.1 (poza niezbędnymi dostosowaniami do nowych modeli sprzętu nawigacyjnego). Większe zmiany funkcjonalne zostaną wprowadzone w wersji 6.5, której betatesty rozpoczną się wkrótce po publikacji wersji 6.2.
Dodane:
71 tys. dokładnych adresów punktowych (łącznie 2.6 mln) w 2832 miejscowościach (wzrost o 299) w mapie Polski
61 tys. kształtów budynków (łącznie 2.8 mln) w mapie Polski
liczba nawigacyjnych planów miast i miejscowości w Polsce wzrosła do 10.7 tys.
15 tys. POI (łącznie 539 tys.) w Polsce
przesuwanie strzałki nawigacyjnej do przodu w celu zwiększenia widoczności trasy przy ostrych skrętach
ujednolicenie przyciskow powrotu do poprzedniego okna
Zmiany:
najnowsze dane mapy Europy - Navteq 2010-1
poprawki nadawania automatycznych nazw dla plików z zapisem śladu GPS
poprawki komunikatów głosowych, wyznaczania tras i obliczania spodziewanego czasu dotarcia do celu (ETA)
dostosowania dla urządzeń HTC, Clarion, NaviHeaven, NavMan, AMTech

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

Zupa Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba SE '98 1.6 LPG

« Odpowiedz #410 - Piątek, 28.05.2010, 13:59:39 - NIEPRZECZYTANA »

Ja ostatnimi czasy zakupiłem Blaupunkta Lucca 5.2 z nadzieją że to jakaś porządna nawigacja. Na dzień dzisiejszy mam ochotę wyrzucić ją przez okno... Zrobiony był u niej up oprogramowania bo chciałem wgrać do niej automapę i się zaczeło.
Po tym jak sie włącza to wyskakuje komunikat "Insert the upgrade SD card
don't remove power cable
MapData Folder does not exist"
Jedyne co to mogę wejść do shella, może z tego poziomu dało by rade jakoś odpalić tą automapę ale przy używaniu jej na codzień takie rozwiązanie mnie nie jara.
Przekopałem już połowe internetu i strasznie mało jest nt. tej nawigacji.

Miał ktoś w ogóle styczność z tą nawigacją i jest w stanie polecić jakieś poradniki jak ją postawić przynajmniej na nogi? Nie mówię już o ty że za poradnik jak wgrać inne mapy to oddam nerkę...
Qba Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #411 - Czwartek, 03.06.2010, 09:59:54 - NIEPRZECZYTANA »

orientuje się ktoś, czy któraś z map oferuje wygląd zdjęć satelitarnych, oprócz samej mapy?

punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

Samochód: Honda Civic IX 1.8 HB, Renault Megane 2 CC 2.0 16V, YAMAHA Majesty YP400 '11 była Cordoba '97 1.4 AEX

« Odpowiedz #412 - Czwartek, 03.06.2010, 10:41:57 - NIEPRZECZYTANA »

Raczej żadna :!: Musiałbyś mieć bardzo pojemny dysk - do takiego czegoś

Cordoba 1.4 '97/98 AEX
Nie Jeździj Szybciej, Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać :satan: - SEAT Cordoba 1.4 '97/98 AEX - HONDA Civic IX 1.8 '14

Qba Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #413 - Czwartek, 03.06.2010, 10:46:00 - NIEPRZECZYTANA »

właśnie szkoda :/ w omni mam google maps, ale to muszę łączyć się przez 3g/gprs a to kosztuje, a tak za darmo by było, ale z tą pojemnością dysku to chyba nie do końca? bo to tylko inne tekstury i już

punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

« Odpowiedz #414 - Czwartek, 03.06.2010, 10:48:49 - NIEPRZECZYTANA »

Wydaje mi się, ze takie zdjęcie więcej waży niż kolorowa textura.

Cordoba 1.4 '97/98 AEX

Qba Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #415 - Czwartek, 03.06.2010, 10:50:59 - NIEPRZECZYTANA »

zależy od jakości, wiadomo, że im większa kompresja to i jakość nie będzie dobra, ale to jest niezły pomysł na jakiś projekt  :-\  ;D

daniels81
Gość

« Odpowiedz #416 - Piątek, 04.06.2010, 06:38:41 - NIEPRZECZYTANA »

Cytat: Qba
właśnie szkoda :/ w omni mam google maps, ale to muszę łączyć się przez 3g/gprs a to kosztuje, a tak za darmo by było, ale z tą pojemnością dysku to chyba nie do końca? bo to tylko inne tekstury i już
Qba ja to robię tak za namową ozza, wpinam się do wifi , odpalam GM i przeglądam obszar który mnie interesuje, mapa się zaciągnie i mam za free obraz satelitarny, polecam to rozwiązanie  :ok:
Qba Mężczyzna
Użytkownik

« Odpowiedz #417 - Piątek, 04.06.2010, 10:24:25 - NIEPRZECZYTANA »

daniels, mam to samo, tylko właśnie łączę się przez gprsa a tak to ciągnie z konta ciągnie  :P

Ibizka
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza 2009 - ten pomarańczowy!

« Odpowiedz #418 - Niedziela, 06.06.2010, 21:58:02 - NIEPRZECZYTANA »

Mam pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników  :)

Chciałabym zakupić nawigację przed zbliżającym się sezonem. Nie miałam konkretnych preferencji- nigdy wcześniej nie używałam tego urządzenia.

Niedługo (od 10 czerwca) Lark i gazeta Fakt organizują promocję w której model Free Bird 50.1 se kosztować ma 249zł (normalna cena to ok. 350zł)

Wg. regulaminu promocji należy zebrać 7 kuponów dodawanych codziennie do gazety i wymienić je później w sklepie Tesco na nawigację.

Wiem, że podobne akcje organizuje Gazeta Wyborcza (nawet aktualnie -> http://www.lark.com.pl/promocja_fakt.htm  )

Czy ktoś kiedykolwiek brał udział w takiej promocji?

Czy sądzicie, że ten model nawigacji się sprawdzi i możecie go polecić?

Dziękuję za odpowiedzi.

Słowo na niedzielę od prezesa: Scalone. Poczytaj ten wątek bo jest tu mnogo informacji na ten temat. I chyba Lark się też pojawił. A następną razą poużyj szukajki. Amen
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 06.06.2010, 22:02:05 wysłane przez aboz » Zapisane
punchoo Mężczyzna
Po 40-tce człowiek ma...
Moderator

« Odpowiedz #419 - Wtorek, 08.06.2010, 16:19:28 - NIEPRZECZYTANA »

jest już od paru dni AM 6.5.0 Final. Polecam a w szczególności dla raby'ego - jest tam wersja na poczatku jakim pojazdem jedziesz:
- Osobowy
- Ciężarowy (można gabaryty wprowadzić)

I przełączać przy przesiadkach na dany typ pojazdu

Są dodatki typu - jak się zachować podczas wypadku, Pierwsza Pomoc, mandatownik, znaki, punkty karne, Prawa i Obowiązki, wykroczenia..........itp - czasami w emocjach zapomina się o pewnych rzeczach - a tak naprawdę wielu z nas o takich rzeczach nie wie!!!

- Jest zakładka ICE - czyli kogo powiadomić w przypadku - wypadku
- Funkcja gdzie jestem - czyli położenie współrzędnych GPS - gdyby się ktoś zgubił
- "Jedź po Pomoc" - czyli wytycza trasę do najbliższych: szpitali, Lekarzy, aptek, policja - w opcji dla pojazdu lub z buta - piesza
- niestety nic o funkcji Traffic nie mogę powiedzieć - bo nie mam możliwości aby urządzenie łączyło się z siecią

Cordoba 1.4 '97/98 AEX

Strony: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 36   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Elektryka» CB oraz Nawigacje» Mapa On-Line / Nawigacja satelitarna
Skocz do: