Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Przecieki płynu po wymianie pompy i uszczelki pod głowicą  (Przeczytany 2125 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kuba4 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: SEAT Cordoba Vario 1999 1,6 ALM

« Wtorek, 04.02.2014, 22:42:37 - NIEPRZECZYTANA »

Przeczytałem wszystkie podobne tematy na tym forum i na innych forach seata i nie znalazłem podobnego przypadku

Po wymianie rozrządu i pompy wodnej oraz uszczelniaczy zaworów (olejowych) a co za tym idzie uszczelki pod głowicą zaczął mi intensywnie przeciekać płyn chłodniczy z pod króćców podgrzewania reduktora gazowego. Wszelkie próby uszczelnienia nie dały rezultatu ciekło dalej. Odłączyłem całkowicie reduktor i zamknąłem obwód omijając go. Pojawiły się przecieki na połączeniu węży do reduktora. Po usunięciu tego przecieku pojawił się przeciek z węża przy wlocie do nagrzewnicy. Wymieniłem korek od zbiorniczka przelewowego na nowy dalej to samo. Jak uszczelnię jakiś punkt to przeciek pokazuje się w innym miejscu.

Dodam, że na połączeniach przed wymianą pompy i uszczelki zrobiłem ponad 30 tyś kilometrów i nigdzie nie było żadnych przecieków, a płynu przez półtora roku może dolałem 20 gram. Po wymianie wodotryski bo inaczej tego nazwać nie mogę.

Macie może jakieś sugestie w tym kierunku. Czyżby uszczelka była walnięta ?

Napisano: Sobota, 18.01.2014, 19:09:21

W moim przypadku jednak nowa uszczelka była do bani, po ponownej wymianie jest jak na razie wszystko dobrze.

Temat do zamknięcia
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Benzyna & LPG» Przecieki płynu po wymianie pompy i uszczelki pod głowicą
Skocz do: