Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Regulacja temperatury - silniczek sterujący ciepłym-zimnym powietrzem?  (Przeczytany 6156 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
sokol100 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: IBIZA 1,2 12V (2002)

« Poniedziałek, 22.10.2012, 08:59:40 - NIEPRZECZYTANA »

Witam, mam Seata Ibize 1.2 w benzynie z 2002r., samochód posiada klimatyzację (nie ma climatronica). Mam problem z regulacją temperatury, gdy zwiększę choćby o troszkę pokrętło z minimalnej temperatury to przez chwile wieję chłodne powietrze, ale zaraz potem zaczyna wiać gorące. Jest to uciążliwe, gdyż nie mam pośredniej temperatury i nie mogę ustawić np. 20 stopni. Byłem z tym u mechanika i powiedział mi, że jest zepsuty silniczek do regulacji ciepłe-zimne powietrze. Rozmawiałem z nim w sobotę i umówiłem się, że dzisiaj podjade po pracy do intercarsu zobaczyć czy mają na stanie, ale teraz szukam tego w internecie i nie ma nic o takiej części. Czy może mi ktoś pomóc w poszukiwaniach? Może ten silniczek ma fachowo inną nazwę niż ta, którą mi podał elektryk. Bardzo proszę pilnie o pomoc, gdyż jadąc do sklepu po 16 chciałbym wiedzieć na czym stoję i jakiej części dokładnie mam szukać :P
danman1 Mężczyzna
Użytkownik

Samochód: Cordoba Coupe Cupra

« Odpowiedz #1 - Niedziela, 28.10.2012, 17:41:23 - NIEPRZECZYTANA »

Czy rozwiazales swoj problem, mam podobny.

Mianowicie jak ustawione na MAX to wieje cieple, ale jak obnize o jeden stopien to wieje chlodne.
Ja mam climatronic, ale wyglada na ten sam problem

bartekf27 Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Cordoba '03, 1.9 TDI ATD

« Odpowiedz #2 - Niedziela, 28.10.2012, 21:40:47 - NIEPRZECZYTANA »

Witam

mam ten sam problem. kolego jak wiesz coś więcej to podziel sie co tam dałeś rade zrobić z tym problemem. z góry dziękuje
Midzej Mężczyzna
Świeżak

Samochód: Seat Ibiza 2002 1,9sdi wersja 6l

« Odpowiedz #3 - Czwartek, 30.04.2015, 14:12:18 - NIEPRZECZYTANA »

Seat ibiza 6l klima manualna czy to jest na pewno od silniczka mial ktos taki wydruk z vaga silnik pozycyjny dla klap temperatury v68 orwarty obwod/obwodu doplusa/sp zwarty do uziemienia/sp spiecie do plusa/sp
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

+  Internetowy Klub Seata
|-+  Techniczne» Ogrzewanie, klimatyzacja. wentylacja» Regulacja temperatury - silniczek sterujący ciepłym-zimnym powietrzem?
Skocz do: